גרור את לוגו מעריב אל סימן הבית שבסרגל הכלים בראש הדפדפן
  1. גרור את לוגו מעריב אל סימן הבית שבסרגל הכלים בראש הדפדפן (ראה תמונה).
  2. בחר "כן" (או Yes) בתיבת הדו-שיח שמופיעה.
  3. זהו, סיימת!

סגור


רוח גבית

השנה האולימפית יוצאת לדרך ואנחנו מהמרים: צמדי ה-470‬ קורנצקי-בוסקילה וקליגר-גל, הם מועמדים מרכזיים למדליה בבייג'ין. מה בשאר הענפים, מי נמצא על המסלול הנכון ומי נתקל במשוכות. פרויקט מיוחד

ניר שועלי | 1/1/2008 11:03 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
מפרשית 470. השינוי אצל ורד בוסקילה וניקה קורנצקי התחיל כשהן הבינו מה שגידי קליגר ואודי גל הפנימו כבר לפני שנים רבות: אחרי יום מפרך על הסירה, לא חייבים גם לצאת בלילה לרקוד יחד במועדון. שני צוותי השייט של הפועל ת"א, הגברים והנשים, סיימו עבודה של שנים על הזוגיות, ועכשיו, בישורת הסופית, לקראת אולימפיאדה שניה אחרי כישלון בראשונה, הם בשלים מתמיד לזכות במדליה אולימפית, התכלית לעבודה סיזיפית מילדות.

היום מתחילה שנה אולימפית, שנת בייג'ין 2008. nrg ו"מעריב ספורט" מהמרים כי לעיר צ'ינגדאו, מארחת השיוטים האולימפיים, יש את הסיכוי הגבוה ביותר לשמש אתר השמחה הישראלית. שוב שייט, אבל הפעם לא גלשני רוח, אלא מפרשיות מדגם 470. בגברים, גידי קליגר-אודי גל, בנשים, ניקה קורנצקי- ורד בוסקילה.

גם לפני אתונה 2004 הגיעו שני הזוגות הנ"ל מעוטרי מדליות, אבל בשייט יש מקום נרחב מהמקובל לניסיון ובגרות, בדיוק מה שחסר להם באתונה. קורנצקי ובוסקילה עברו פרידה, פרישה וניסיונות כושלים עם בנות זוג אחרות לסירה, עד שהבינו כי אי אפשר לשכפל את קסם הזוגיות המוכח שלהן.

קליגר וגל, תמיד יחד, עברו מאמנים רבים, שנמצאו לא מתאימים. בתוך כל אלה הם למדו לעבוד לבד, להתאמן עם חברים מהצמרת העולמית, והכל תוך כדי התברגות בלתי נלאית בחמישייה הראשונה (לפחות) של כל תחרות חשובה. לאחרונה הם חברו למאמן טום סאונט, תוצר של ה'בריטיש סי פאוור' הנודע, בתקווה לשדרוג קל בתמונת הצמרת.

שני הזוגות מאופיינים גם ברוח גבית מצד יו"ר מועדונם, יו"ר התאחדות השייט ומספר 2 בוועד האולימפי הישראלי, יהודה מעיין, שמטפח אותם, החל מהצעדים הראשונים במים, מעניק סטירות וחיבוקים, יחצנות וביקורת, והעיקר, טפטוף בלתי פוסק של יומרה ומוטיבציה. אנחנו מאמינים שהם הולכים להתפוצץ על הים הסיני, בלי להתחייב, כרגע, על צבע המתכת שתבהק על מדי הכחול-לבן שלהם.
מחזור 2004 נאבק על חייו

המדליסטים. ישראל יוצאת היום לשנה אולימפית עם סימני שאלה כבדים סביב שני המדליסטים מאתונה, הגולש גל פרידמן והג'ודאי אריק זאבי. פרידמן מפגר כרגע במרוץ לכרטיס הבודד אחרי שחר צוברי. גל החל את ההכנות מאוחר, אבל ערב אליפות העולם בניו-זילנד הוא מגלה התקדמות עם הגלשן החדש, ניל פרייד, שהחליף את מיסטרל הזהב, הדגם עליו ניצח באתונה.

צוברי כבר למד היטב את הניל פרייד בניו-זילנד, ויש גם את נמרוד משיח הצעיר, שאורב לשניהם בפינה עם כישרון אדיר. אבל אם פרידמן תופס את הפרינציפ ועוקף את הילדים, הוא מתייצב בצ'ינגדאו כדי להתמודד על מדליה, יחד עם גור שטיינברג, מאמנו

החדש-ישן. שטיינברג הוביל את פרידמן לארד באטלנטה ולזהב באתונה, הסתכסך עמו קשות, אבל בשבוע הבא באוקלנד, הוא יעמוד על סירת המאמן, שוב.

