הדיאטה החדשה? הדמיון ככלי להרזיה

חוקרים דיווחו על שיטה חדשה להתמודד עם מאכלים לא בריאים: לדמיין שזוללים אותם לפני האכילה הממשית

רועי שני | 12/12/2010 16:23 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
חוקרים מאוניברסיטת קרנגי מלון שבפנסילבניה, דיווחו לכתב העת היוקרתי Science כי גילו שיטה חדשה ויעילה במיוחד להפחית במשקל: כדי לצמצם צריכה של מזון מסוים, על האדם לדמיין שהוא זולל אותו, לפני הצריכה הממשית של אותו דבר מאכל. לטענת החוקרים, בדרך זו ניתן להימנע בקלות מאכילה של מזונות משמינים שאינם בריאים.
נסו רק לדמיין שאתם אוכלים את העוגה
נסו רק לדמיין שאתם אוכלים את העוגה צילום: ראובן קסטרו

"דמיון של אכילת מאכל מצמצמת את התיאבון בפועל לאותו מאכל", אמרה ראש צוות המחקר, ד"ר קארי מורוודג'. "רוב האנשים חושבים כי דמיונות על אוכל מגבירים את התשוקה לאותו מאכל ואיתה גם את התיאבון. ממצאי המחקר שלנו מראים שזה לא כל כך פשוט".

לדברי מורוודג', מחשבה על מאכל - הטעם, הריח והמראה שלו - אכן מגבירה את התיאבון, אך הדמיה מנטלית של האכילה עצמה תורמת לצמצום התשוקה לאותו מאכל.

לשם ביצוע המחקר, ביצע צוות החוקרים חמישה ניסויים. בניסוי הראשון התבקשו 51 משתתפים לדמיין את עצמם מבצעים 33 פעולות שונות, אחת אחר השניה. משתתפי הקבוצה השניה התבקשו לדמיין כיצד הם משלשלים 30 מטבעות למכונת כביסה במכבסה ואוכלים שלושה עדשי שוקולד מסוג M&Ms.

משתתפי הקבוצה השלישית דמיינו איך הם משלשלים רק שלוש מטבעות ואוכלים 30 M&Ms, ומשתתפי קבוצת הביקורת נדרשו לדמיין את עצמם משלשלים 33 מטבעות למכונת כביסה.
ומה לגבי משקל האנשים?

לאחר ההדמיה המנטלית אפשרו החוקרים לכל המשתתפים לאכול כרצונם מקערות עמוסות M&Ms. משתתפי הקבוצה שדמיינו עצמם אוכלים 30 עדשי שוקולד, אכלו הכי פחות בהשוואה למשתתפים האחרים.

כדי להיות בטוחים במהימנות התוצאות, שבו וחזרו החוקרים על הניסוי הראשון עם שוני במספרי המטבעות ועדשי השוקולד. גם התוצאות של הניסוי השני הראו כי אלו שדמיינו את עצמם אוכלים הכי הרבה שוקולד, צרכו בפועל את כמות השוקולד הנמוכה ביותר.

בשלושת הניסויים הבאים אישר צוות המחקר כי אכן ההדמיה המנטלית של אכילת המזון ספציפי היא זו שגרמה לצמצום בצריכתו מאוחר יותר, דרך תהליך פסיכולוגי המכונה הרגלה (habituation). מהניסויים עלה

כי רק מחשבה על מזון, או הדמיה מנטלית של אכילת מגוון מזונות, לא השפיעו על הצריכה לאחר מכן באופן מובהק. לדברי החוקרים, שיטה זו עשויה לסייע בצמצום התשוקה למזונות לא בריאים ואפילו לצריכת סמים.

למרות הממצאים המעניינים, מומחים אחרים מהתחום הביעו הסתייגויות מהמחקר הנוכחי בטענה כי למרות חשיבותו, החוקרים לא בחנו היבטים חשובים כמו: מהו פרק הזמן לאחר ההדמיה המנטלית שבו מצטמצמת התשוקה למאכל.

כמו כן, לא נבדק האם מידת הרעב של המשתתפים בכל חמשת הניסויים היתה זהה, וכן מהו סטטוס המשקל של המשתתפים. לדברי המומחים, היבטים אלו עלולים להשפיע על התגובה של אנשים שונים להדמיה מנטלית של אכילה.

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

עוד ב''רפואה''

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים