גרור את לוגו מעריב אל סימן הבית שבסרגל הכלים בראש הדפדפן
  1. גרור את לוגו מעריב אל סימן הבית שבסרגל הכלים בראש הדפדפן (ראה תמונה).
  2. בחר "כן" (או Yes) בתיבת הדו-שיח שמופיעה.
  3. זהו, סיימת!

סגור


רופאה ללא גבולות

ד"ר מיכל גולדווירט, שעובדת חמש עונות בנתניה וידועה כאוהדת הקבוצה, משמשת גם כרופאה בהפועל כפ"ס ובקבוצות אחרות. מקורב לכפ"ס: "היא צריכה להיות אלוהים כדי לנטרל את הרגשות". גולדווירט : "תשאל את אלישע לוי אם הוא מודאג"

אביעד פוהורילס | 1/8/2005 8:00 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
במחזור הראשון של הסיבוב השלישי בעונה האחרונה, נפגשו מכבי נתניה וצפרירים חולון למשחק ליגה. נתניה היתה עסוקה בנסיונותיה לעלות לליגת העל, בעוד צפרירים חולון מנסה להימלט מירידה לליגה הארצית. בסיום המחצית הראשונה ירדו שתי הקבוצות מהדשא, ובמנהרה בדרך לחדרי ההלבשה, התפרצה הרופאה של נתניה, ד"ר מיכל גולדווירט, על מאמן צפרירים, אלי כהן. מכאן קיימות שתי גרסאות לדברים שנאמרו.

לפי אלי כהן, התפרצה ד"ר גולדווירט על אנשי צפרירים בטענה ששחקניה שיחקו ברוטאלית ופגעו בשניים משחקני נתניה, עבדל ראזק ואבי אלפסי. בתגובה זעם כהן על הרופאה, שטיפלה באותו זמן גם בשחקני צפרירים, והודיע לה שלא תגיע יותר למשחקי חולון, ושלא תטפל יותר בשחקניו.

גרסתה של ד"ר גולדווירט שונה בתכלית: "לא היו דברים מעולם ולא דיברתי עם שחקני חולון. השיחה היתה ביני לבין אלי כהן בלבד. אם אספר מה היה שם, אלי כהן לא יוכל להראות את הפרצוף שלו יותר. אתה יכול לברר עם כל שחקן של צפרירים ששיחק במשחק ההוא, ולברר איתו אם התפרצתי כלפיו וטענתי ששיחק ברוטאלי. בניגוד למה שאלי כהן אומר, הודעתי למישקה לפרדון שאני יותר לא מגיעה לצפרירים, למרות בקשותיו של לפרדון שאמשיך. אבל המשכתי לטפל בשחקנים שלו, גם מחוץ למסגרת הקבוצתית".

אלי כהן לא רצה להתייחס אתמול למקרה, אבל אישר אותו. בסביבתו סיפרו השבוע כי ההתפרצות של ד"ר גולדווירט באותו משחק לא היתה פליטת פה מקרית, אלא כעס גדול על השחקנים: "גם עבדל ראזק וגם אלפסי לא התאמנו כל השבוע בנתניה, והם סבלו מפציעות של מתיחה ולא בגלל תיקול עם שחקן צפרירים. לעבדל ראזק היה אפילו מגן על הירך שלו. יכול להיות שהרופאה נלחצה מהעובדה שאישרה להם לשחק למרות שלא היו כשירים לגמרי, ולכן אולי היה נוח לה להפיל את התיק על שחקני צפרירים".

למרות המתיחות בין השניים, מדגיש כהן כי ד"ר גולדווירט רופאה מצוינת, וברור לו שאם ישלח אליה שחקן שלו, היא תטפל בו כמו שצריך, אבל העובדה שהיא קשורה מאוד למכבי נתניה, "מעמידה אותה במצב בלתי-אפשרי של ניגוד אינטרסים".
אלי כהן, תקרית לא נעימה עם גולדווירט. צילום: דוד פליגל
אלי כהן, תקרית לא נעימה עם גולדווירט. צילום: דוד פליגל צילום: דוד פליגל
איצ'ה מנחם: העניין יועלה בוועדה הרפואית

