הרופא מביה"ח רמב"ם שהפך לרנטגן מסין

ד"ר אמנון עמית מרמב"ם נשלח לעיר שינחואה שבסין כדי לסייע לביה"ח המרכזי ולהדריך בנושאים גינקולוגיים

יונתן הללי | 13/9/2010 14:12 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
הסינים מייצאים לעולם כמעט הכל, אבל בתחום אחד לפחות הם ממשיכים לייבא ואפילו תוצרת כחול לבן. ד"ר אמנון עמית, מנהל היחידה הגינקו-אונקולוגית וסגן מנהל אגף נשים ומיילדות בבית החולים רמב"ם בחיפה, שב לאחרונה משליחות בעיר שינחואה שבסין - שם הדריך את הרופאים במקום במשך שלושה שבועות בביצוע ניתוחים ובדיקות גינקולוגיות.
ד
ד"ר אמנון עמית והצוות הסיני צילום: דוברות רמב"ם

אגודת מתת, הפועלת תחת חסותו של משרד החוץ בסיוע למדינות שונות בתחומים רבים, היא זו שהחליטה על שליחתו של ד"ר עמית לסין. במהלך שהותו שם הוא עבד בבית החולים המרכזי בעיר, המרוחקת חמש שעות נסיעה מבייג'ינג, וערך מדי יום ניתוחים ובדיקות פשוטות יותר ופחות.

"כשנכנסתי בפעם הראשונה לבית החולים הרגשתי כאילו חזרתי אחורה בזמן", משחזר ד"ר עמית. "מדובר אמנם בבית חולים מרכזי שמכיל כ-1,200 מיטות, אבל הוא נראה מאוד ישן. בכל המבנה העמוס בחולים אין מיזוג, והטמפרטורה נעה סביב 38 מעלות ו-100% לחות. חסר שם ציוד שבישראל נחשב לבסיסי.
ילד אחד בלבד למשפחה

"ובכל זאת, מדי שנה נרשמות שם כ-1,000 לידות - 70% מהן בניתוח קיסרי. מדובר במספר חריג ביותר ביחס למקובל בעולם המערבי. ייתכן שהסיבה לכך נעוצה בהגבלה הקפדנית על שיעור הילודה - לכל משפחה ילד אחד בלבד. לכן, האמהות והרופאים לא מוכנים להסתכן ומעדיפים לידה בניתוח קיסרי בחתך אורכי".

בתוך זמן קצר הפך הרופא מישראל לחלק מהנוף המקומי, ועמיתיו הסינים ביקשו ממנו לקחת חלק בהליכים רבים במטרה ללמוד

ממנו כמה שאפשר. "יום אחד, בזמן שהיינו יחד במרפאה, כל המטופלות ואיתן גם חלק מהצוות הרפואי, נכנסו יחד לחדר והתפשטו אחת אחרי השנייה לבדיקה", מספר עמית.

"בזמן הזה, מי שלא נבדקה, ניהלה דיון סוער בדבר הממצאים. כך נוצר מצב שביצעתי בשעה אחת 20 בדיקות אולטרא-סאונד. ערכתי גם מיני סקירה עם הדגמת חדרי הלב וכלי הדם. השמועה נפוצה ולמחרת עוד חמש רופאות ביקשו סקירה. כך הפכתי לרנטגן של שינחואה".

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

עוד ב''רפואה''

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים