הכה את המומחה: זיעה ללא גבולות
בני בן ה-5 מתעורר כל בוקר שטוף זיעה. מה עושים? • האם אפשר לעצור את ההזעה בגב התחתון בלבד? • התשובות: ד"ר עופר לנדאו, מומחה לכירורגיה ב"מכבי שירותי בריאות"

הטיפול המקובל כיום בארץ ובעולם להפחתת הזעה באזורים ספציפיים בגוף, הוא בהזרקת בוטוליניום טוקסין. הטיפול בבוטוליניום חוסם את פעילות בלוטות הזיעה במקום שבו הוא מוזרק.
במסגרת
בבית השחי יש שני סוגי בלוטות: אקריניות ואפוקריניות. הבלוטות האקריניות מפרישות בעיקר נוזל ללא ריח, ואילו הבלוטות האפוקריניות מפרישות בעיקר ריח.
אנהידרול הוא חומר שמכיל ריכוז גבוה של אלומיניום, ויכול להועיל במניעת הריח. הבעיה באנהידרול היא לא ריכוז האלומיניום הגבוה, אלא העובדה שהוא עלול לגרום גירוי של העור בבית השחי, וזו תחושה מאד לא נעימה. בגיל 12 גם אפשר לשקול טיפול בהזרקת בוטוליניום להפחתת הזיעה.
מומלץ לפנות לרופא המשפחה, ולערוך בירור של מחלות שונות העלולות לגרום הזעה מוגברת בלילה. אם הבירור יהיה תקין לחלוטין, אפשר לטפל בהזרקת בוטוליניום.
הזעת יתר היא אכן בעיה קשה, ואם היא מקשה עלייך עד כדי פגיעה באיכות החיים יש מקום לטיפול תרופתי. סוג התרופות המפחית הזעה הוא תרופות אנטי-כולינרגיות. מומלץ טיפול תרופתי ולא טיפול בהזרקת בוטוליניום, מכיוון שבמקרה שלך מדובר בהזעה בכל הגוף ולא באזור ממוקד.
גיל חמש מוקדם לטיפול בהזעת יתר. אם יש אזור ספציפי בגוף שממנו הוא סובל במיוחד, אפשר יהיה לשקול טיפול בעוד כשנתיים, שכן לא נהוג לטפל בהזעה לפני גיל שבע-שמונה.
בשבוע הבא יוקדש המדור לשאלות על ברזל, B12 ותזונה צמחונית. שאלות אפשר להפנות למייל: health@maariv.co.il