ההסתדרות הרפואית: הרפואה בישראל בדרך לצניחה
אנשי ההסתדרות הרפואית פרסמו את מדד הבריאות הלאומי אותו ערכו והזהירו כי "הדוח מצביע על אי שוויון המהווה סכנה חמורה לבריאות האוכלוסיה". על פי הנתונים, בפריפריה מתים יותר תינוקות מאשר במרכז ואנשים עניים נוטים לרוב לוותר על תרופות

בית חולים. צילום: אי-אפ-פי
ועדת ההיגוי של ההסתדרות הורכבה מהעומד בראשה, הד"ר יורם בלשר, בשיתוף רופאים ואנשי אקדמיה ממערכת הבריאות בישראל. היא בדקה את תוחלת החיים של חולים, תפקוד מערכת הבריאות בכל הקשור לטיפול ומתן חיסונים, היחס והכבוד לו זוכים החולים, יעילות שירותי הרפואה, מצב התשתיות והפערים בין קבוצות אוכלוסיה שונות.
על פי הדוח, בממוצע מתים יותר תינוקות בפריפריה בהשוואה לאיזור המרכז, 6.1 לעומת 4.1 על כל 1,000 נפש. בנוסף קיים פער בין יהודים וערבים, לפיו תינוקות ערבים מתים יותר, שבעה תינוקות לעומת שלושה ל-1,000 נפש.
עניים מוותרים על טיפול רפואי
בכל הקשור להשוואה בין האוכלוסיה העשירה והענייה בישראל, עולה כי העניים נוטים לוותר על טיפול רפואי ושימוש בתרופות בפער בולט לעומת אנשים אמידים.
בתגובה לממצאים הזהיר יו"ר ההסתדרות הרפואית, הד"ר יורם בלשר, כי הדוח מצביע על אי שיוויון בולט בין רמות כלכליות ופריפריה לעומת מרכז, ומהווה סכנה חמורה לבריאות
האוכלוסיה. "מדינת ישראל מעבירה לא אחת את המסר שמערכת הבריאות בישראל היא בין המובילות בעולם, וזאת כדי להימנע מהעברת תקציבים חיוניים", אמר בלשר.
לדבריו "המדד שערכנו מראה באופן ברור כי אנו נמצאים במצב הגרוע ביותר בכל הקשור לתשתיות, ואם לא יחול שינוי בקצב ההדרדרות, נצנח לשליש התחתון של אירופה".