ד"ר הצילו: האם לבצע בדיקת מי שפיר?

בת 33: בשבוע ה-17 להיריון. בבדיקת חלבון עוברי התגלה שאני בסיכון מעט גבוה. לבצע בדיקת מי שפיר או פיש?

אבי יופה | 19/9/2010 11:18 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
אני בת 33 ובשבוע ה-17 להיריון. בבדיקת חלבון עוברי התגלה שאני נמצאת בסיכון מעט גבוה יותר מגילי. מה משמעות האבחנה והאם ההמלצה היא לבצע בדיקת מי שפיר או פיש?
בדיקת מי שפיר היא הכלי האמין להפגת חוסר ודאות
בדיקת מי שפיר היא הכלי האמין להפגת חוסר ודאות צילום המחשה: ecahal,sxc

פרופ' ברי קפלן, סגן מנהל לענייני קהילה, ביה"ח לנשים במרכז הרפואי רבין:

"בדיקת חלבון עוברי מתבצעת בשבוע ה-16 עד 18 להיריון בניסיון לאתר תסמונות גנטיות, ובעיקר תסמונת דאון. לשם חישוב הסיכון הצפוי לפגמים גנטיים בעובר, משוקללים גיל האישה והזדקנות הביציות שלה. הסיכון ללידת תינוק חולה בתסמונת דאון הוא 1 ל-600, בהתאמה לגיל האם. מאחר שבדיקת החלבון העוברי אינה תקינה, בשקלול גילך הסיכון עולה ל-1 ל-400.

"כדי לוודא שהעובר בריא, מומלץ שתבצעי בדיקת מי שפיר שבעזרתה מאתרים תסמונות גנטיות שונות, כמו תסמונת דאון או תסמונת טרנר. בבדיקה ישאב הרופא מי שפיר משק ההריון, שם נמצאים תאים שנשרו מהעובר,
לצורך בדיקת כרומוזומים לאבחון ולגילוי פגמים בעובר.

"כיום, בדיקת מי השפיר היא הכלי האמין ביותר להפגת חוסר הוודאות לגבי בריאות העובר ומעניקה להורים שקט נפשי במקרה של קבלת תשובות תקינות. תוצאות הבדיקה מתקבלות כשלושה שבועות ממועד הביצוע, והן משמשות כלי אמין בתהליך קבלת ההחלטות בנוגע להמשך ההיריון, במידה שהתוצאות אינן תקינות.

"בנוסף ניתן לבצע בדיקת פיש, הכרוכה בעלות כספית, ובמסגרתה ניתן לבצע גם בדיקה מהירה של עד חמישה מהכרומוזומים, כולל לגבי תסמונת דאון. הבדיקה מומלצת במקרים של חשש גבוה לבעיה, ורצון של המטופלת ובן זוגה לקבל תשובה מהירה. התוצאות מתקבלות לרוב כעבור יומיים".
כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

ד''ר הצילו

מדי שבוע עונה מומחה לבריאות על שאלות חשובות שעומדות על סדר היום

לכל הכתבות של ד''ר הצילו

עוד ב''ד''ר הצילו''

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים