ההורמון שאולי יסייע בטיפול בחולי סוכרת

צוות חוקרים גילה כי הורמון שמקורו בעצמות תורם למניעת עמידות לאינסולין וכך יכול להילחם בסוכרת

אלכס דורון | 22/7/2010 18:01 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
הממצאים של שני מחקרים חדשים שמתפרסמים היום (ה') בכתב העת המדעי Cell חושפים נקודת מבט חדשה בכל הקשור ליחסי הגומלין שבין עצמות לרמת הסוכר בדם. המחקרים מצביעים על כך שהעצמות משמשות לא רק כמבנה השלדי של הגוף, אלא יש להן תפקיד נוסף - לשמש כבית להורמון אוסטיאוקלצין לגביו התגלה כי הוא תורם משמעותית למניעת עמידות לאינסולין, משמע סוכרת.
העצמות - בית להורמון האוסטיאוקלצין
העצמות - בית להורמון האוסטיאוקלצין צילום המחשה: adamci, sxc

שני צוותי המחקר, מאוניברסיטת קולומביה בניו יורק ומבית הספר לרפואה של אוניברסיטת ג'ונס הופקינס בבולטימור, ביצעו את הניסויים על מודלים עכבריים. עם זאת, הדגישו החוקרים כי המסקנות והתוצאות מהדיווחים דומות גם בבני אדם.

על פי הממצאים, עכברים שעצמותיהם לא הגיבו לאינסולין והיו במצב של עמידות פתחו במהירות רמות גבוהות של סוכר בדם - סימנים מובהקים להופעתה של מחלת הסוכרת. החוקרים הופתעו לגלות גם שעם העלייה בגיל, העכברים החלו להשמין.
עמידות מתמשכת

כמו כן, נרשמו שינויים בתפקוד הביו-כימי של גופם, ובאופן עקבי הם הציגו עמידות מתמשכת לאינסולין. רמות נמוכות של ההורמון המעורב בתהליך, גרמו להפחתה ממושכת בתהליך בניית העצמות ולהתרופפותן. במקביל, ככל שנמשכה ההשמנה הסתמנה עליה גם ברמות הסוכר בדם. כך הגיעו החוקרים למסקנה, שכשבוצע טיפול ממוקד בהורמון האוסטיאוקלצין ניכר שיפור בכל התסמינים.

צוות החוקרים הדגיש כי לנוכח הממצאים, יש צורך

להקדיש תשומת לב רבה גם לעצמות. הן פועלות לא רק כמאגר של סידן וזרחן, אלא גם ההורמונים הקשורים בעצמות הופכים אותן למשמעותיות במנגנון האנדוקריני בגוף.

עולם הרפואה יודע זה עשרות שנים על הימצאותו של הורמון האוסטיאוקלצין ורמתו הנמוכה בקרב חולי סוכרת, אך טרם נודע מה פירוש הדבר. על בסיס מחקרים אלו, יש לצפות שיפותחו תרופות חדשות לסוכרת מסוג 2 במטרה לשפר ולמקד את פעילות ההורמון.

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

עוד ב''רפואה''

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים