מגזינים online

ספסל המחליפים: ברק ורעם

בין עוד קטע בטור דה פראנס למוקדמות הצ'מפיונס נערכו ברחבי העולם מספר אירועים שלא זכו לאזכור. nrg מעריב נותן להם במה, והפעם: אובמה מברך ומקבל בראש, כדורגל הנשים באיראן עולה על המפה, הדבר הרועש הבא בדרא"פ ו-146 נקודות הפרש במשחק אחד

nrg מעריב | 18/7/2009 13:15 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
במשך השבוע מגיעות לשולחננו מאות ידיעות. חלקן מעניינות יותר, חלקן פחות, אבל רובן מוצאות את מקומן בחלקים השונים באתר.

ומה לגבי אלה שנדחקו בין השורות? האם לא מגיע להן לעלות על הנייר (או במקרה שלנו על קובץ HTML)? אנחנו ב-nrg מעריב החלטנו לתת צ'אנס גם לידיעות חדשותיות מאזורים נידחים בעולם ומענפי ספורט שלרוב, איך לומר, לא מעניינים זבוב מת. העיקר שאתם תהיו בעניינים.

אז קבלו את האירועים הבולטים שהתרחשו השבוע וטבעו בין ים החדשות השוטפות, ואל תשכחו להפנים ולהחכים.
ביקור בראש טוב

טניסאי הדייויס של ישראל עלו השבוע לכותרות, לאחר שסירבו להגיע לביקור אצל ראש הממשלה בנימין נתניהו בגלל ריב עם האיגוד. הביקור הזה אצל מנהיגי המדינה אחרי הישגים, בין אם זה הנשיא, ראש הממשלה או שרת הספורט, כבר הפך לדבר שבשגרה. אבל אנחנו בהחלט לא לבד.
 

גם כדורגל הוא יודע. ברק אובמה
גם כדורגל הוא יודע. ברק אובמה צילום: אי-פי

נשיא ארה"ב ברק אומבה פינה השבוע מהלו"ז העמוס שלו, כדי לקבל את פניה של קבוצת הכדורגל קולומבוס קרו מאוהיו שזכתה באליפות ה-MLS. אמנם לא מדובר בקבוצה משיקגו, ובכל זאת אובמה, חובב ספורט מושבע, אירח בגן הוורדים המפורסם את הקאדר של רוברט ווארזשה הפולני, וכמעט כרגיל ידע לשלוף את הבדיחות הנכונות מהמגירה הנשיאותית.

"אני צופה בהרבה כדורגל בימים האלו. המשחקים של הבנות שלי", אמר אובמה לפרנקי היידוק וחבריו, והמשיך כדי לפרוש את משנתו: "למדתי שני חוקים מכדורגל של ילדים. לא משנה באיזו עמדה אתה נמצא, השחקנים צריכים לרוץ כולם בבת אחת לעבר הכדור. ואסור לשכוח לאכול חטיפים בהפסקה".

הנשיא אולי חד בפאנצ'ים, אבל לפני שבוע הבדיחה הייתה
עליו. נשיא ברזיל לואיס אינאסיו לולה דה סילבה, המכונה בקיצור "לולה", פגש את הנשיא בוועידת הג'י-8 והביא לו תשורה: חולצה חתומה של נבחרת ברזיל, זכר לניצחון של הסלסאו 2:3 על ארה"ב בגמר הקונפדרציות, אחרי פיגור 2:0 במחצית.

רק שלולה לא הסתפק במחווה ופצח, על פי העיתונאים במקום ששמעו קטע בשיחה, במיני טראש-טוק עם אובמה. לולה הירבה להשתמש במהלך השיחה בביטוי "YES WE CAN" שהיה סיסמת הבחירות של הנשיא.

