אור על המסלול
תוך שנה אחת, גזצ'או יוסף איבד אח, הפך לאב, אבל קיבל אישור מזוגתו להגשים חלום אולימפי. אחרי השיא הלאומי ב-1,500 מטר, הוא קיבל תיאבון לעוד והוא נטול בכיינות. אליפות ישראל באתלטיקה, הערב ומחר

הרץ בן ה-,34 ששבר השבוע את השיא בריצת 1,500 מטרים, מסתפק בפרגונים אדירים בעיקר בקרב קהילת האתלטיקה הקטנה בארץ, ובשורות קטנות בעיתונים. הרץ של הרצים. הוא מחזיק בשיאים הלאומיים בריצות באולם, במקצים ל-800 מטר, 1,000 מטר ומייל. הוא רץ בעבר בגמר מכללות ארה"ב, שם סיים גם עם תואר במינהל עסקים בינלאומי, בטקסס טק.
גזצ'או, שעלה מאתיופיה, כבר התייאש ופרש לפני ארבע שנים מהאתלטיקה, אבל החליט לחזור לפני שנתיים. למרות הגיל המתקדם, למרות העסק שהקים - קבוצות של רצים חובבים, כשתחתיו עובדים מאמנים נוספים - GRC) גזצ'או ראנינג קלאב) - הוא הלך להתאמן בתחילת העונה במשך כחודשיים בקניה עם סגן האלוף האולימפי ב-1,500 מטר מבייג'ינג, אזבל קיפרופ.
התוצאות הגיעו כבר בחורף, כשסיים שמיני בגמר אליפות אירופה באולם בריצת 3,000 מטר, קבע שיא אישי ב-5,000 מטר, ובסוף השבוע האחרון בהולנד ניפץ את השיא הלאומי ב-1,500 מטר.
גזצ'או: "אחרי שפרשתי, שוחחתי עם זוגתי, נורית, ואמרתי לה שאני מרגיש כי פספסתי משהו. שלא מיציתי את עצמי. היא אמרה לי 'אני לא רוצה שבעוד 40 שנה תגיד לי שחבל כי לא ניסית. לך תרוץ ואני אתמוך בך.' ואז החלטתי שאני הולך לעשות את המקסימום כדי להגיע ללונדון ."2012
לצד

"היינו מאוד קרובים. הוא היה מאוד גאה בי. היה פותח עיתון מהסוף, כי רק שם אפשר למצוא אתלטיקה, ואחר כך מסתובב גאה עם העיתון ומראה אותו לכולם. המשפחה פחות שמחה מאז והעידוד שלו חסר לי, אבל בכל פעם שאני יוצא לריצה, אני מרגיש הקלה, כאילו אחי מלווה אותי.
"אני רואה את החיוך שלו וזה נותן לי כוח. אני יודע שכל תוצאה טובה שלי עושה לו טוב. עצוב להגיד, אבל המקרה חיזק אותי עוד יותר.
גזצ'או ירוץ בשני הערבים של אליפות ישראל, ב-800 ו-1,500 מטר, כדי להמשיך ולנסות להשיג את המינימום לאליפות העולם בברלין, ב-1,500 מטר, אבל הוא גם זומם בהמשך הקיץ, בתחרות בבלגיה, על השיא הלאומי הישן של יובל וישניצר ב-5,000 מטרים.

"נכון לעכשיו, הכל הולך לפי התוכניות שלי. אני בכושר הכי טוב שהייתי אי פעם וזה רק עניין של תזמון ותחרות מתאימים. המסלול החדש בהדר יוסף נראה ממש יפה ואני מאמין שיבוא יותר קהל מאשר בשנים האחרונות. ישראל עלתה דרג באליפות אירופה, מה שנותן תקווה לענף. אני מרגיש שיש יותר התעניינות באתלטיקה ומקווה שאנחנו, האתלטים, נספק את הסחורה."
ואגב בלגיה, השיא של וישניצר נקבע בשבדיה, וכמו עוד שיאים בטבלה, צפון אירופה היא יעד מועדף. "קודם כל מזג האוויר מצוין. יש שם כל שבוע תחרויות עם רצים שמושכים אותך, שהם ברמה שלך. האיצטדיונים שם מלאים קהל. הם חיים אתלטיקה, וזה נותן לך תחושה שאתה רוצה לרוץ טוב כדי להשתתף בחוויה".