דוח משרד הבריאות: ירידה בשיעור תחלואת הסרטן
דוח שמתפרסם לקראת מבצע הקש בדלת של האגודה למלחמה בסרטן מצביע על ירידה של 10% בשיעור חולי הסרטן שחלה בין השנים 2006-2000. הירידה בשיעורי המחלה נרשמה ברוב סוגי הסרטן השכיחים ובהם: המעי הגס, הריאות, השחלה והערמונית

על פי הדוח, משנת 2000 עד שנת 2006 חלה ירידה של 7% בתחלואה בסרטן בקרב גברים יהודים, וירידה של כ-13% במספר הנשים היהודיות החולות בסרטן. סך הכל חלה ירידה של כ-10% במספר חולי הסרטן בקרב האוכלוסייה היהודית בישראל.
בשנת 2006 אובחנו 21,701 ישראלים כחולי סרטן- 9.940 גברים יהודים, 10.135 נשים יהודיות וכן 866 גברים ערבים ו-760 נשים ערביות.
לדברי מנהל רישום הסרטן הלאומי במשרד הבריאות, ד"ר מיכה ברחנא, שחיבר את הדוח, בקרב האוכלוסייה הערבית בישראל שיעורי התחלואה בסרטן נמוכים בהרבה בהשוואה ליהודים, אך דווקא שם קיימת מגמת עליה.
בדוח נרשמת ירידה ברוב סוגי הסרטן השכיחים, לרבות סרטן המעי הגס, סרטן הריאות, סרטן השחלה וסרטן הערמונית. לצד זה עולה מן הדוח כי בשנים האחרונות דווקא חלה עלייה במספר מקרי
רק לפני כחצי שנה קבע דוח של משרד הבריאות, כי מחלת הסרטן היא סיבת המוות המובילה בישראל. אחריה בתור: מחלות לב, שבץ מוחי, סוכרת ומחלות כליה. רק אחר מגיעות התאונות הדרכים ותאונות בכלל.
הדוח, שהופק על ידי מחלקת המידע במשרד הבריאות, כולל נתונים מלאים שנאספו בישראל עד שנת 2004. על פי הדוח, בקרב צעירי בגילאי 15 עד 24, סרטן הוא גורם המוות הרביעי אחרי תאונות דרכים, התאבדות ורצח.
נתוני הדוח מעלים עוד כי עד סוף שנות ה-90' עמדו מחלות הלב בראש סיבות המוות, ומאז מחלות הסרטן תפסו את מקומן. שיעור התמותה ממחלות לב נמצא במגמת ירידה משמעותית בישראל, ושיעור התמותה ממחלות סרטן נמצא אף הוא במגמת ירידה, אך מתונה יותר.
"הירידה בתחלואה בסרטן השד מוסברת בחלקה בצמצום השימוש בתחליפים הורמונאליים בנשים בגיל המעבר, והיא מופיעה גם במדינות אחרות במערב", הסביר ד"ר ברחנא. "הירידה בתחלואה בסרטן המעי הגס מדווחת גם בארה"ב, וקשורה כנראה לעליה בשימוש בתרופות למניעת כולסטרול. הירידה בסרטן הערמונית עשויה לבטא שימוש מושכל יותר בבדיקות הדם".
ביום שני, ה-27 באוקטובר, יערך מבצע ההתרמה השנתי "הקש בדלת" של האגודה למלחמה בסרטן בהשתתפות אלפי תלמידים מרחבי הארץ ומתנדבי האגודה. "אני מקווה שהמצב הכלכלי לא יוביל לירידה במידת הנכונות של הישראלים לתרום למאבק בסרטן", אמר יו"ר המבצע, חיים כצמן.
לתרומות ניתן להתקשר לטלמידע של האגודה למלחמה בסרטן בטלפון 1-800-599-995.