גלישה מן העבר: עלייתו של נמרוד משיח
לפני שבע שנים, כשאמו על ערש דווי, נמרוד משיח זכה במדליית הכסף באליפות העולם. היום הוא קרוב לשחזר את ההישג בבוגרים, בשיוט המדליות בוויימות,' האתר האולימפי של לונדון .2012 הסיפור המרגש של גולש הרוח ממכמורת, המשפחה המאמצת והמאמן האלוף האולימפי, גל פרידמן

נמרוד, בחור מופנם וצנוע, לא מהסוג שימהר לחגוג בטרם זכייה ובטח שלא להעלות זכרונות מהביוגרפיה המיוחדת שלו, אבל האנשים קרובים ביותר אליו, מתרגשים בשבילו במיוחד, וזה לא רק בגלל ההישג הספורטיבי.
בגיל ,13 משיח זכה באליפות העולם עד גיל 15 על גלשן מדגם אלוהה, שהיווה את דגם העתודה לקראת הבוגרים, וכך פרץ לראשונה אל התודעה, כעוד כישרון של השייט הישראלי. כעבור שנה הוא סיים שני באליפות העולם עד גיל ,17 וזמן קצר אחר כך, כששב לארץ, הלכה לעולמה אמו, אוולין ז"ל, שסבלה ממחלה קשה, אבל הספיקה לראותו זוכה, ממש בשעותיה האחרונות.
אמו עלתה מהולנד, ואביו, שמשון משיח, הוא טיפוס אילתי צבעוני, המתגורר כיום על ספינה בנמל אילת והחל להפעיל לאחרונה ספינת טיולים המותאמת לנכים. אוולין ז"ל היתה מדריכת צלילה וגלישה בסיני ואחר כך במכמורת, ושמשון יבל"א רב חובל לשעבר, דייג ויורד ים אמיתי, במקור מחיפה. לנמרוד גם אחות המתגוררת בהולנד, המולדת של אמם.
נמרוד גדל באילת, בדיוק כמו יריבו על הכרטיס האולימפי היחיד של ישראל ל-,2012 שחר צוברי. הפרק השני בחייו של נמרוד, מתחיל בנתניה, לאחר שהוריו התגרשו. מפגש מקרי, עוד כשאמו היתה בחיים, עם מושון בהר, יהלומן, ואשתו, תמר בהר, אצל חברים משותפים, הוביל לקשר בין המשפחות ולחברות בין הילדים. כבר כשאוולין התאשפזה, נשאר נמרוד לגור אצל מושון ותמר, שדאגו לו לכל.

מושון בהר דאג לו לכול במשך השנים, כאילו היה בנו, וסייע לו רבות, במיוחד בהוצאות הכספיות הגבוהות הכרוכות בעיסוק בענף השייט. האם תמר מבשלת לו עד היום ודואגת שיחוש תמיד חום משפחתי, במיוחד לאחר שהיתה קרובה מאוד לאמו המנוחה. מושון, בזמנו, אף ניהל מאבקים קשים מול התאחדות השייט, בטענה כי אינה מסייעת לנמרוד, למרות המדליות הרבות שצבר בתחרויות נוער במשך השנים.
משיח ספג את האהבה לים מהוריו הביולוגיים ואחר כך עבר סטאז' אצל טובי המורים: עמית ענבר, שגדל אף הוא במת כמורת, ואחר כך אצל גל פרידמן, שלקח את נמרוד כיריב אימונים וכיום הוא המאמן המוביל אותו אל ההצלחה הגדולה.
שמות מפתח נוספים בסיפור: מאמן מכמורת ונבחרת הגולשים לשעבר, יאיר סוארי, וזאב גלאובר, יו"ר הפועל מכמורת, המגדל דורות של שייטים במושב. בתחילת העונה, כשחברות ספידו ושטראוס החליטו להמר על משיח ולממן את פרידמן כמאמנו,
בשנת ,2002 כשמשיח בן ה-14 חזר כסגן אלוף העולם לקדטים מקדיז, ספרד, אמו כבר ממש גססה, וכמה ימים אחר כך נפטרה. אנשי הים היו נפעמים מהתנהגותו הבוגרת של הנער, שנסע היישר מלוויית אמו, יחד עם אביו המאמץ, אל טקס של חברת תלמה, שהעניקה לו מילגה, בהיותו חלק מפרויקט של ספורטאים מצטיינים.
משיח אמר אז למעריב: "אמי היא זו שהכניסה אותי לעולם הגלישה והייתי קשור אליה מאוד. אני מאמין שהיא היתה רוצה שאהיה פה. היא אהבה את הים ואני קשור אל הים כמוה. היא היתה שמחה לראות אותי פה ואני אמשיך להצליח בשבילה. בכל הזמן שהיא היתה חולה, התאמנתי למרות שאלה היו ימים קשים לכולנו, ואני אמשיך להתאמן עד שאגיע לבייג'ינג ."2008
כזכור, משיח הפסיד בניקוד לשחר צוברי, בקרב על הכרטיס האולימפי, וצוברי זכה לבסוף בארד בבייג'ינג.