זאבי חזר לאחרונה למזרן לאחר פציעה קשה. באתונה הוא היה צריך לקחת את הזהב, אבל הוא הסתפק בארד בגלל חוסר ריכוז מול קוריאני אלמוני. לפני הפציעה האחרונה הוכיח זאבי עד כמה הוא טוב, לאחר שניצח את סוזוקי היפני, הטוב בעולם עד אותו הפסד לאריק בהמבורג. זאבי גם לקח ארד באליפות אירופה האחרונה, ועכשיו הכל תלוי בגב הכואב, ברעב להישג, ואם בכלל הוא יהיה כשיר לעבור את הקריטריון. אם זה יקרה, יש לנו מועמד נוסף למדליה.

אלכסנדר הגדולים

אברבוך ושטילוב. סבירות נמוכה למדליה, אבל קיימת, מצד שני האלכסים, אברבוך הוותיק ושטילוב הצעיר. הראשון, אלוף אירופה בקפיצה במוט ופיינליסט סידני, אתונה ואליפות העולם האחרונה, הקיץ באוסאקה, יפן.

אברבוך, אתלט של תחרויות גדולות, צריך רק מדליה אולימפית כדי להשלים את הסריה שיש לו מאליפויות עולם ואירופה. קפיצה במוט, במיוחד בשנים האחרונות, היא מקצוע פתוח, בו כל אחד מהעשירייה הראשונה יכול לזכות במדליה ביום נתון, בהתאם למרכיבים פסיכולוגיים וסביבתיים.

שטילוב, התגלית מההתעמלות, העפיל לגמר אליפות העולם בשנתיים האחרונות, בתרגיל הקרקע, מקום שביעי אשתקד, והתקדם לחמישי לאחרונה. קשה מאוד לזכות במדליה בהתעמלות, הענף האולימפי השלישי ביוקרתו, אבל לפי המדרג השנתי של הצעיר בן ה-‭,20‬ הוא צפוי לעשות את הבלתי צפוי.

כוח, אש

קליעה היא מקצוע משוגע. מילימטרים בלתי נראים לעין, הפרעות לא מורגשות בקצב הנשימה, משב רוח קליל, כל אלה יכולים לעשות אלוף אולימפי או להפיל תותחים. ישראל שולחת הפעם שני צעירים, גיל סימקוביץ' ודורון אגוזי, שהפתיעו בעצם העפלתם. דווקא מאמנם, גיא סטריק, אלוף אירופה ומדורג ראשון בעולם לא מזמן, טרם עשה קריטריון, אבל אם הוא יגיע לאולימפיאדה הרביעית הרצופה שלו, הכל יכול לקרות.

אנשי הקרבות. בג'ודו, בטקוואנדו ובסיוף, הכל תלוי בהגרלת היריב, כשבשני האחרונים מספיקים שלושה ניצחונות בלבד למדליה. בג'ודו, אבישר שיינמן מגלה התקדמות משנה לשנה ואורן סמדג'ה כתב פעם במעריב כי הוא מזכיר לו את עצמו. כזכור, איש לא ציפה בברצלונה 1992 למדליה מהבחור מאופקים.

בסיוף, תומר אור עלה בשקט בשקט במעלה הדירוג העולמי בשנה האחרונה, לאחר הכשלונות להעפיל לסידני ואתונה, אבל המון כישרון טמון במי שהיה אלוף העולם לנוער לפני עשר שנים. במסלול הרומח הנשי, דלילה חטואל משוועת אף היא להגרלה טובה והתפוצצות על המשטח. בטקוואנדו ייקבע החודש אם יהיו לישראל נציגים בבייג'ין, ואם כן, אז שימו לב לתום חובב, לשעבר סגן אלוף אירופה, וליחיעם שרעבי, חמישי באליפות העולם האחרונה.

לא קבוצה

כשהוועד האולימפי הישראלי יצא לדרך עם הקמפיין לבייג'ין, ההצהרות דיברו על הישארות במועדון הזהב (אחרי הזכייה של פרידמן‭,(‬ על החזרת אישה לדוכן המדליות, ועל שליחת נבחרת למשחקי כדור.

אז הכדוריד לא התרומם, הכדורגל כשל, והכדורסל, בו השקיע הוועד האולימפי משאבים רבים, נצנץ תקווה למשך שעתיים, ונפל אף הוא. נשארנו עם התרגיל הקבוצתי לריתמיקה.

בנות יפות, יופי של מריבות ביניהן ובין המאמנות שלהן, מקום שישי באליפות העולם, אבל עדיין, למרות התרגיל לכדור, זה לא משחק כדור והן גם לא יזכו במדליה. נשארנו עם תקווה ערטילאית לזהב, עם קורנצקי-בוסקילה ושחר פאר כתקווה נשית למדליה.

יש יבשה באופק

שחייה. בעולם מושלם ורד בורוכובסקי, ואולי אפילו יואב גת, היו אמורים להתמודד בקיץ הקרוב על מדליה אולימפית בבייג'ין. שניהם בגיל המתאים, שניהם גירדו את הפוטנציאל, רק שלשניהם היו תוכניות אחרות. תקופה ארוכה חיפשה השחייה הישראלית את הדור הבא שיסתום את החורים. באתונה, עדיין עם בורוכובסקי, זה נראה נורא. בייג'ין אמורה לסמן את תחילת החזרה לחיים.

