זהירות: הכנאפה עלולה להוביל אתכם לביה"ח
תופעה: בגלל התייקרות חלב העזים, מיוצרת כנאפה מחלב לא מפוסטר מהרשות ומירדן. המחיר: 3 כבר סיימו בבי"ח עם כאבים. מתוק, אבל כואב

כנאפה צילום: אלכס רוזקובסקי
חלב שאינו עובר הליך של פסטור יכול לגרום לשורה ארוכה של מחלות. תופעת ייבוא חלב העזים התבררה לאחר אשפוזם של אב ושני בניו, תושבי הגליל, השבוע בבית החולים בנהריה. השלושה אכלו באחד הכפרים כנאפה והובהלו לבית החולים עם חום, חולשה כללית וכאבים בעמוד השדרה.
לאחר בדיקות רבות התבררו כי השלושה לוקים במחלת ה"ברוצלוזיס", מחלה הנגרמת מחיידק המופרש מחלב בקר וצאן נגועים ומועבר לבני אדם שצורכים אותו במקרה ולא התרחש בו הליך של פסטור.
"מדובר במחלה קשה לאבחון, כי הסימנים כלליים", הסביר מנהל מחלקת פנימית ב', ד"ר דוד רימון, "אחרי אשפוז של שבועיים וטיפול אנטיביוטי הם אמורים להשתחרר".
אחד החולים: החיידק הזה לא נעים בכלל
יוסף מטר (32), שיחד עם אביו חאמד בן ה-75 ואחיו אברהים בן ה-39 מאושפז בבית החולים בגלל אכילת הכנאפה, ביקש להזהיר את כל עם ישראל מפני התופעה. "אני רוצה שכולם יידעו שזה מסוכן", הוא אמר אתמול.
"אני מציע לקנות כנאפה רק ממקום שאתם מכירים אותו, כי החיידק הזה אלים ולא נעים בכלל", הוא הוסיף. "עד היום ידעתי מאיפה אני קונה, אחי היה זה שהביא לנו כנאפה ולא
ידעתי מאיפה, אבל אכלתי".
מנהל בית החולים הגליל המערבי בנהריה ד"ר מסעד ברהום הזהיר מפני אכילת כנאפה שייתכן והוכנה מחלב לא מפוסטר, והוסיף כי הסימנים שיכולים להופיע הם: כאבים כלליים בגוף, חום, כאבים בשלד, עלולה להיות פגיעה מוחית, פגיעות בכבד ובעמוד השדרה. בפעם הבאה שאתם עוצרים לאכול כנאפה, תבקשו לבדוק אם החלב שממנו ייצרו את המאכל המתוק מפוסטר.