ד"ר מיכל גולדווירט, בת כ-40, היא אורתופדית מנתחת במחלקת אורתופדיה ב' בבית-החולים איכילוב. היא עובדת בשנים האחרונות, במקביל, במספר קבוצות בליגת העל ובליגה הלאומית. מטופליה ועמיתיה הרופאים מפליגים בשבחים לגבי כישוריה כרופאה, אבל העובדה שהיא מועסקת במספר קבוצות בעת ובעונה אחת מעמידה אותה במצב של ניגוד אינטרסים או של אינטרסים צולבים.
לטענת כמה מעמיתיה, חלקם גם רופאים בקבוצות כדורגל, מנצלת ד"ר גולדווירט את העובדה שעד היום לא נענתה ההתאחדות לכדורגל לדרישת רופאי הקבוצות בליגת העל לקבוע נוהל ומפרט מסודר לגבי המערך הרפואי בכל קבוצה. "למעשה, חוץ מההחלטה שמחייבת אמבולנס ורופא בכל משחק, אין נהלים מסודרים על-ידי ההתאחדות, ויש מי שמנצל את זה", אמר השבוע אחד הרופאים.

יו"ר ההתאחדות לכדורגל, איצ'ה מנחם, אומר כי למרות שהוא לא מערער על אמינותה של ד"ד גולדווירט, העובדה שהיא או רופאים אחרים מועסקים בוזמנית בכמה קבוצות מאותה ליגה מחייבת בדיקה: "זו נקודה מעניינת שאתה מעלה, ואני אתייעץ עם רופא ההתאחדות כדי לבדוק את העניין. יש בהתאחדות גם ועדה רפואית, ש-90 אחוז מחבריה הם רופאים, והעניין יועלה שם. עד היום לא שמעתי שרופאי ליגת העל ביקשו מההתאחדות לגבש מדיניות לגבי המפרט הרפואי ונענו על-ידנו בסירוב. זו פעם ראשונה שאני

שומע על כך".

בעונה שעברה הועסקה גולדווירט, נוסף על תפקידיה בנתניה (עונה חמישית) ובצפרירים חולון, גם על-ידי הפועל כפ"ס, בה היא מתחילה עתה את עונתה השנייה. בגמר גביע הטוטו בין נתניה לכפ"ס כלל הצוות הרפואי רק את ד"ר גולדווירט, שהתרוצצה בין שחקני שתי הקבוצות, בהם היא מטפלת באופן קבוע. רופא שהיה באחת הקבוצות הבכירות בארץ אומר: "מיכל חברה שלי והיא רופאה באמת מצוינת, אבל אין מספיק רופאים בארץ שקבוצות יכולות להעסיק? מערכת רפואית היא לא של השחקנים אלא של הקבוצה. בעל קבוצה צריך לבנות מערכת רפואית עצמאית משלה, והמערכת הזאת צריכה להיות נאמנה לבעלים. כמו שיש מתקן אימון, אוטובוס וציוד - כך יש מערכת רפואית ששייכת לקבוצה, ואם הייתי בעלים של קבוצה, הייתי מאוד לא שקט אם חלק מהמערכת שלי היה עובד גם בקבוצה אחרת".

גולדווירט מגיבה: "אני לא יודעת אם אני מחדשת לך, אבל רוב הקבוצות, גם בליגת העל, לא מוציאות רופא למשחקי החוץ שלהן. יש הסכם בין הקבוצות שהקבוצה הביתית דואגת לרופא שמטפל בשתי הקבוצות. אני לא יודעת אם בחו"ל יכול להיות הסדר כזה, אבל עובדה שבישראל זה מקובל". איצ' ה מנחם: "ברוב הקבוצות יש רופאים בכל המשחקים, גם במשחקי חוץ, אבל לפי ההוראות שלנו, הקבוצה המארחת אחראית שיהיה רופא, כמו שהיא אחראית לאמבולנס".
מנחם.
מנחם. "פעם ראשונה שאני שומע על כך". צילום: עדי אבישי צילום: עדי אבישי

"נכון שאני מזוהה עם נתניה, אני לא מסתירה את ההעדפות שלי"

עמית אחר של ד"ר גולדווירט אומר: "היא רופאה ישרה, אבל למה לשים מכשול בפני מישהו ולהעמיד אותו במבחן שכמעט בלתי-אפשרי לעמוד בו? המקרה שלה במשחק בין נתניה לצפרירים גרם לה נזק. ברפואה יש חובת סודיות כלפי החולה, אבל היא מופרת כי כל הזמן מדווחים בלי בקרה על מצבו של שחקן. נתניה וכפ"ס ישחקו העונה בליגת העל, וייתכן שיילחמו נגד הירידה. רופא בקבוצה נגיש להמון אינפורמציה כמו מצב בריאותי של שחקנים, ואם הרופא עובד גם בקבוצה השנייה, הוא צריך לעמוד במבחן בלתינסבל של סודיות רפואית. במציאות הישראלית, שבה כולם רוצים לדעת על כולם, קשה לדעתי לעמוד בלחץ הזה".