אובמה דווקא השתדל לחייך, ואפילו התלהב מהחולצה ("יופי. נהדר. אני אוהב את זה"), אבל בסיומה של השיחה שארכה 30 דקות, נשאר עם המילה האחרונה, כשטפח על כתפיו של נשיא ברזיל ואמר: "יתרון של שני שערים, אנחנו לא נפסיד עוד פעם".
בן זגגי

תעלו כמו נמרות

המאמן אריאל בית הלחמי לא ידע איפה לקבור את עצמו מבושה. החניכים שלו חטפו 50 הפרש על הראש מעלמי החמד האכזריים של ליטא, במהלך אליפות אירופה עד גיל 20 המתקיימת בימים אלו ביוון.

אם הקואוץ' מעוניין לצאת מהמרה השחורה ולמצוא דרך מעניינת לשלוף את הקבוצה מהבוץ כבר במשחק הגורלי הערב מול מונטנגרו, אז הנה סיפור על תבוסה גדולה קצת יותר, בעצם הרבה יותר, למעשה שיא אוגנדי חדש עד כמה שזה אומר משהו.
 

אל תדאג, אתה לא לבד
אל תדאג, אתה לא לבד צילום: דני מרון

הנמרים של קבוצת KCC רמסו השבוע 19:163 את הקרנפים במשחק ליגה מקומית, קבעו שיא של 146 הפרש וחשפו את הבעיה האמיתית של כדורסל הנשים במדינה - הפערים בין הקבוצות הליגה פשוט עצומים ושחקניות מקצועניות מתעללות ביריבותיהן החובבות שבוע אחר שבוע ללא מפריע.

כשפנו להתאחדות בנדון קיבלו תשובה בנוסח ה-'סמוך על סחבק' הישראלי הידוע לשמצה. "אני מסכים שחייבים לפצל את הליגות לשתיים", הודה נשיא התאחדות הכדורסל המקומית אמברוסה טאשובייה, "כבר יש לי תוכנית כזו ואני מתכוון לבצע אותה לקראת השנה הבאה, רק שעדיין לא קבעתי פגישה בנושא עם שאר החברים שלי".  שכונה נוסח אוגנדה.

אם זה רלוונטי אז KCC הן המכבי ת"א של ליגת הנשים, רק ששם הגדירו מחדש את המושג התעללות ביריבה. בעיתונות האפריקאית אף הגדילו לומר וכינו את ההבדל בין הקבוצות כגדול יותר מהמרחק בו נמצא המדע מגילויי התרופה למחלת האיידס.

אז כל מה שבית הלחמי צריך לעשות זה לפלוט כמה קלישאות מרוטות על 'להיות או לחדול', 'לשחק בשביל הדגל' וכל הידה ידה הזה, ופשוט לספר את הסיפור של הנמרות. מפלס הלחץ יירד והשחקנים יטרפו את המונטנגרים. בכל מקרה אם איך שהנבחרת שלנו נראתה מול ליטא, זה בטוח לא יזיק.
עידן סגל

הבה נרעישה

התחזיות הקודרות לקראת מונדיאל 2010 בדרום אפריקה ממשיכות להחמיר. אלא שלא מדובר בבעיות אבטחה, פשע גואה או סתם אי עמידה בלו"ז של בניית האיצטדיונים. בריאות האוזניים ומערכת העצבים שלנו על כף המאזניים.

על מה לעזאזל אנחנו מדברים? על עוד חצוצרה/צפצפה שתזמזם לנו מהיציע משלב הבתים ועד הנפת הגביע. נשבר לכם מהווזאלה? קבלו עכשיו את הקודוזאלה, השופר החדש של המשחקים. בקרוב בתוך האוזן של יורם ארבל.
 

