טורינו: גזאצ'ו יוסף שמיני בגמר ה-3,000
הישג נהדר לרץ הישראלי, שקבע 8.01.78 דקות ורשם את ההישג הטוב ביותר של אצן ישראלי באליפות אירופה באולם. רותם בטאט סיימה אחרונה במוקדמות הרוחק, ז'אנה בר הישוותה את השיא הלאומי במוט, עם 3.80

הרעיון של ההתאחדות הישראלית היה לשלוח שישה אתלטים נטולי קריטריון וניסיון, אבל דווקא גזאצ'ו יוסף בן ה-34, רץ מחונן שאיבד כמה שנים בגלל הזנחה מקצועית של כישרונו, מסיבות שונות, רשם את ההופעה המכובדת ביותר.
יוסף העפיל לגמר ריצת ה-3,000 מטרים לאחר שדורג שישי מתוך 23 רצים שזינקו במוקדמות. הרץ ממכבי ת"א סיים שישי במקצה שלו, בזמן של 7.59.44 דקות כדי להיות בין 12 הרצים שהעפילו לגמר, הישג זהה לאיתי מגידי בבירמינגהאם.
גזאצ'ו היה בין השישה הבודדים שירדו מ-8 דקות במוקדמות והוא שיפר את שיאו האישי ביותר מחמש שניות, בדיוק מה שמצפים מספורטאי בתחרות שיא.
יוסף, שנרשם לפני האליפות גם למוקדמות ריצת ה-1,500 מטרים, שנערכה שעה קלה לפני גמר ה-3,000 מטרים הלא מתוכנן שלו, התייצב גם לחצי המרחק, כחימום, ופרש אחרי זמן קצר. בגמר ה-3,000 מטרים הוא כבר לא הצליח להתעלות לשיא ולרדת משמונה דקות, והוא סיים שמיני אחרי 8.01.78 דקות. מו פארה הבריטי ניצח עם 7.40.17 דקות.
שאר אתלטי ישראל לא התעלו ולא הפתיעו לטובה. מיכאל אילין פתח את ההופעה הישראלית כשסיים 25 ולפני אחרון במוקדמות ה-60 מטרים משוכות אחרי 8.12 שניות, בעוד שיאו עומד על 8.04 שניות. אילין סיים שביעי ואחרון במקצה המוקדמות בטורינו.
רותם בטאט דורגה 17 ואחרונה במוקדמות הקפיצה לרוחק כשהיתה רחוקה מאוד משיאה ועברה רק 6.04 מטרים, תוצאה מאכזבת, במיוחד לאור העובדה כי חמש הראשונות קבעו שיאים אישיים ולאומיים, כמו למשל קסניה בלטה מאסטוניה, שדורגה ראשונה עם 6.75 מטרים.
ז'אנה ברר הישוותה את שיאה הלאומי באולם לקפיצה במוט, 3.80 מטרים, אבל זה הספיק רק עבור המקום ה-20 והאחרון במוקדמות.
רותם בטאט, במקצוע המשני שלה, ריצת
העליה לגמר הקפיצה לגובה הבטיחה איכות בגמר, מפני שהיה צריך לעבור 2.27 מטרים, וטוב שניקי פאלי לא נסע לטורינו כשהוא סובל מפציעה. דווקא הגמר היה חלש, ואמנם איוון אוחוב הרוסי חגג ניצחון, אבל בתור אחד שעבר 2.40 מטרים העונה, זה די מאכזב לנצח רק עם 2.32 מטרים. קיריאקוס יואנו הקפריסאי הוכיח שוב כי הוא קופץ צמרת יציב בעולם, והפעם עם מדליית כסף עם 2.29 מטרים.
בלי ילנה איסינבייבה, הקפיצה במוט לא גירדה את תקרת האולם בטורינו, אבל חברתה לנבחרת, יוליה גולובצ'יקובה השאירה את הזהב ברוסיה עם שיא אישי של 4.75 מטרים, אותה תוצאה כמו של המדורגת שנייה, סילקה שפיגלבורג, שרשמה בכך שיא גרמני חדש.
פבריציו דונאטו האיטלקי סידר לקהל המקומי את השמעת ההמנון, שיא לאומי, מדליית זהב ותוצאת השנה בעולם בקפיצה משולשת, 17.59 מטרים. מי שהוביל בעולם עד התחרות, הכישרון הצרפתי העולה, טדי טמגו, נכשל בתחרות הבוגרים הרצינית הראשונה שלו ולא העפיל כלל לגמר, אחרי ים ציפיות.
גרגורי סדוק ההולנדי, שהגיע להגן על תוארו ב-60 מטרים משוכות, איבד אותו בפוטו-פיניש ללאדג'י דוקור, הצרפתי הותיק, שקבע אותה תוצאה כמוהו, 7.55 שניות.
גם אחרי פרישת קים גבארט, האצנית המובילה באירופה, ואחרי פרישת טיה הלבאוט, האלופה האולימפית בקפיצה לגובה, ממשיכה בלגיה לייצר אתלטיות, והפעם אלופה ב-60 מטרים משוכות, אלין ברינגס, שהוכתרה אחרי 7.92 שניות, שיא לאומי. כנראה שגם למדינות קטנות ומערביות יש דרך לייצר ספרינטריות ואתלטיות משובחות אחרות, רק שעוד לא עלינו עליה כאן בישראל.
באופן מסורתי, הזהב הראשון באליפות הולך להודפי הברזל, והפעם זכתה גרמניה בכבוד עם פטרה למרט, שקבעה 19.66 מטרים, תוצאת השנה בעולם. יכול להיות שיחד עם אריאן פרידריך, שתתחרה היום על הזהב בקפיצה לגובה מול בלאנקה ולאסיץ' הקרואטית (16.40), האתלטיקה הגרמנית מרימה שוב ראש אחרי כמה שנות שפל.
אנה בוגדנובה הרוסיה היא מלכת האתלטיות של האליפות לאחר ניצחון בקרב 5 עם 4761 נקודות.