שר החינוך
כל שחקני הנבחרת מתבקשים להוציא עפרונות ומחברות ולרשום: אוטמר היצפלד, שידריך את נבחרת שוויץ נגדכם בשבת, כנראה כבר יודע עליכם הכל. מי שדורג בין 50 המאמנים הגדולים בהיסטוריה, הצליח להתאושש מטראומת ההפסד ליונייטד בגמר המדהים של 1999, צריך עכשיו להעלות את השוויצרים למונדיאל

ישבנו בשדה התעופה וחיכינו לתגובה קצרה משחקני העל, נרגשים מעצם המעמד. גם אמציה לבקוביץ' היה בנתב"ג. עמד בצד והמתין לחבריו הוותיקים. ניגשתי אליו כדי לקבל סקירה קצרה והוא חייך ואמר שעם כל הכבוד לשחקנים המעולים, אוטמר היצפלד הוא האיש והאגדה.
היצפלד יחגוג ממש עוד מעט את יום הולדתו ה-.60 אז הוא נחשב למאמן טוב, היום הוא סוחב על גבו 18 תארים קבוצתיים. פעמיים הוא נבחר למאמן השנה בעולם. ארסן ונגר אמר שאם הוא היה נשיא מועדון, היצפלד היה הבחירה הראשונה שלו לעמוד על הקווים. אז מר לוזון, כדאי שתדע: אם שוויץ לא תגיע למונדיאל, זה ייחשב לכישלון.
"קובי קון הביא את שוויץ לשלושה טורנירי גמר רצופים," היצפלד אמר עם כניסתו לתפקיד. "לכן אין צורך במהפכה. המטרה היא מוקדמות גביע העולם וצריכים להגיע אליהן בשיא המקצוענות. למרות ההצלחות שהיו זה לא אומר ששוייץ תמיד תעפיל. חשוב שכולם יבינו שמאחורי ההצלחה נמצאת עבודה קשה."
ב-,1991 כשהיצפלד קיבל את דורטמונד, היא היתה במקום העשירי בבונדסליגה, קבוצה אפורה ללא יומרות. תוך שש שנים הוא זכה איתה בשתי אליפויות ופעם אחת בגביע אירופה לאלופות כשהוא מוכיח ששום דבר אינו בלתי אפשרי. מאז שעזב, המועדון השקיע כסף רב, אבל לא הצליח לשחזר את ההצלחה.
היצפלד נולד בלוראך, שבגרמניה, ממש ליד הגבול השוויצרי. בנו של רופא שיניים. את קריירת המשחק הוא חילק בין שתי המדינות, בבאזל ובשטוטגארט, ואת נעליו תלה אחרי ששיחק בלוצרן.
אוטמר התחיל דווקא כמורה. התמקד בהוראת מתמטיקה ובחינוך גופני, אולי משם העובדה שהוא יודע לנהל אנשים במיומנות וביעילות. "הוא יודע להעביר את מה שהוא רוצה יותר טוב מכל מאמן שהיה לי," סיפר עליו לותאר מתיאוס, שעבר הרבה בקריירה העשירה. "הכל אצלו תמיד תחת שליטה."

כשאימן את באיירן הורמו הרבה גבות כשהחתים את סטפן אפנברג, הילד הרע של הכדורגל הגרמני. אפנברג בזבז את שנותיו היפות בבורוסיה מינשנגלדבך
אפנברג הפך למנהיג וללוחם, העיניים והלב של היצפלד על הדשא. כשהשניים נפרדו הקשר המצטיין מיהר להחמיא: "זהו ללא ספק המאמן הכי טוב בעולם."
אחרי שהפסיד באותו גמר גביע אירופה לאלופות דרמטי למנצ'סטר יונייטד ב-,1999 היצפלד סיפר שלקח לו שבועיים-שלושה להתאושש מהמכה. כעבור שנתיים הוא ניצח בגמר את ולנסיה כדי להניף את התואר האירופי הבכיר בפעם השניה בקריירה שלו.

למשחק הגמר במילאנו הטיסה ולנסיה 22 שחקנים, באיירן רק .19 שחקנים פצועים או כאלה שלא היו בתוכניות הסגל הצטרפו רק ביום המשחק כדי לא לפגוע בריכוז של אלה שישחקו. לאחר ההצלחה במבצע, היצפלד חזר על אותה תבנית גם במשחקי הליגה של באיירן.
למעשה, היצפלד אמר לשחקניו מיד אחרי ההפסד למנצ'סטר יונייטד, עוד בחדר ההלבשה, שלא רחוק היום שהם יחזרו למעמד ויניפו את הגביע. "הוא גאון ביצירת מוטיבציה," אמר עליו מתיאס זאמר.
"הנושאים בהם אני מתרכז הם מנהיגות והתמודדות עם לחץ," היצפלד סיפר פעם. "אני יכול לתת טיפים כי עברתי את הדברים האלה על בשרי. פתרונות שמגיעים מהניסיון שלי כמנהיג או החלטות שלקחתי תחת לחץ."

לא פעם השיטות שלו נראו משונות לאחרים. כשבבאיירן היתה מכת פציעות הוא העביר את האימונים לשעות אחר הצהריים כדי שהשחקנים יוכלו לישון טוב יותר ולא יקבלו מכת דיכאון מהמגרש הקפוא בשעות הבוקר. "הוא תמיד מאוד רגוע ומוצא את המלים הנכונות," סיפר עליו אואן הארגריבס, ששיחק במינכן. "אם אנחנו משחקים רע הוא אף פעם לא יצעק עלינו אלא יחפש את הפתרון המתאים."
כשהיצפלד הגיע לבאיירן ב-1998 כינו אותה פ.צ. הוליווד, בגלל כל הכוכבים ואיתם הבעיות האופנתיות. היו שם מתיאוס, אוליבר קאן וג'ובאני אלבר. לאחרים היה קשה להתמודד עם האגו בתוך המועדון, אבל היצפלד קבע חוקים נוקשים ומדיניות קנסות בלתי מתפשרת. עבירת משמעת גררה תשלום ולא משנה מי המבצע.
רק בדצמבר האחרון היצפלד נכנס לקרב ראש בראש עם הקפטן הוותיק אוליבר קאן. השוער החליט לעזוב את מסיבת חג המולד של המועדון בשעה מוקדמת מבלי להודיע והתעלם מחובתו לנאום הקפטן המסורתי. היצפלד קנס אותו ב-25 אלף יורו.
"הייתי חייב לעשות מעשה כדי שכולם בבאיירן ידעו איך מצפים מהם להתנהג," אמר היצפלד אחרי העונש. "שחקנים חייבים להפסיק למתוח ביקורת זה על זה, אחרת יהיה כאן בית משוגעים. קאן צריך לדעת שהוא משמש דוגמה לשחקנים הצעירים ובמסיבה הוא לא התנהג כראוי. לקפטן אסור לעזוב מוקדם."
להיצפלד היו שתי קדנציות במינכן, שונות לחלוטין האחת מהשנייה. הראשונה היתה מבריקה. ארבע אליפויות, שלושה גביעים, גביע אירופה לאלופות ושבחים מקיר לקיר. "היצפלד הוא ברכה לבאיירן מינכן," אמר עליו נשיא המועדון פרנץ בקנבאואר. "אי-אפשר להיות יותר מצליח ממנו."
יו"ר הדירקטוריון, קרל היינץ רומיניגה, הוסיף: "הוא הביטוח שלנו להצלחה, הוא מתאים לנו." במועדון אמרו שאם ירצה, הוא יוכל לאמן גם עד שנת .2020
רק שבכדורגל מה שהתאים להיום לא מתאים למחר. עונה לא מוצלחת בסטנדרטים של באיירן מינכן גרמה לו לסיים את תפקידו ב-,2004 אחרי שש שנים בעמדת המנג'ר. היצפלד קיבל מיד הצעה להיות מאמנה של נבחרת גרמניה, שהתכוננה לאירוח המונדיאל, וסירב בנימוס. אמר שהוא עדיין לא בשל לחזור לתפקיד. חייב קצת שקט כדי להוריד מהלחץ.
היצפלד הוא טיפוס מאוד רגוע מחוץ למגרש. איש בית. אוהב לקרוא, כוס יין בצד, גולף לפעמים. באותם ימים נפטר גיסו בגיל צעיר והוא העדיף להיות יותר עם אשתו ביאטריס. בביוגרפיה שלו, סיפר היצפלד שאחד מחבריו הטובים ביותר מעולם הכדורגל הוא דווקא אלכס פרגוסון.
הוא אוהב לשבת עם המנג'ר הסקוטי על כוס תה ולפטפט על נושאים שכלל לא קשורים למשחק. גם הסקוטי, שמרבה להתקוטט עם קולגות, הודה שהוא מאוהב במאמן הגרמני. "הוא מאמן מצוין וג'נטלמן אמיתי. אני מעריץ אותו. היצפלד מאוד מפוקס, מזכיר לי את עצמי כשהוא מאוד מתלהב ונסער במהלך המשחק. עדיין, מחוץ למגרש, הוא מאוד רגוע."
היה נדמה שהיצפלד משנה כיוון בחייו. הוא הפך לפרשן מבוקש בטלוויזיה הגרמנית ומרצה בסמינרים נחשבים ברחבי העולם. נשיא חברת המכוניות "דיימלר-קרייזלר," יורגן שרמפ, אמר שהמאמן הוא מודל לחיקוי לכל איש עסקים גרמני.
רק שבאיירן שוב היתה על הקו. הרומן שלה עם פליקס מגאת' לא הצליח והאוהדים המשיכו לשיר ביציע 'אוטמר היצפלד, אתה תמיד תהיה אחד משלנו.' המועדון, שתמיד היתה חשובה לו התדמית, מיהר להחזירו.

הקבוצה אמנם זכתה בדאבל, אבל בקושי רב כשהיא מנצחת בפוטו פיניש את ורדר ברמן, מועדון שתקציבו הרבה יותר צנוע. והשיא מבחינת ראשי המועדון היה התבוסה 4:0 לזניט סט. פטרסבורג בגביע אופ"א. לכל הצדדים היה ברור שהרומן הסתיים.
ראשי באיירן, שידעו בעבר לפזר מחמאות, הפגינו קרירות. לא אהבו שם את הכישלון של היצפלד להפיק יותר מהכשרונות של בסטיאן שויינשטייגר ולוקאס פודולסקי. הבחירה ביורגן קלינסמן כיורש מסמלת לא רק מאמן חדש אלא שינוי מגמה - דם צעיר.
היצפלד מגיע לר"ג כדי להוכיח שהוא עדיין כאן ולא שכח דבר. מי שחשב שיש לנו יריבה קלה מוטב שיחשוב שנית. הטיימס הבריטי בחר את 50 המאמנים הגדולים בכל הזמנים. היצפלד מדורג במקום ה-,31 מקדים את לובנובסקי הגדול שתפס את המקום ה-.32 "גאון," כינו הבריטים את המאמן הגרמני.
אז לפי הרזומה וההיסטוריה, תשכחו מלהפתיע. תסמכו עליו, היצפלד כבר יודע עלינו הכל.