המרדימה הורשעה בהריגת נטע-לי הקטנה
בית המשפט הרשיע את ד"ר סווטלנה רוסו לופו בגרימת מותה של הילדה נטע-לי בורוסקי בת ה-4 במהלך ניתוח שעברה בעיניים

לאחר חקירה שנמשכה שנה וחצי הועמדו לדין ארבעה נאשמים במותה: הרופאה המרדימה, ד"ר סווטלנה רוסו-לופו - שהואשמה בהריגתה של נטע-לי, ושני רופאים אחרים בבית החולים אסותא, הרופא המנתח ד"ר סטולוביץ' ומנהל מחלקת ההרדמה, ד"ר אדריאן מיכאלקה, הועמדו לדין בגין גרימת מוות ברשלנות.
גם בית החולים עצמו הואשם באחריות למותה של הילדה, מכיוון שלא העסיק די כוח אדם לאייש את חדר הניתוח כמתבקש, לא קבע נהלים סדורים לביצוע הניתוחים וחסך בעלויות הוצאות ניתוחים. כאמור, ד"ר סטולביץ', ד"ר מיכאלקה ובית החולים זוכו מגרימת מוות ברשלנות, אך סטולביץ' הורשע בביצוע מעשה פזיזות וברשלנות.
על פי כתב האישום, הזריקה הרופאה המרדימה לנטע-לי בתחילת הניתוח מינון גבוה מחומר ההרדמה, וגרוע מכך - לא עקבה אחר ריכוז החומר בדמה של הילדה. על פי הטענות, הנמיכה ד"ר רוסו-לופו את עוצמת הקול של המוניטור שעקב אחר סימני החיים של הפעוטה, כיסתה את רגליה בסדין ונרדמה.
כחצי שעה לאחר תחילת הניתוח נדם לבה של נטע-לי בשל הזרמת כמות קטלנית של חומר הרדמה לגופה. בכל הזמן הזה, על פי הטענות, המשיכה הרופאה המרדימה לנמנם, והרופא המנתח וצוות חדר הניתוח לא הבחינו בדבר והמשיכו
דקות ארוכות חלפו עד שהבחינה אחת מאחיות חדר הניתוח במסך המוניטור המעיד כי לבה של הפעוטה חדל לפעום. האחות העירה את רוסו-לופו משנתה והסבה את תשומת לבו של ד"ר סטולוביץ' למוניטור.
על פי כתב האישום, במקום להתחיל להחיות את הילדה, בדקה המרדימה אם מדובר בתקלה טכנית ואם אחד מחיבורי המוניטור התנתקו מגופה. רק לאחר מכן החלו מאמצי ההחייאה, אבל היה כבר מאוחר מדי. מותה של בורוסקי נקבע שלושה ימים מאוחר יותר בבית החולים שניידר בפתח תקווה.
בבית המשפט התבררה חומרת הרשלנות, כשפרופ' יצחק וינוגרד, מנהל מחלקת ילדים מבית החולים דנה, שעורך ניתוחים פרטיים באסותא, העיד כי נתקל ברופאה המרדימה נרדמת במהלך ניתוחים והתריע על כך בפני מנהל מחלקת ההרדמה. "אמרתי לו שהעניין חוזר על עצמו, שזה עובר כל גבול ושצריך לשים לזה סוף", אמר בבית המשפט.
הוריה של נטע-לי, דבי ומרסלו בורוסקי, אמרו לאחר ההחלטה: "אנחנו עדיין מתרגשים, זהו יום חשוב גם בזכות התקדים שקבע השופט באשר לאחריותו של מנתח בתוך חדר הניתוח". לדבריהם, "השופט קבע שיש למנתח אחריות לחיי המנותח ולא רק לאיבר המנותח. בקשר למרדימה אין ספק לאחריות שלה במוות של נטע-לי". הם הוסיפו כי "מרדים לא נכנס לחדר ניתוח כדי ללכת לישון, והיא עשתה זאת".
עוד אמרו ההורים כי ההרשעה לא מקלה על כאבם, אבל מי שאחראי צריך לשלם את המחיר. "אין מי שיחזיר את הילדה שלנו, אבל אנחנו מרוצים מהתקדים שנקבע", אמרו.
מבית החולים אסותא נמסר בתגובה להכרעת הדין: "אין ספק שהרופאה המרדימה נהגה בקלות דעת ואדישות ולכן פוטרה מבית החולים מיידית לאחר המקרה הטראגי. למרות שבית החולים זוכה מכל אשמה כמו גם מנהל מחלקת ההרדמה, הנהלים רועננו מיד לאחר המקרה כדי שאירוע כזה לא יישנה. בית החולים משתתף בצער המשפחה".