האותיות הרזות: קטשופ של היינץ
הקטשופ מכיל הרבה נתרן, אבל הרכיב הבריא ליקופן הופך אותו למזון בריא. המדור שמפשפש באותיות הקטנות שעל האריזה
הקטשופ מכיל בעיקר פחמימות ודל מאוד בשומן 0.04) גרם ל-100 גרם,( ואינו מכיל כולסטרול כלל. עם זאת, הוא מכיל כמות גדולה מאוד של נתרן 1,132) מ"ג ל-100 גר(' ולכן אינו מומלץ לחולי לב, לחולי כליה וכבד ולמי שסובל מיתר לחץ דם.

קטשופ של היינץ. צילום: יחסי ציבור
למרות הדימוי השלילי של הקטשופ הוא למעשה מזון בריא בזכות הרכיב נוגד החמצון שלו: ליקופן-קרטנואיד (פיגמנט) המצוי בעגבנייה ומקנה לה את צבעה האדום.
הליקופן הוא בכיר נוגדי החמצון, המנטרל רדיקלים חופשיים הגורמים הרס תאים בריאים בגוף, פגיעה בחומר התורשתי בתאים, התפתחות מחלות ניווניות והאצת תהליך ההזדקנות. הליקופן גם מחזק את המערכת החיסונית ובמיוחד מזרז ייצור תאי T החשובים למאבק הגוף בהתפתחות מחלות.
בניגוד למרכיבים אחרים, הליקופן אינו נהרס בבישול, ההפך, בזמן בישול הוא עולה בזמינותו ובכמותו בעגבנייה. למעשה חצי כוס של רוטב עגבניות מכילה כמות ליקופן הזהה לזו שבחמש עגבניות בינוניות. נוסף על כך, הליקופן מתמוסס בשומן, והוספה של שמן זית, למשל, למנה תסייע לספיגתו בגוף.