פחות כולסטרול בביצים ממה שחשבנו

משרד החקלאות האמריקאי בדק ומצא כי הביצים כיום מכילות 14% פחות כולסטרול ו-64% יותר ויטמין D מבעבר

אלה הר-נוי | 11/2/2011 11:59 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
מחקר חדש שערך משרד החקלאות האמריקאי מצא כי כמות הכולסטרול בביצים ירדה בשנים האחרונות. מתברר כי בביצים יש בממוצע 14% פחות כולסטרול ו-64% יותר ויטמין D לעומת הפעם האחרונה שבה מדדים אלה נבדקו ב-2002.

כל כמה שנים בודק משרד החקלאות האמריקאי את הערכים התזונתיים במזון על מנת לעדכן את טבלאות הסימון התזונתי. בשביל הבדיקה הנוכחית, נאספו ביצים גדולות רגילות מ-12 מיקומים שונים ברחבי ארצות הברית ונשלחו לבדיקה עצמאית במעבדות אוניברסיטת Virginia Tech.

כמות הכולסטרול הממוצעת שנמצאה בביצה גדולה הייתה 185 מ"ג, רמה נמוכה ב-14% מהרמה שתועדה
בבדיקה הקודמת. נוסף על כך, הביצה הכילה בממוצע 64% יותר ויטמין D ממה שנמצא בעבר.

הערכים האחרים נותרו בלי שינוי. למעוניינים לדעת, הביצה מכילה 70 קלוריות ושישה גרם חלבון. עם זאת, המסר לצריכת ביצים הוא עדיין מתינות. על פי ההמלצות האמריקאיות לתזונה לשנת 2010, יש לצרוך פחות מ-300 מ"ג כולסטרול ביום וכדאי להקפיד על צריכת ביצה אחת ליום.

לא ברור מדוע יש בביצים פחות כולסטרול מבעבר. ייתכן שהסיבה היא שיפור במזון שהחקלאים נותנים לתרנגולות. את העלייה ברמת הוויטמין D קל יותר להסביר - כיום יש תרנגולות שמקבלות תוספי ויטמין D.
כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

עוד ב''רפואה''

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים