האותיות הרזות: חטיפי גריסיני זעתר לימון של מאיר בייגל
הנה דוגמה טובה למוצר "טבעי" שיוצר אשליה של "בריא". חבל שהוא לא מקמח מלא. המדור שמפשפש באותיות הקטנות על האריזות
חטיפי גריסיני משווקים כחטיף בעל "100 אחוז רכיבים טבעיים" ועלולים לתת אשליה של מוצר בריא. אך רצוי לזכור כי "טבעי" אינו בהכרח בריא.

חטיפי גריסיני של מאיר ביגל.
החטיף עשוי קמח חיטה והוא מכיל אפס אחוז שומן טרנס וכמות זניחה של סוכרים, מה שמעניק לו יתרון. אך 1,250 מיליגרם נתרן ו-12 גרם שומן ב-100 גרם מוצר הם כמויות גבוהות מאוד, שהופכות את החטיף לפחות מומלץ ובריא, בעיקר לסובלים מיתר לחץ דם.
טעמו הטוב של החטיף וערכו הקלורי הממוצע ביחס לשאר החטיפים 420) קלוריות ל-100 גרם) ממקמים אותו באמצע סולם החטיפים. ייצורו מקמח מלא היה ללא ספק משדרג אותו מבחינה בריאותית.
בשורה התחתונה: כחטיף הוא משמש תחליף סביר לחטיפים כמו במבה וביסלי, אך נופל בהרבה מחטיפי בייגלה רגילים העשויים מקמח מלא. המוצר אינו מכיל ערכים תזונתיים ראויים לציון, והוא רחוק מלהיות בריא.