מקורב להפועל כפ"ס מודע לבעיה, אבל טוען שהמערכת לא מייחסת לכך חשיבות: "תאר לך מצב שנתניה וכפ"ס יילחמו העונה נגד הירידה. מיכל הצהירה לא פעם שהאהדה שלה היא לנתניה, ובאותו שבוע היא למעשה תהיה הגורם שיחליט מי ישחק בקבוצות, והיא תצטרך להמליץ למאמנים את מי להרכיב. עם כל הכבוד לה וליושר שלה, כדורגל זה רגשות ויש הרבה אנשים וחברים שמעורבים. היא צריכה להיות אלוהים או לפחות אפיפיור כדי לנטרל את הרגשות ולחשוב רק כרופאה".

גולדווירט : "זה נכון שאני מזוהה עם נתניה וכולם, כולל הפועל כפ"ס, יודעים את זה ואני לא מסתירה את ההעדפות שלי, ולכן הכי טוב זה שתפנה למאמן כפ"ס, אלישע לוי, ותשאל אותו אם יש לו ספק לגבי שיקול הדעת שלי או שהוא מודאג ממשהו. אם הייתי חושבת שאני לא יכולה להתמודד עם זה ושיקולים לא מקצועיים היו מתערבים אצלי, לא הייתי עושה את זה". אגב , שלשום הוזעקה גולדווירט ממחנה האימון של נתניה למחנה של כפ"ס, כדי לטפל באלעד בונפלד.

אלישע לוי. לא מודאג? צילום: אלן שיבר
אלישע לוי. לא מודאג? צילום: אלן שיבר צילום: אלן שיבר

ד"ר לוינקופף: לא רואה את עצמי בעוד מקום

ד"ר משה לוינקופף, שמתחיל עכשיו את השנה העשירית שלו כרופא של הפועל ת"א, חושב שרופא, כמו כל מערכת אחרת בקבוצה, צריך להיות שייך לקבוצה אחת: "אני לא רואה את עצמי עובד במקום נוסף. אני אפילו חושב שהפועל תיפגע באופן אישי אם אעשה דבר כזה. אני אדם אמוציונלי, ואני לא יכול לחלק את עצמי בין שתי אהבות. אני גם לא חי עם שתי נשים, כך שהחיבור שלי לקבוצה הוא טוטאלי. זה לא אומר שכרופא, אני לא אטפל בשחקנים של קבוצות אחרות. היה מצב שטיפלתי בשחקן של מכבי גם ערב דרבי, והרגשתי עם זה מצוין, למרות שבהפועל היה מי שניסה לעקוץ אותי על כך. לרופא יש את היכולת להכניס את כל המערכת התחרותית לאיזושהי פרופורציה, אבל לטפל בקבוצה זה דבר תובעני- 25 איש זה לא דבר פשוט".

ד"ר תמר קרני, סגנית יו"ר לשכת האתיקה בהסתדרות הרפואית, טוענת כי אם ד"ר גולדווירט הצהירה על כך שיש לה עדיפות רגשית לקבוצה מסוימת, ובשל כך עלולה להיווצר סיטואציה שבה היא תטעה או תעדיף את האינטרס של מכבי נתניה על זה של כפ"ס - היא מצפה כי גולדווירט תיזום את המהלך ותעזוב את הקבוצה: "אני לא מכירה את הרופאה, אבל בעצם זה שהיא הודתה שיש לה העדפה מסוימת, זה מעיד על יושרה. באופן כללי, אני לא מכירה כלל אתי שאוסר על רופא ספורט לעבוד בשתי קבוצות מקצועניות. זה עניין שקשור יותר בשיקול הדעת של ראשי הקבוצה שהיא לכאורה הפחות מועדפת על הרופאה. אם בכפ"ס היו חושבים שהם יוצאים נפגעים, ממילא הם לא היו מעסיקים אותה. אם שם לא רואים בעיה בהעסקתה, אני לא רואה פה בעיה אתית. בסופו של דבר, הנאמנות של הרופא היא לא למעסיק שלו, אלא בעיקר לפציינט בו הוא מטפל. קשה לי לראות מצב שבו רופא יאסור או יאשר לשחקן לשחק, על-פי אהדתו לקבוצה זו או אחרת".

ד
ד"ר לוינקופף. "לא יכול לחלק את עצמי בין שתי אהבות". צילום: עודד קרני עודד קרני

עדכון אחרון : 1/8/2005 10:47
כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

nrgטורסדילים ונופשונים

nrg shops מבצעי היום

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...
לאייטמים קודמים לאייטמים נוספים
  • פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים