חדר המיון הכי עמוס: בבי"ח סורוקה

דוח חדש של משרד הבריאות קובע עוד כי זמן השהות הממוצע במיון הוא שלוש שעות, השעות החמות הן יום ראשון בין עשר בבוקר לשתיים בצהריים, ויותר גברים מתים במהלך הביקור

דן אבן | 28/4/2008 1:04 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
לא כדאי להרגיש ממש גרוע, במיוחד לא בימי ראשון בין השעות עשר בבוקר לשתיים בצהריים. הסיבה: דוח חדש של משרד הבריאות קובע כי זהו המועד שבו חדרי המיון ברחבי הארץ סובלים מהעומס הרב ביותר. מהדוח עולה עוד כי זמן הביקור הממוצע הוא כשלוש שעות, ושיותר גברים מתים בחדר המיון. בהשוואה לשנים קודמות, קיימת יציבות במספר הפניות הכולל של ישראלים לטיפול.

הדוח, שכולל את הפניות שהתבצעו ל-26 חדרי המיון בבתי החולים ברחבי הארץ במהלך שנת 2006, מעלה כי חדר המיון העמוס ביותר הוא בבית החולים סורוקה, שטיפל ביותר מ-195 אלף פונים, ואחריו איכילוב, עם 181 אלף פונים, בילינסון, שיבא, מאיר, ואסף הרופא. בתחתית הרשימה נמצא בית החולים מעייני הישועה, שחדר המיון שלו טיפל בלמעלה מ-28 אלף פונים.

מהדוח עולה עוד כי בממוצע, 950 ישראלים פונים בימי ראשון לקבל טיפול רפואי בחדרי מיון בארץ. מספר זה יורד בימים שני עד חמישי - 850 איש, ובימי שישי (750) ושבת (600) יורדת הפעילות.

הנתונים מצביעים על כך שמבקר ממוצע שוהה בחדר המיון שעתיים ו-52 דקות. אם הפניה התרחשה בשל מחלה, זמן ההמתנה מרגע ההגעה למיון ועד לשחרור הוא שלוש שעות וארבע דקות, ובמקרים של פגיעה חיצונית - שעתיים ו-11 דקות. בנוסף, אחד מעשרה מטופלים נאלץ לבלות במקום יותר מחמש שעות.
לא הקל"ב קובע

שיא הפניות לחדרי מיון בגלל מחלה נרשם בין השעות עשר בבוקר לשתיים בצהריים, ושבע בערב עד עשר בלילה. הפעילות הרגועה ביותר נרשמת בין השעות ארבע לפנות בוקר לשמונה בבוקר. פניות על רקע פגיעה מכוונת נרשמות בעיקר בין השעות שש בערב לאחת בלילה.

הדוח מעיד על יציבות בשיעור הפניות של ישראלים לחדרי המיון ברחבי הארץ, העומד בשנים האחרונות על 36 פניות לכל מאה תושבים. תוצאותיו מראות כי כ-1.5 מיליון ישראלים ביקרו במהלך 2006, ב-2.5 מיליון ביקורים שונים, חמישית מהם של תינוקות וילדים עד גיל 14, וחמישית של קשישים בגיל 65 ומעלה. באותה השנה דווח על 1,305 פטירות בחדרי המיון, מרביתן (66 אחוז) של זכרים.

מחצית מהפונים למיון בגלל מחלה שבים לטיפול כעבור שנה.

המרחק של בית החולים מהבית אינו הגורם העיקרי בפניה לחדרי מיון, כך קובע הדוח. באזור ירושלים פונים 91 אחוז מהתושבים לטיפולים רפואיים בחדרי מיון באחד מבתי החולים בבירה, וגם בבאר שבע וסביבתה פונים 93 אחוז מהתושבים לבית החולים היחידי בעיר - סורוקה.

עם זאת, באזורים אחרים שיעור הפניות לחדרי מיון סמוכים לבית נע בין 60 אחוז ל-80 אחוז. איזור תל-אביב נחשב לאטרקטיבי במיוחד, ומנקז בין היתר 14 אחוז מהפניות למיון של תושבי אזורי פתח תקווה ורחובות, 13 אחוז מהפניות למיון של תושבי איזור רחובות ו-9 אחוז מהפניות למיון מישובי יהודה שומרון.

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים