מחקר: אורז לבן מעלה את הסיכון לסוכרת
מחקר אמריקאי חדש מצא קשר חד משמעי בין אכילת מנת אורז מדי יום להעלאת הסיכון לחלות במחלה
זהו המחקר הראשון שבדק את הקשר בין אורז לבין סוכרת, ועל פי החוקרים התוצאות הן חד משמעיות ומצביעות על קשר ישיר בין אכילה מוגברת לתחלואה. המחקר כלל 157 אלף נשים ו-40 אלף גברים בגילאים 87-26 שענו על שאלוני החוקרים בנושא תזונה ואורח חיים.
מהנתונים עולה כי אכילת חמש מנות
של אורז לבן בשבוע מעלה ב-20% את הסיכון לסוכרת לעומת אכילת אורז פעם בחודש. בנוסף מצאו החוקרים כי החלפת 50 גרם של האורז הלבן (שליש ממנה יומית) בכמות זהה של אורז חום מפחיתה ב-16% את התחלואה בסוכרת, וכי אם מחליפים אותה כמות בדגנים יורדת התחלואה ב-36%.
אורז חום מכיל יותר סיבים תזונתיים, ויטמינים ומינרלים, ולרוב אינו מעלה את רמת הסוכר בדם לאחר ארוחה. בנוסף, לטענת החוקרים התגלה כי אנשים שאוכלים אורז חום נוטים להיות בריאים יותר מאלו שאוכלים אורז לבן: הם לרוב אנשים רזים, אוכלים יותר פירות וירקות ונוטים פחות לעשן.
רוצים להמשיך לדון בנושא? כנסו לפורום דיאטות ואורח חיים בריא בתפוז