נכון להיום רק שני ישראלים הבטיחו את מקומם בסגל האולימפי. יותר נכון, שני כרטיסים הובטחו. אחד מהם שייך כרגע לאיתי צ'מה, שחיין 200 מטר גב, אבל לפחות גביסט אחד נוסף מתמודד על אותו כרטיס. הבשורות הטובות הן שהעומק לא נגמר שם. לנבחרת יש היום סגל רחב ומגוון מאי פעם, עם 6-8 שחיינים שיכולים להגיע לאולימפיאדה עם קריטריון אישי. הבשורות הטובות פחות הן שלפחות נכון לינואר 2008 אין ברשימה אף בורוכובסקי, גת או אורבך.

פרט לאניה גוסטומלסקי, שכל עוד יהיו מים בבריכה, תעמוד בקריטריון בחודש מרץ הקרוב, ותגיע לבייג'ין בשיא הקריירה שלה, יתר הנבחרת מאוד צעירה. שחיינים שרק בשנה האחרונה עשו את הקפיצה המשמעותית לשולי הצמרת האירופית, ולשיא הבשלות אמורים להגיע בלונדון 2012.

רף הציפיות, בהתאם, צריך לשבת איפשהו על חצי גמר אולימפי. אם גוסטומלסקי תצליח להידחק לשמינייה, אם גיא ברנע יצליח לשמור על הקצב המטורף שלו, להוריד עוד שנייה ב-100 גב ולפלרטט עם כניסה לגמר, זה יהיה מעל ומעבר.

הישראלי היחיד ששייך לצמרת הגבוהה באמת, הוא מיקי מלול, רק שזה קורה ב-50 מטר חזה. לצערו ולצערנו, מקצוע לא אולימפי. במרחק הכפול, גם הכניסה לאולימפיאדה תהיה לו מאוד קשה. כדי לעשות זאת, צריכים הישראלים לסיים במרץ בין 12 הראשונים באליפות אירופה באיינדהובן, קריטריון קל משמעותית מזה שסינן מועמדים לפני ארבע שנים.

גל נבו, שזינק לאחרונה ב-400 מטר מעורב, תום בארי ‭200)‬ מטר חזה‭,(‬ אהוד סגל ‭200)‬ מטר גב‭,(‬ שי לבנת ונמרוד שפירא בר-אור ‭200)‬ מטר חופשי) וכמובן אניה גוסטומלסקי יכולים לעשות את זה. כשזה יקרה, אפשר יהיה לדבר גם על רביעיית שליחים. כאמור, תחילת החזרה לחיים.

אבי אורנן

כסף זה לא רק מדליה

טניס. שחר פאר היא סוגיה מעניינת בסגל האולימפי הישראלי. היא עצמה יכולה להיות ספונסרית של אחד הספורטאים האולימפיים שלנו. היא יכולה לקחת מדליה, אבל לא ברור מהו טיבה של המדליה הזו.

בדומה לכדורגל, המשחקים האולימפיים אינם הבמה המרכזית של הטניס. לכדורגל יש את הגביע העולמי ואת היורו, ולטניס יש כל שנה את ארבעת הגרנד-סלאמס. ראינו כבר טניסאים בכירים (רודיק באתונה, למשל‭,(‬ שלא נותנים את מיטבם באולימפיאדה. מישהו בעולם זוכר את הזוכה בזהב באתונה?

חמש הטבעות לא מספקות לטניסאים את הכסף הגדול, ובגביע דייויס והפדרציה הם מספקים לארצם את מנת הפטריוטיות. טניסאים רבים מגיעים כדי לחוות את הכפר האולימפי וליהנות מהרגע ההיסטורי.

לכן, אין יוקרת מדליה אולימפית בטניס כיוקרת ענפים אישיים אחרים, כמו שיוקרת המדליות בכדורגל, לא שווה ליוקרת מדליות הכדורסל, ענף שנלקח בשיא הרצינות, לעתים גם על ידי כוכבי ‭.NBA‬ לכדורגל יש מספיק גם בלי זה.

ועם זאת, בניגוד לאלוף מאתונה, הרי שאת אלופת הנשים זוכרים היטב, ז'וסטין הנין שמה, ספורטאית השנה בעולם של nrg ומעריב. אז או ששחר שלנו תיתקל בטורניר של תיירות ותזרום עד שלב המדליות, או שהכרישות יותירו אותה שוב באזור רבע הגמר, בדיוק כמו אנדי רם ויוני ארליך באתונה, שמסומנים גם הפעם כמועמדים למדליה בזוגות גברים.

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

nrgטורסדילים ונופשונים

nrg shops מבצעי היום

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...
לאייטמים קודמים לאייטמים נוספים
  • פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים