ואלה שמות
ראניירי, קסאנו, מטראצי, לוטיטו, טוטי, גאטוסו, רג'ה, פאציני. "שם המשחק" מציג: האנשים שישפיעו העונה על הסרייה A
קל מאוד להבין את מרקו מטראצי, למרות הטענות הרבות שההפך הוא הנכון. כמה אנשים מתקשים להאמין שיכולה להיות סתירה כה עמוקה בין תדמיתו הקשוחה ולעתים אלימה על המגרש, לבין היותו איש משעשע ואב למופת בחייו הפרטיים. בפועל, הסיפור פשוט למדי: כשמטראצי לובש את חולצת הכחול-שחור של אינטר או את הכחול של איטליה, הוא לא לוקח שבויים ועושה הכל כדי להרוס את חייהם של יריביו, גם על ידי הבקעת שערים, כולל שער השוויון בגמר המונדיאל.
בחייו הפרטיים, הוא דבק בכמה עקרונות מרכזיים, שבראשם משפחתו, שאותה דאג להציג לראווה בשלל קעקועים על גבו וזרועותיו. הוא איבד את אמו כשהיה בן 13, ואם תנסו לקרוא את שפתיו במהלך גמר הגביע העולמי, אולי תבחינו שהוא מלמל שוב ושוב את המילה "מאמא" תוך כדי מבט לשמיים. הוא מתרגז על המגרש פחות ממה שנהוג לחשוב, בדרך כלל כאשר אוהדי היריבות, שמכירים היטב את הסיפור, מזכירים את אמו המנוחה.
באוגוסט, רגע לפני פתיחת העונה, מטראצי נפצע במשחק הידידות של איטליה בהונגריה. הוא יחזור למגרשים רק בסביבות חג המולד. רגלו הימנית ספגה מכה קשה, כמה כלי דם נקרעו והנוזלים שהצטברו מעל ברכו חייבו אותו להיכנס לחדר הניתוחים.
לאחר מכן, כשהרופא המנתח נשאל למצבו של מטראצי, הוא ענה שמדובר באיש קשוח, תשובה שמרמזת על הכאב הפיזי העצום שאיתו הוא נאלץ להתמודד. אינטר זקוקה לו: הוא הפך למנהיג בחדר ההלבשה יחד עם הקפטן חבייר זאנטי, ובשעה ששחקנים אחרים התכווצו, אוהדים רבים של אינטר היללו את מטראצי שהצהיר שאמרסון אינו רצוי במועדון כיוון שבעבר, כשעדיין היה שחקן יובנטוס, תקף את אינטר. אמרסון חתם בסופו של דבר במילאן, אבל לצערו של מטראצי, את המפגש הראשון ביניהם ב-23 בדצמבר הוא יראה כנראה מהיציע. מצד שני, עם כוח הרצון והקשיחות של מטראצי, אף פעם אי אפשר לדעת.
קבלת הזדמנות שנייה פעמים רבות כל כך אולי אינה אפשרית מבחינה מתמטית, אבל חוקי ההיגיון אינם חלים על אנטוניו קסאנו בן ה-25, עדיין ילד בעיני רבים. קסאנו בעצמו יתקשה למנות את כל הפעמים בהן אנשים ומועדונים החליטו לתת בו את אמונם, בתקווה שכשרונו המגוון יצליח לגבור על תשוקתו להרס עצמי. הגעתו לסמפדוריה באמצע אוגוסט עשתה שירות מצוין למוכרי החולצות בשווקי גנואה והציתה את התלהבותם של האוהדים. לאחר הפרידה מפלאקי, הם מקווים לראות את קסאנו, שחלק ניכר משכרו עדיין ממומן על ידי ריאל מדריד, חוזר להפגין את היכולת שהפכה אותו לאחד החלוצים המבטיחים שגדלו באיטליה ב-30 השנים האחרונות.
מאז שעזב במרירות את רומא לפני שנתיים, קסאנו שרף יותר מדי גשרים. כשנטש את הבירה, הוא אפילו לא טרח להרים טלפון לקפטן שלו ולחונכו באולימפיקו, פרנצ'סקו טוטי. במדריד, איחודו מחדש עם קאפלו, האיש ששימש לו כאב וכמורה מאז שהביאו מבארי, נראה בתחילה מבטיח, אבל הבעיות הישנות צצו עד
למרות זאת, מוקדם עדיין להתייאש מהחלוץ. 38 השערים שכבש בארבע וחצי עונות ברומא הוכיחו את כשרונו: כשהכדור ברגליו ובעזרת כוח הכבידה הגוצי שלו, קסאנו הוא לקוח בעייתי עבור רוב המגנים. הוא יכול לפנות לכל מקום בכל רגע ולבעוט לשער מכל מצב. כעת, כשהוא משחק לצד חלוצים מוכשרים כמו וינצ'נזו מונטלה ואנדראה קראצ'ולו, קסאנו נמצא במצב אידיאלי. סמפדוריה ידועה כקבוצה שדואגת לשחקניה הצעירים והאווירה מסביבה חמה אך אינה לוחצת. השאלה היא כיצד המאמן העולה, וולטר מצארי, בעבר בליוורנו וברג'ינה, יגיב כאשר קסאנו יתחיל לבצע את ה"קסאנטה", כינוי שהמציא קאפלו לתרגילים הוירטואוזיים של השחקן, שקיבל לאחרונה משמעות נוספת: מצב נפשי קפריזי ובלתי צפוי.
האם קלאודיו ראניירי יהיה שוב איש הכמעט? ומה באמת הבעיה עם פרנצ'סקו טוטי? הכתבה המלאה מתפרסמת בגיליון ספטמבר של "שם המשחק"