חוק לזרים בלבד?
ריח רע עולה מהרעש שעושה ארגון המאמנים נגד העסקתו של טון קאנן. רון עמיקם שואל: למה? כי הוא לא ישראלי?
בארגון המאמנים גיבשו הצעה שהונחה על שולחן מזכירות ההתאחדות (ולדעתי לא תגיע לכלל דיון, בגלל ריחה הלא נעים), לפיה רק מאמני נבחרת לשעבר או מאמנים בכירים באירופה, כאלה שעמדו 3 שנים לפחות בקריטריונים האלה, יוכלו לאמן בישראל.
אני מסתכל על מצבת המאמנים בישראל ואני לא מוצא מאמן אחד (כולל יצחק שום) שעומד בקריטריון הזה. לחבר'ה האלה יש נקודה משותפת אחת: כולם ישראלים. מאמנים בכירים? זה לא חשוב אם יש לך את תעודת הזהות הנכונה. קחו למשל את המאמן הכי מצליח בשלוש השנים האחרונות, רוני לוי. איפה הוא אימן לפני מכבי חיפה? יפה, במחלקת הנוער של מכבי חיפה. ואיפה אימן טון קאנן? במחלקת הנוער של רודה קרקרדה. ומאיפה בדיוק הגיחו ניצן שירזי, ופרדי דוד, וגיא לוזון, ואפילו דרור קשטן? מקבוצות נוער. לא ראיתי את נסים בכר ואמנון רז – שהם אנשים יקרים מאוד שחושבים באמת על טובת המאמן הישראלי – קופצים אז וצועקים חמאס.

לא שאני אוהב את זה שטון קאנן יכול לשבת שבוע באימוני בית"ר ולקבל משרה אותה מסדרים לו מסעדן ירושלמי וכוכב רדיו וטלוויזיה, אבל זו עדיין זכותה של מכבי ת"א ושל לוני הרציקוביץ' להעניק משרות למי שבא להם. אין קריטריונים ברורים למתן רשיון עבודה בישראל, כפי שנהוג בבריטניה, ולכן אם אפשר להביא מהנדס תאילנדי כדי לעבוד במטעים בישראל, אפשר להביא גם סוכן אאודי לשעבר כדי לאמן את מכבי ת"א. את מכבי ת"א אימנו בעבר גם סוכן נסיעות, סוכן ביטוח, סוחר בגדים וסוחר מכוניות, כך שקאנן בחברה טובה. הבעיה היחידה של קאנן, כמו שזה מצטייר כאן, שהוא פשוט לא מפה.
לא ראיתי את רז ובכר באים בטענות למאמנים הזרים והעלומים שנחתו פה כשהם עוד שיחקו
צאו מהקטע הזה. אם בישראל הצליחו המאמנים שלא היו שחקנים גדולים לדחוק מאימון את רגליהם של שחקני העבר הדגולים, אין סיבה למנוע תחרות גם מצידם של אותו סוג מאמנים, אבל תוצרת חוץ.