תכינו את האוזניים. ילד אפריקני והווזאלה
תכינו את האוזניים. ילד אפריקני והווזאלה צילום: אי-פי-איי

הסבר וטרינרי קצר. כדי לייצר את הקודוזאלה למאות אלפי האוהדים שיגיעו לראות את המשחקים, הרגו כנראה לא מעט אנטילופות (קודו בשפה המקומית), שתרמו בעל כורחן את הקרן שלהן לפיפ"א. הקודוזאלה כבר הושקה חגיגית וצפויה להפוך ללהיט החדש בדרום אפריקה, ולסיוט הגדול של כולנו.

"לפי המסורת, קרן האנטילופה שימשה בעבר לקריאה המונית של אנשים ולכינוסם בבית המלוכה", הסביר ד"ר דייויד מאבונדה, מנכ"ל ה-South Africa National Parks, "הקודוזאלה תקרא גם הפעם לכל הדרום אפריקנים ושאר אורחי המדינה להתאחד במהלך המונדיאל".

בניגוד לזמזום הדבורים של הווזאלה, הקודוזאלה יישמע כמו פיל שיוצא לקרב. מאבונדה כבר מחכך ידיים: "כשתהיה סכנה ליד אחד השערים, תשמעו עדר של פילים נכנסים לטירוף".

המארגנים מאמינים שהקודוזאלה יעניק חוויה דרום אפריקנית אמיתית ביציע, למרות שלנו זה נשמע כמו סיוט אחד גדול. נתנחם בעובדה שאחוז מסוים מהכנסות המכירה של הרעשן 2010 יוקדשו לפרוייקט "ילדים בפארק", שמטרתו ללמד את ילדי דרום אפריקה על סביבת החיים שלהם והתרבות בה הם חיים. נו טוב.
ארז וייץ

שקט, לומדים

בישראל אולי נראה כי המצב באיראן מתדרדר ושההפיכה מתקרבת, אך במדינת האייתולות חושבים אחרת ולמעשה ממשיכים להסתכל קדימה ולתכנן תוכניות שישפרו את עתיד המדינה.
 

כמה חם. שחקניות כדורגל באיראן בהפסקה
כמה חם. שחקניות כדורגל באיראן בהפסקה צילום: אי-פי

לשם שינוי לא מדובר הפעם בפרויקט הגרעין, למרות שגם הוא ככל הנראה ממשיך בתנופה אדירה קדימה. התוכנית החדשה של האיראנים מתייחסת לכדורגל, כשהמטרה היא ליצור דור טוב יותר של שחקנים, שופטים ואפילו, תנשמו עמוק, שחקניות כדורגל, לתפארת מדינת איראן.

הפרויקט, שנמצא תחת כנפיו המפנקות של ה-AFC הלא היא התאחדות הכדורגל של אסיה, מתקיים במספר מחוזות באיראן בהם אספהאן וטהראן. השבוע הצטרף גם מחוז פארס לחגיגה, עם הקמתם של בתי ספר לכדורגל וליגות מאורגנות לשחקנים בגילאים השונים, החל מ-10 ומטה ועד 13.

"אנחנו צריכים לעשות את הכל כדי להצליח בפרויקט הזה", אמר נשיא הכדורגל של מחוז פארס, מר אייתולאהי. "חניכי כדורגל הם כלי הדם של של המחוז".

במקביל נרשמה היסטוריה קטנה כשלראשונה בפרויקט הגדול נפתח גם בית ספר לכדורגל נשים. המטרה היא כמובן למצוא שחקניות כישרוניות שיוכלו לקדם את ענף כדורגל הנשים במדינה, שהולך ומתפתח בשנים האחרונות. אז מי אמר שאחמדינג'אד והמשטר שלו לא ליברליים?
ירון לופו

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

ספסל המחליפים

צילום: אריק סולטן

כל מה שלא קראתם, כל מה שלא סיפרו לכם, כל מה שנפל על רצפת חדר העריכה. nrg נותן במה לספורט שנדחק לשוליים

לכל הכתבות של ספסל המחליפים

עוד ב''ספסל המחליפים''

פייסבוק

דעות וטורים

מדורים

  

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים