דווקא בקיץ: תחלואה מוגברת בקרב ילדים
איגוד רופאי הילדים מדווח על עומס במרפאות. הסיבה: הבריכה והמזגן מעבירים מחלות ומגדילים את הסיכון להדבקה בין ילדים בגיל הרך

"בעיה אחת היא תחלואה נגיפית של הקאות ושלשולים; ובעיה שנייה היא דלקות אוזניים של האוזן החיצונית". לשתי הבעיות הללו אחראית במידה רבה האטרקציה הכי גדולה של הקיץ - הבריכה.
"הבריכה זה אמצעי מצוין להעברת מחלות", אמר ד"ר גרוסמן.
"מספיק שילד משלשל ייכנס למים כדי ליצור הדבקה. אמנם יש כלור אבל העברה בתוך המים היא אפשרית למרות החיטוי". לכך יש להוסיף את ההדבקה שמתרחשת בתוך החללים הממוזגים בגנים.
"בדיוק כמו בחורף", אמר ד"ר גרוסמן, "בקיץ מפעילים את המזגן ויש פחות אוויר נקי. פעם בקיץ היו יושבים במרפסת והולכים לים, היום אלה מזגנים ובריכות שמגדילים את הסיכוי להדבקה".
לתחלואה המדוברת אחראי בעיקר ה"אנטרו-וירוס", משפחה של וירוסים שכיחים במיוחד הנמצאים במערכת העיכול וגורמים לחום, שלשולים, הקאות, שיעול, נזלת ופריחה. מדובר בווירוס שלרוב אינו מסוכן, אך כשמדובר בילדים קטנים יש להיזהר במיוחד.
יו"ר איגוד רופאי הילדים, פרופ' מתי ברקוביץ', סיפר אתמול למעריב: "להערכתי, 40 אחוז מהילדים שמגיעים היום למרפאה מגיעים עם תסמינים של אנטרו-וירוס, בעוד שבימים רגילים מדובר בשיעור נמוך בהרבה - עד עשרה אחוזים".
דלקות האוזניים, לעומת זאת, נגרמות משילוב של המים, לרוב בבריכה, והחיידקים הנמצאים דרך קבע באוזניים. "בדרך כלל מגיעים
לדברי ד"ר גרוסמן, "כל שנה אנחנו נתקלים בדור חדש של הורים שסובלים מאותן הבעיות, ולצערי כמה מהם כבר הספיקו לשכוח את זה מהשנים הקודמות".
- שטפו ידיים לפני ואחרי שהחלפתן חיתול לילד.
- אל תשלחו לגן ילדים לפני שחלפו 24 שעות מאז ששלשלו בפעם האחרונה.
- אל תקחו ילד חולה לבריכה - עדיף ללכת בשעות פחות עמוסות.
- אם הילד סובל מרגישות באוזניים, שימו לו אטמים כשהוא נכנס למים.
- במקרה של צריבת מדוזה - מרחו חומץ.
- הקפידו על שתייה מרובה ומריחת קרם הגנה.