הכה את המומחה: זיעה ללא גבולות

בני בן ה-5 מתעורר כל בוקר שטוף זיעה. מה עושים? • האם אפשר לעצור את ההזעה בגב התחתון בלבד? • התשובות: ד"ר עופר לנדאו, מומחה לכירורגיה ב"מכבי שירותי בריאות"

nrg מעריב | 27/7/2008 21:11 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
 
גבר מזיע.
גבר מזיע. צילום: Harrison Keely, SXC

האם יש דרך להפסיק את ההזעה בגב התחתון בלבד?

הטיפול המקובל כיום בארץ ובעולם להפחתת הזעה באזורים ספציפיים בגוף, הוא בהזרקת בוטוליניום טוקסין. הטיפול בבוטוליניום חוסם את פעילות בלוטות הזיעה במקום שבו הוא מוזרק.

במסגרת

הטיפול מוזרקת כמות זעירה מהחומר לאזור המזיע, ובתוך מספר ימים מתחיל החומר להשפיע. השפעה זו נמשכת שישה עד 12 חודשים ברוב המקרים, ומביאה הקלה משמעותית בבעיה.

הבת שלי, בת ‭,12‬ מזיעה עם ריח מאוד חריף בבית השחי. בבית המרקחת המליצו לי על תכשיר שנקרא אנהידרול המכיל 20 אחוז אלומיניום. מה דעתך?

בבית השחי יש שני סוגי בלוטות: אקריניות ואפוקריניות. הבלוטות האקריניות מפרישות בעיקר נוזל ללא ריח, ואילו הבלוטות האפוקריניות מפרישות בעיקר ריח.
אנהידרול הוא חומר שמכיל ריכוז גבוה של אלומיניום, ויכול להועיל במניעת הריח. הבעיה באנהידרול היא לא ריכוז האלומיניום הגבוה, אלא העובדה שהוא עלול לגרום גירוי של העור בבית השחי, וזו תחושה מאד לא נעימה. בגיל 12 גם אפשר לשקול טיפול בהזרקת בוטוליניום להפחתת הזיעה.

אני סובל מהזעת יתר באזור האחורי בצוואר דווקא בלילה בעת השינה, ומתעורר עם כרית רטובה לחלוטין. מה יכולות להיות הסיבות לכך?

מומלץ לפנות לרופא המשפחה, ולערוך בירור של מחלות שונות העלולות לגרום הזעה מוגברת בלילה. אם הבירור יהיה תקין לחלוטין, אפשר לטפל בהזרקת בוטוליניום.

אני בת ‭,80‬ וסובלת מהזעת יתר כעשר שנים. כל פעילות בבית או בחוץ גורמת לי הזעה רבה בראש, בגב ובגוף כולו. הדבר פוגע מאוד באיכות החיים שלי. אני מטופלת בתרופות לאיזון לחץ הדם, להורדת כולסטרול, ולאיזון לסוכרת ‭.2‬ האם יש פתרון לבעיה הקשה שלי?

הזעת יתר היא אכן בעיה קשה, ואם היא מקשה עלייך עד כדי פגיעה באיכות החיים יש מקום לטיפול תרופתי. סוג התרופות המפחית הזעה הוא תרופות אנטי-כולינרגיות. מומלץ טיפול תרופתי ולא טיפול בהזרקת בוטוליניום, מכיוון שבמקרה שלך מדובר בהזעה בכל הגוף ולא באזור ממוקד.

בני בן החמש מזיע המון, ומתעורר בכל בוקר כשהמצעים שלו ספוגי זיעה. אנחנו מפעילים מזגן ומאווררים ככל האפשר, אבל זה לא עוזר. מה עוד אפשר לעשות?

גיל חמש מוקדם לטיפול בהזעת יתר. אם יש אזור ספציפי בגוף שממנו הוא סובל במיוחד, אפשר יהיה לשקול טיפול בעוד כשנתיים, שכן לא נהוג לטפל בהזעה לפני גיל שבע-שמונה.

כואב לכם? כתבו לנו

בשבוע הבא יוקדש המדור לשאלות על ברזל, B12 ותזונה צמחונית. שאלות אפשר להפנות למייל: health@maariv.co.il

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

ד''ר הצילו

מדי שבוע עונה מומחה לבריאות על שאלות חשובות שעומדות על סדר היום

לכל הכתבות של ד''ר הצילו

עוד ב''ד''ר הצילו''

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים