מומחה: חולי הנפש הפכו לדרגה שניה

פרופ' יחזקאל טלר, ששימש יועץ למשרד הבריאות בתחום, מאשים את ביה"ח לחולי נפש בשמירה על המצב הקיים

יונתן הללי | 23/2/2010 18:00 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
פרופ' יחזקאל טלר, נשיא המרכז האקדמי כרמל ומי ששימש בעבר כיועץ משרד הבריאות לשיקום נפגעי נפש בקהילה, מאשים היום (ג') את מערכת בריאות הנפש בישראל כי היא מעדיפה להחזיק בחולים בבתי החולים לבריאות הנפש מאשר בקהילה בשל הרווח הכספי הנובע מכך.
מעדיפים להשאירם באשפוז. מוסד פסיכיאטרי
מעדיפים להשאירם באשפוז. מוסד פסיכיאטרי צילום המחשה: פלאש 90

"לפני כעשור הייתי חלק מרפורמה שהחלה במערכת הבריאות, להעביר את עיקר הטיפול בנפגעי נפש לקהילה ולא להשאירם במסגרות האשפוז", סיפר טלר, הנחשב למומחה בתחום שיקום נפגעי נפש, "מספר המיטות בבתי החולים צומצם במידה ניכרת, אך השירותים הקהילתיים לא זכו למשאבים המתאימים לטפל בחולים.

"זו הסיבה מדוע ישנם בתי חולים לחולי נפש הנאחזים בצורך האשפוז מסיבות של כח אדם ושכר, ובמקום להעביר מטופלים לקהילה הם מעדיפים לשמר מצב בו החולים ממשיכים לשהות בבתי החולים".
"אין מנוס מהמשך הרפורמה"

פרופ' טלר מפנה אצבע מאשימה כלפי משרד הבריאות, שלדבריו "לא כופה מדיניות ברורה וחד משמעית לצמצום מספר המיטות בבתי החולים, ואינו פועל לחיזוק מערך הטיפול בנפגעי הנפש בתוך הקהילה".

עוד הוא הוסיף, כי חולי הנפש בישראל הפכו לדרגה שניה, "כיוון שקופות החולים לא מעוניינות לטפל בהם ומעדיפות לבצע רק את המינימום הדרוש". טלר ציין כי במדינות מערביות בוצעו רפורמות בתחום בריאות הנפש בעקבותיהן

הוכח כי איכות החיים של נפגעי הנפש הייתה גבוהה בהרבה בקהילה מאשר במסגרות אשפוזיות.

"אין מנוס פרט להמשך הרפורמה שהחלה, ולא להתפס לבעיות נקודתיות בבתי חולים בהם נמצאו ליקויים קשים בתחום התברואה. אין כל הצדקה לשמר בית חולים שאולי אין צורך במיטות שהוא מכיל. אני קורא למשרד הבריאות להמשיך ברפורמה באומץ ציבורי, ולראות בקהילה מוקד של עשייה בטיפול בנפגעי נפש", סיכם פרופ' טלר.

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים