ההתאחדות לכדורגל לאן? איפה הכרטיסים לגמר הגביע
משרד "לאן" מכר 2,400 כרטיסים אטרקטיביים לגמר גביע המדינה במסגרת מבצע שיווק, ואוהדי חיפה ובית"ר ירושלים נותרו ללא כרטיסים

ההנהלות של שני המועדונים מוצפות כבר מספר ימים בפניות באשר למכירת כרטיסים ואתמול (ג'), החלה סוף סוף המכירה. גם בית"ר ירושלים וגם מכבי חיפה ביקשו וקיבלו היתר למכור את הכרטיסים במשרדים שעובדים עם הקבוצות.
משרד הכרטיסים "לאן" בת"א, שהוא הזכיין, העביר את הכרטיסים למכירה במשרד הכרטיסים "בימות" בירושלים ובמשרד "גרבר" בחיפה. עד כאן הכל היה יכול להיות מושלם, אלא שלירושלים, למשל, הגיעו בסך הכל עשרת אלפים כרטיסים למכירה. ההפתעה היתה אפילו גדולה יותר כשהתברר כי ליציעים המערביים, הנחשבים לטובים יותר, יש ב"בימות" רק כ-3,000 כרטיסים למכירה, כשתכולת שערים 1-4 בצד המערבי היא 14 אלף מקומות בקירוב. לאוהדי בית"ר הוקצו, על פי ההגרלה, שערים ,3-4 מה שאומר כי אוהדי הדאבליסטית רכשו אתמול פחות מחמישים אחוז מתכולת שני השערים הללו.
אז לאן נעלמו הכרטיסים? מבדיקת מעריב אתמול התברר כי 2,400 כרטיסים לשערים 1-4 נמכרו על ידי משרד הכרטיסים "לאן" לגופים שונים, בין השאר לצורך מבצעי שיווק. גורם בכיר בהתאחדות הסביר אמש כי הכרטיסים נמכרו בטרם היה ידוע שמכבי חיפה ובית"ר ירושלים יתמודדו בגמר והיה חשש שקבוצות פחות אטרקטיביות יעפילו לגמר
עוד נטען על ידי ההתאחדות שהכרטיסים נמכרו לטובת ועדי עובדים בירושלים ובחיפה, אלא שאתמול התברר עוד כי בבנק דיסקונט, שם משמש יו"ר ההתאחדות לכדורגל אבי לוזון בתפקיד בכיר, יש כרטיסים וכל מי שפותח בימים אלה חשבון בבנק מקבל שני כרטיסים למשחק ובתנאי שהוא עובד מדינה.

גורם בהתאחדות שלל אמש בכל תוקף קשר בין העובדה שלוזון מכהן במשרה בכירה בבנק, לבין העובדה שדווקא בדיסקונט יש כרטיסים. בהתאחדות טענו כי מי שעשה את ההסכם מול דיסקונט הוא אבי מסינג, הבעלים של משרד הכרטיסים "לאן," וזאת כחלק משיתופי הפעולה שיש לו עם הבנק המדובר.
מפעילי אתר האוהדים הרשמי של בית"ר ירושלים פנו אתמול ליו"ר ועד עובדי בנק דיסקונט ריקי בכר המשמש גם כחבר הנהלת ההתאחדות, וביקשו לדעת האם יש כרטיסים בבנק. לדבריהם, בכר שלל קיום כרטיסים בבנק. אגב, לשערים 1-4 נותרו עוד כמה אלפי כרטיסים אבל הם נשמרים מתוקף הסכמים עם עובדי עיריית ר"ג, שחקני עבר, שופטים ואנשי תקשורת, כך שבפועל מרבית אוהדי בית"ר ירושלים שהצליחו לשים יד על כרטיס יישבו ביציעים ,5-10 המרוחקים מאוד מכר הדשא.
יש לציין כי מבחינת הבנק דיסקונט אין כל בעיה בהסכם עם מסינג, וגורם בבנק ציין כי מדובר בעוד הסכם שיווק מוצלח של הבנק.
מנכ"ל מכבי חיפה איתמר צ'יזיק לא מבין חלק מההחלטות שמקבלת ההתאחדות בכל מה שנוגע לחלוקת הכרטיסים לחצי הגמר ולגמר. "אנחנו חושבים שכל העניין הזה צריך לקבל טיפול יסודי ולזכות לפתרונות בצורה ממוסדת".

