חלב בהריון מסייע במניעת טרשת נפוצה
חוקרים מצאו כי צריכת כמות מסוימת של חלב בהריון, הפחיתה ב-56% את סיכון הוולד לחלות במחלה כמבוגר
העדויות בדבר הקשר שבין צריכה של ויטמין D המצוי לרוב בחלב מועשר, להפחתת הסיכון לחלות בטרשת נפוצה, הלכו והצטברו לאורך השנים. אולם עתה מצאו מדענים כי ההשפעה החיובית יכולה להתקבל עוד בזמן שהתינוק ברחם האם.
האמהות של 35 אלף נשים שלקחו חלק במחקר, נדרשו להשיב על הרגלי התזונה שלהן במהלך ההריון. אז נמצא
כי בנות שנולדו לאמהות שצרכו את כמות הוויטמין D הגבוהה ביותר, נמצאו בסיכון מופחת לחלות במחלה בחיים הבוגרים. בין הנשים שנבדקו, 199 חלו בטרשת נפוצה במהלך 16 שנות המחקר.
"הסיכון לחלות במחלה של בנות שהאמהות שלהן צרכו ארבע כוסות חלב ביום, היה מופחת ב-56% לעומת הנשים שהאמהות שלהן צרכו פחות משלוש כוסות חלב בחודש", אמרה פאריבה מירזאי, חוקרת בבית הספר לבריאות הציבור.
עוד נמצא כי הסיכון לחלות במחלה בקרב בנות לאמהות שנכללו בין 20% הראשונים בכמויות של צריכת ויטמין D פחת ב-45%, לעומת הבנות לאמהות שמוקמו ב-20% הנמוכים של הצריכה.