טיפול בעקמת דרך שיטת הרולפינג
טיפול ברולפינג שבו המטופל לוקח חלק פעיל בתהליך, עוזר ליצור סימטריה כדי לא להחריף את העקמת

לפני כמה חודשים הגיעה אליי למרפאה צעירה בת 29. האבחון שלי היה לעקמת קלה ביותר. בשיחות איתה היא התלוננה על כאב כרוני בגב. היא סיפרה שלפעמים הכאב בגב העליון נודד לגב התחתון, ויש פעמים שהוא נשאר זמן רב במקום אחד מבלי לזוז.
במבט ראשון בלט חוסר האיזון ביציבה של נעמה. כתף שמאל הייתה גבוהה יותר מהכתף השנייה, וכמו כן הייתה הישענות לצד אחד באגן. נדמה היה שהיא לא מכווצת, ולא נראה בשרירים שלה מתח שרירי גבוה. היא ביקשה ממני טיפול במגע עמוק אחרת היא לא חשה בדבר.
כבר במפגש הראשון החלטנו לעבוד בשיטת רולפינג ולפתוח הידבקויות בשרירי עמוד השדרה. הסברתי לנעמה שפתיחת ההידבקויות תפחית את הכאב ותעניק יותר אורך לשרירים. אורך כזה יפחית את הלחץ שהם מפעילים על עמוד השדרה ויאפשר שחרור והורדת המתח השרירי והפחתת הלחץ שגורם לכאב.
המשכתי ללחוץ בו זמנית משני צידי החוליות של עמוד השדרה. הלחץ הפחית את רמת הכאב. הבעיה היא, שברגע שאפחית את הלחץ הכאב יחזור. המשכתי ללחוץ ברצף לכל אורך הצד השמאלי המכווץ בחלק העליון, ונעמה המשיכה לדווח על הקלה משמעותית בכאב.
עם המעבר לטיפול בצד ימין, עלה החשש שאם הכאב נגרם מהעקמת אז העבודה כאן עלולה להחזיר את נעמה לאיזון הרגיל שלה וההקלה תפנה את מקומה לכאב שיחזור. לשמחתי, הכיווץ בצד ימין אינו אותו כיווץ בשמאל. הוא נמוך הרבה יותר, ולכן גם ההתמקדות שלי היא יותר בחלק התחתון של הגב.
בזמן שפתחנו הידבקויות באזור המותן, הופיע כאב חדש בבטן. הוא מרמז על מתח אפשרי בשריר המרכזי ביותר בגוף, אליופסואס, שנמצא מאחורי כל האיברים הפנימיים.
עם סיום הטיפול הראשון נעמה חשה בהקלה ברורה
נעמה קיבלה כלים להתמודד עם הא-סימטריה של עמוד השדרה שלה. היא לומדת לזהות איפה נמצא האמצע שלה, למרות שעמוד השדרה לא סימטרי. נעמה לומדת כיצד לחלק את משקל הגוף באופן שווה בשתי הרגליים, ומהי התנועה הנכונה של הברכיים לאורך המישור החוצה של הרגליים.
אם עוד במהלך תהליך הצמיחה אנחנו מצליחים ליישר חלקית את עמוד השדרה בזכות פתיחת הקיצורים הניתנים לפתיחה באותם שרירים שמושכים את החוליות הצידה, הרי שכך נחזיר לאחור את העיקום ונמנע את החמרתו. כאשר אל הפתיחה הזו מתווספת ההנחיה של השימוש הנכון בגוף, אין שום סיבה שהגוף יתעקם שוב מחדש.
ולהורים, שמתייאשים רק למשמע המילים "הנחיה לשימוש נכון" וחושבים על ילדיהם חסרי המוטיבציה, אני קורא שלא לוותר. אל תתחילו מהתרגול. התחילו מהקניית ידע והבנה. התחילו מהידע לגלות היכן האמצע נמצא ומההבנה מהי תנועה שנתמכת על ידי האדמה דרך אמצע המבנה ומהי תנועה שאינה נתמכת. ייתכן מאוד שהשינוי והרצון יבואו מהמקומות האלה.
טיפול ברולפינג, שבו המטופל לוקח חלק פעיל בתהליך נמשך עשרה מפגשים. ההתקדמות על פי השיטה עוזרת ליצור סימטריה סביב ציר האמצע. המטופל לומד להשתמש בציר זה כדי לא להחריף את העקמת ובתום עשרה מפגשים יש ברשותו ידע ובסיס להמשך העבודה על יציבה חדשה ונכונה.
תרגילים שיבוצעו במהלך הטיפול באופן קבוע בקליניקה ובבית, חייבים להיות מתורגלים גם בסיום עשרת המפגשים כחלק מהמאמץ לשמור על היציבה והאיזון החדשים. לא פחות חשוב: שמירה על החיבור לציר האמצע ותחושת הקיום הטובה והנעימה בגוף.
הכותב הוא מטפל בשיטות פאולה, רולפינג וטרייגר המהוות את הרקע לפיתוח שיטת בחט לטיפול במגע ובתנועה