המלך: בולט, המלכה: איסינבייבה
הזינוק של ג'מייקה לצמרת טבלת המדליות, ההתרסקות של ארה"ב בספרינט, השליטה של מזרח-אפריקה במרחקים הארוכים, המטילים ששדרגו את בלארוס והנפילה של גרמניה. בייג'ינג ,2008 סיכום האתלטיקה

אוסיין בולט. מספר 1 צילום: איי.פי
הקפיצות של מייקל פלפס אל הבריכה איימו להטביע את כל שאר התחרויות. האתלטיקה הייתה זקוקה לכוכב. לסינים לא היתה בכלל בעיה, הם פשוט חיכו לשיאנג ליו, אלוף העולם ב-110 מטרים משוכות וכוכב על. גם המתעמלים והמתעמלות שלהם זללו מדליות בענף השלישי בחשיבותו במשחקים, אבל כשהאצן ליו נפצע, נחרבו תקוותיהם מת־חרויות האתלטיקה.
המסקנה: דרוש מלך. והוא נמצא. הוא חגג במהלך המשחקים 22 שנים, הוא לבש גופיה צהובה על 86 ק"ג ו-196 ס"מ וקוראים לו יוסיין בולט. לא היה אדם ששבר שלושה שיאים עולמיים באולימפיאדה אחת, ועוד איזה שיאים. ריצת ה-100 מטרים, היוקרתית ביותר בעולם. אחותה, ריצת ה-200 מטרים, והקינוח המרהיב אותו סיפקה נבחרת כדורי האש מהאי ג'מייקה, 4X100 מטרים לשליחים.
תחילה שיפר בולט את שיא העולם שלו עצמו ב-100 מטרים, כשקיזז ממנו שלוש מאיות, חצה את הגבול הבדיוני של 9.7 שניות וחשמל את שעון האיצטדיון על 9.69 שניות. לאחר מכן הוא גירש מלוח השיאים את מייקל ג'ונסון האגדי, כשקיזז שתי מאיות משיאו בן 12 השנים כדי לחקוק את המספר 19.30 שניות.
הנפגעת העיקרית: ארה"ב. הנפילה: גרמניה

ילנה איסינבייבה צילום: רויטרס
2. בולט גדל בתוך מסורת ההולכת ומשתבחת של האיים הקריביים בכלל ושל ג'מייקה בפרט, וזה הוכח בזכיות של האי גם אצל הנשים ב-100 ו-200 מטרים, ועל כן הגיע גם השיא השלישי והאחרון, הלא פחות מדהים, 37.10 שניות ב-4X100 מטרים, שיפור של שלוש עשיריות השנייה לשיא העולם של ארה"ב. האיים הקריביים הם הכוח העולה בספרינט העולמי, ובסך הכל נקטפו 20 מדליות מצד כל האיים. ג'מייקה לבד זכתה בשש מדליות זהב ובסך הכל 11 מדליות. זה לא רק שיש מלך, יש לו גם חצר עשירה.
ארה"ב היא הנפגעת העיקרית מהדומיננטיות המרכז-אמריקנית. המעצמה עדיין מובילה עם שבע מדליות זהב (הסיכום נכתב לפני ריצת המרתון לגברים לפנות בוקר) ו-23 בכל הצבעים, אבל האמריקנים לא חלמו על איבוד כל השלטון בספרינט היוקרתי, שלא לדבר על ההיעלמות מטבלת השיאים העולמית. ג'מייקה עכשיו שלישית במדליות האתלטיקה, לאחר שעקפה את אתיופיה וקניה, שליטות הריצות הארוכות, ורק רוסיה מקדימה אותה במקום השני.
רוסיה היא גם ערש לידת מלכת המשחקים. נכון שטירונש דיבבה האתיופית היא דאבליסטית ה-5,000 וה-10,000
מטרים, אבל היא רצה את ה-5,000 בזמן נוראי. הכתר הולך אל ילנה איסינבייבה, שהפנטה אותנו, יחד עם הפנוט עצמי, בטרם קפצה במוט לעוד שיא עולם, 5.05 מטרים. היכולת שלה לעשות זאת ברגע האמת (בלאנקה ולאסיץ' הקרואטית, למשל, קרסה בקפיצה לגובה,( הטקסים החדשים והמכשפים שהיא יצרה בטרם קפיצות השיא, הקסימו את כל העולם. המלכה בת ,26 יש לה 64 ק"ג על 174 ס"מ, יש לה כל תואר אפשרי ואי-אפשר לחכות להמשך המסע שלה אל השיא של סרגיי בובקה במוט, 35 שיאים עולמיים. נותרו לה עוד .11
בטרם מרתון הגברים הבוקר, קניה ואתיופיה עומדות על ארבע מדליות זהב, כשקניה מובילה 6-13 בספירת כל המדליות. מדינות מזרח-אפריקה פשוט שולטות במרחקים הארוכים ואין כניסה לאחרות. בלארוס מפתיעה במקום השישי בזכות האנשים הכבדים שזורקים חפצים שונים רחוק. הנפילה הגדולה נרשמת לגרמניה, מעצמת עבר (מזרח-גרמניה בפרט,( שמדורגת 36 ואחרונה מבין המדינות שזכו במדליות, עם מדליית ארד אחת. מי היה מאמין.