הכה את המומחה: קרינה ממכשירים ביתיים

חלק ממכשירי החשמל השימושיים ביותר בבית פולטים קרינה שעלולה להפוך למסוכנת. האם לפטופ על הברכיים פוגע באיכות הזרע? מה המרחק הבטוח ממיקרוגל? ולמה תנור אובן לא צריך לעורר כל חשש? כל התשובות

מוריה בן ברק | 16/8/2009 12:27 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
אני ובעלי (בני 33 ו-32) נוהגים לשבת על הספה, כשהלפטופ מונח לנו על הירכיים. האם זה עלול לפגוע בזרע שלו, או ביכולת הפריון שלי?

לפטופ שפועל לאורך זמן נוטה להתחמם, אולם גם אם הוא מונח על הברכיים או על אזור החלציים, הטמפרטורה לא גורמת

לנזק או לפגיעה בספירת הזרע. הייתי ממליץ לכם להניח את המכשיר על שולחן או משטח ייחודי, בשביל הנוחות.

הילד שלי בן החמש אוהב לעמוד מול המיקרוגל ולצפות בו בזמן שהוא עובד. האם זה בסדר, או שעליי למנוע ממנו לעשות זאת?

עדיף לשמור מרחק. מיקרוגל
עדיף לשמור מרחק. מיקרוגל צילום: SXC
המיקרוגל הוא מכשיר ביתי, כך שרמת הקרינה ממנו היא מלכתחילה נמוכה. עמידה מול מיקרוגל דומה פחות או יותר לעמידה מול טלוויזיה או מול המכשיר הסלולרי. כולם פולטים קרינה. הגישה המקובלת קובעת כי ככל שהמיקרוגל ישן יותר ופחות מתוחזק, הוא פולט יותר קרינה. ניתן להזמין מומחה שיבדוק את רמת הקרינה הנפלטת מהמכשיר לפי סטנדרטים מקובלים.

חשוב לזכור שעד היום לא הוכח קשר רפואי בין עמידה ממושכת מול מיקרוגל לבין שכיחות של גידולים סרטניים. עם זאת, הנושא לא זכה למספיק תשומת לב מחקרית, והבדיקה שלו מעוררת באופן טבעי קשיים מתודולוגיים. המצב שאת מתארת דומה למצב שבו הילד עומד מכונת כביסה, מפני שהרעשים והתנועה מושכים את תשומת לב. ניתן להסביר לו בשפה פשוטה את עקרונות העבודה של המכשיר, וסביר להניח שאז הוא יאבד בו עניין.

שמעתי שיש קרינה גם מתנורי אובן. יש לי תנורון ישן בבית. האם זה נכון ואם כן-מה צריך לעשות?

האובן הוא מכשיר חשמלי שאינו פולט קרינה, כך שאני לא רואה שום בעיה.

אני חיילת ואני מדברת הרבה בסלולרי. שמעתי שלא טוב להחזיק את הסלולרי בכיס, האם זה נכון? האם זה מסוכן להטעין אותו ליד המיטה בזמן שאני ישנה?

טלפון סלולרי הוא מכשיר שפולט יותר קרינה ככל שהוא מתוחכם יותר. השאלה האם רמת הקרינה מסוכנת בעת דיבור או בעת נשיאה שלו בכיס עדיין לא הוכרעה מדעית, והנושא מצוי במחלוקת. מחקרים שנעשו בספרות הרפואית עד היום לא מצאו קשר ישיר בין הסלולרי לבין גידולים ספציפיים.עם זאת, אני ממליץ לך לפעול בזהירות ולהקטין את רמת הסיכון שעלול להיגרם כתוצאה מחשיפה לקרינה הזו. לכן, לא כדאי שתטעיני את הסלולרי על שידה ליד מיטתך. בשעות הלילה מומלץ להניח את המכשיר מחוץ לחדר.

את התשובות העניק ד"ר שמואל צור, רופא בכיר במחלקה לרפואה דחופה בילדים, בית החולים לילדים ע"ש ספרא, תל השומר

כואב לכם? כתבו אלינו

שאלות אפשר להפנות למייל: health@maariv.co.il

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים