וסת בגיל מוקדם – סיכון מוגבר לדיכאון בבגרות
חוקרים מצאו כי נערות אצלן הופיעה וסת לפני גיל 12, היו בסיכון מוגבר להופעת תסמיני דיכאון בהתבגרות
חוקרים מהאוניברסיטאות בריסטול וקיימברידג' בדקו כ-2,200 נערות כשהגיעו לגיל 10 וחצי, 13 ו-14 וחיפשו את הקשר שבין המועד שבו קיבלו את הווסת הראשונה לבין תסמיני דיכאון.
הבנות שלקחו חלק במחקר קיבלו את הווסת הראשונה שלהן בממוצע בגיל 12 וחצי. החוקרים מצאו עוד כי בנות שהחלו לקבל את המחזור החודשי מוקדם, לפני גיל 11 וחצי, היו עם הרמות הגבוהות ביותר של תסמיני דיכאון בגילאים 13 ו-14. בנות שהחלו לקבל את המחזור החודשי בגיל מאוחר יותר, לאחר 13 וחצי, היו בעלות הרמות הנמוכות ביותר של תסמיני דיכאון בגיל ההתבגרות.
המעבר לבגרות מינית הוא שלב התפתחותי קריטי, הקשור לשינויים רבים, בהם גם
שינויים ביולוגיים, קוגניטיביים וחברתיים. השלב הזה יכול להיות כרוך בקונפליקט מוגבר עם ההורים, התפתחויות של קשרים רומנטיים, שינויים בדימוי הגוף ושינויים הורמונליים מטלטלים. החוקרים הסבירו כי בנות שמתבגרות מינית בגיל צעיר יותר, עלולות לחוש מבודדות וייתכן כי הן אינן ערוכות לשינויים ההורמונליים והחברתיים.
המחקר הנוכחי לא בדק אם הופעת הווסת הראשונה מנבאת סיכון מוגבר לדיכאון בחיים הבוגרים. החוקרים הוסיפו כי ייתכן שבגיל מאוחר יותר רמות הדיכאון לא יהיו שונות בין נשים שקיבלו את המחזור החודשי שלהן בגיל צעיר, לעומת אלה שהמחזור הופיע אצלן לראשונה בגיל מאוחר יותר.
מתוך הרשת החברתית-בריאותית כמוני www.camoni.co.il