"ברור שהמצב הנוכחי, ששתי קבוצות שמופיעות בגמר מרגישות שהן מקופחות בצורה בולטת מאוד, ביחס לכמות המקומות ביציעים וביחס לקבלת הכרטיסים שהוקצו לכל קבוצה, הוא לא מצב נוח. העניין הוא שחלוקת הכרטיסים קשורה גם בהכנסות מהמשחקים, וזה דבר שצריך לתת עליו את הדעת בהידברות מיידית."
עוד הוסיף צ'יזיק ואמר כי "במצב הנוכחי אנחנו נדרוש שהתאחדות לכדורגל תספק הסברים לכמויות הכרטיסים שהגעתם לקבוצות נמנעה מסיבות כאלה ואחרות. אני לא אומר ששום דבר לא מוצדק, אבל אני סבור שיש עיוותים. ההסדרים צריכים להתקבל בהידברות
אתמול נרשמה בחיפה היסטריה חסרת תקדים לקראת הגמר בשבוע הבא. במהלך יום אחד בלבד נמכרו קרוב ל-9,000 כרטיסים לאוהדי חיפה. למעשה, לאוהדים הירוקים, שמאושרים מניצחון קבוצתם על הפועל ת"א וההתקרבות לאליפות, נותרו עוד 6,000 כרטיסים, שצפויים להימכר היום או לכל המאוחר מחר.
צ'יזיק: "ההנחת העבודה שלנו היא שכל כמות כרטיסים שתגיע לחיפה תימכר ולכן אנחנו לא נתנגד לקבל כמות נוספת מעבר למה שהובטח לנו."
אתמול העברנו מספר שאלות להתאחדות בנוגע לכרטיסים לגמר הגביע, אולם דובר ההתאחדות בחר לענות בצורה מתחכמת ומתחמקת. להלן השאלות והתגובה:
.1 כמה כרטיסים הקצתה ההתאד חדות לכדורגל לציבור אוהדי מכבי חיפה ובית"ר ירושלים לשערים ?4-1
2. כיצד ובאלו משרדי כרטיסים ניתן לרכוש כרטיסים ליציעים אלה?
.3 האם מעבר להקצאת הכרטיסים המסורתית במשחקי גמר קודמים ביציעים אלו, ערכה ההאחדות הסכם עם גוף חיצוני שקיבל כרטיסים לשימושו האישי? אם כן, האם מדובר בבנק דיסקונט או בגוף אחר?
תגובת דובר ההתאחדות גיל לבנוני: "יש לזכור כי בזיכיון למכירת הכרטיסים באצטדיון ר"ג זכה משרד הכרטיסים 'לאן' ששילם על כך כסף רב וזכותו ליצור הסכמים עם גופים מסחריים - מה גם שמדובר במספרים שוליים ביותר יחסית לכמות הכרטיסים הגדולה שמוצעת למכירה. מספר הכרטיסים שהוצא לקבוצות העונה אינו שונה מאשר בעונות קודמות, ובסופו של יום כל הכרטיסים, למעט אלה שהם בשימושה של ההתאחדות (לשחקני עבר, ספונסרים ועל פי הסכמים שונים) נמכרים ומוקצים לאוהדי שתי הקבוצות שעלו לגמר".
"הצעד של מכירה בחיפה וירושלים היה צעד של רצון טוב מצד זכיין הכרטיסים ויש לזכור כי הוא לא היה מחויב לעשות זאת. לא ברור כיצד מחווה של רצון טוב מוצגת ע"י מי מהקבוצות בצורה שכזו. צר לנו על מי שבחר לנהוג כך."