והכי חשוב, ון רייזלברג ההולנדי, במקום השלישי, מרוחק ממנו ב-15 נקודות, והיווני קוקאלאניס מפגר אחריו כבר ב-18 נקודות. כך שמדליית הארד, לפחות, מובטחת כמת עט סופית למשיח, מדליית הכסף כמעט ודאית, ואפילו הזהב בהישג יד, אם כי קשה להאמין שדמפסי יאבד את ההזדמנות לזהב בביתו אחרי הכישלון בבייג'ינג.
צוברי דווקא ניצח אתמול בשיוט הראשון, הניצחון השני שלו תוך יומיים, אבל פסל בשיוט השני, ועלה חמישה שלבים אל המקום ה-13 בסיום היום. צוברי גילה בזאת פייטריות ראויה להערכה, אך עדיין, אלוף אירופה יצטרך להתעלות בתנאים של רות חוחזקות, כפי שהיו השבוע בוויימות.'
בנשים, מעיין דוידוביץ' במקום ה-.18 היום, בשיוט המדליות, יתחרו רק עשרת הראשונים, בשיוט השווה ניקוד כפול ושאי אפשר לנכותו מהמאזן הכללי. משיח צריך לסיים בארבעה מקומות לפני דמפסי כדי לקחת לו את הזהב. כל מיקום של נמרוד בין שמונה הראשונים, יבטיח לו לפחות את הכסף, כשבסיטואציה מסוימת, אם יסיים תשיעי, יסתפק בארד, והאפשרות היחידה להישאר בלי מדליה, היא אם יסיים עשירי ואחרון, ובמקביל, היווני ינצח בשיוט.
יהודה מעיין, יו"ר התאחדות השייט, המכיר מצויין את המתחרים, העריך: "הבריטי ישמור על נמרוד, כדי להבטיח את הזהב, וההולנדי ישמור על היווני כדי לשמור על ארד לפחות. אם לא יקרה משהו יוצא דופן, המדליה של נמרוד, אבל כבר ראיתי הרבה דברים בשייט".
משיח, אתמול בשיחה מוויימות:' "אני כבר מזמן מרגיש שיש לי את זה ושזה רק מחכה לצאת החוצה." פרידמן: "כבר אחרי מחנה האימון כאן יצאתי בהרגשה מעולה כי הוא גלש כאן מדהים, וזה היה חודש לפני כן, בתאריך של אולימפיאדת לונדון ב-,2012 והתנאים היו דומים."
האם אתה מתרגש מהישג ראשון בבוגרים?
פרידמן: "ברור שהוא מתרגש. גם אני מתרגש. לא האמנתי בכמה לחץ אני יכול להיות בתור מאמן."
מה דעתך על הדעה כי נמרוד הוא גולש של רוחות חזקות בלבד?
פרידמן: "היו כאן רוחות בינוניות ושלשום אפילו חלשות, ואלה דווקא עזרו לו מול המתחרים שלו, ההולנדי והברזילאי." משיח: "נהניתי מכל רגע על המים כל יום."
האם ההישג מקנה ביטחון להצלחה גם במאבק על הכרטיס הישראלי האולימפי?
פרידמן: "בתור מאמן, אם לא הייתי חושב שהוא יכול, בכלל לא הייתי מתחיל את הפרויקט." משיח: "ההישג בהחלט נותן לי בטחון לקרב על לונדון, ובמיוחד השיפור שלי ברוחות הקלות." פרידמן: "כבר באליפות אירופה בת"א ראינו שיש לו את היכולת, אבל הוא סבל שם מכמה טעויות טקטיות, שמאז, עבדנו עליהן המון."
משיח: "תודה גדולה לעומרית ינילוב מהיחידה לספורט הישגי, היא עזרה לי המון בתכנית הכללית והיא אחראית על תכנית הכושר הגופני. תודה גם למשפחה ולחברים שעוקבים מהארץ".
פרידמן: "וכמובן לצוות שתומך בנו כלכלית, של שטראוס וספידו, שבזכותו אנחנו כאן, כי הם מממנים אותי כמאמן ואת כל שאר התכניות המקצועיות, שההתאחדות לא מממנת".
זאב גלאובר, יו"ר המועדון של משיח: "כולנו פה במכמורת מתרגשים עד מאוד. אין לתאר. הכי הרבה אני רוצה להודות למושון ולכל המשפחה המאמצת של נמרוד, על כל מה שהיא עשתה במשך שנים למען הילד הזה. ילד נחמד, מחונך, אהוב על כולם ושונה מהרבה ספורטאים בענפים האישיים, שהם קצת סוציומטים.
"חבל שיש זלזול וחוסר רצינות כלפי הספורט בארץ. ראית את היחס לחינוך? אותו הדבר בספורט. מהמוסדות, ובעיקר מהוועד האולימפי ומהתאחדות השייט, בכלל לא ראינו כסף".
משיח השתייך עד היום לסגל הבכיר ביחידה לספורט הישגי, ועל כן קיבל מילגה חודשית של 1,500 שקלים. עם הישגו הוא יעבור לסגל הזהב ויקבל 5,000 שקלים לחודש.