עושים שריר
האם פעילות מגבירה או מדכאת את התיאבון? • כיצד עדיף להתאמן בקרוס טריינר? • כל התשובות
שי גרינברג, בעל תואר שני בפיזיולוגיה של המאמץ ותואר ראשון בפיזיותרפיה ובחינוך גופני, בעל מכון "פיזיולייף הרצליה:" בזמן פעילות האירובית, שרירי הגוף מנצלים חמצן. ככל שצריכת החמצן גבוהה יותר כך המאמץ קשה יותר, לכן הוספה של עבודת ידיים באימון מגדילה את מספר השרירים בגוף שעובדים בכ־10 אחוזים יותר ובאחוז דומה עולה גם עצימות האימון. למתאמנים
גרינברג: אוסאוטריטיס הינה המחלה הנפוצה ביותר מגיל 65 ומעלה. מדובר במחלה כרונית שגורמת לפגיעה באיכות החיים של הסובלים ממנה. מחקרים העלו כי מאימון הליכה או רכיבה על אופניים התחזקו שרירי הברך. תרגול לייצוב הברך הביא לשיפור ניכר ביכולת התפקוד של המתאמנים ולהפחתת הכאב. באופן ספציפי, על הסובלים ממחלה זו כדאי ללכת או לרכוב על אופניים להקפיד על יום מנוחה בין האימונים. עוד עליהם לחזק את שרירי הברך והירך בדרגת קושי בינונית שלוש פעמיים בשבוע, תרגול לייצוב הברך בביצוע תרגילים על משטחים לא יציבים כמו פלטות שיווי משקל. וכמובן, יש להתייעץ עם אנשי המקצוע הרלוונטיים לפתני שמתחילים להתאמן.
ד"ר נעמה קונסטנטיני, מנהלת "המרכז לרפואת ספורט - הדסה אופטימל:" לאחר פעילות גופנית נוצר "חלון הזדמנויות" לשיקום ובניית השריר כתוצאה מהפרשת הורמונים אנאבוליים (בונים) וזרימת דם מוגברת לשריר שהיה פעיל. אכילה בסיום האימון תחזיר אנרגיה לגוף ובהמשך תסייע בבניית השריר. התהליך נמשך עד שעה-שעה וחצי אחרי אימון. אך, צריכת חלבון לבד אינה מספקת: מומלץ לצרוך חלבון משולב בפחמימות, ביחס של - 1:4 על כל גרם חלבון, 4 גרם פחמימה. הרעיון הוא כפול: על ידי כך שנאכל פחמימות נעלה את הפרשת האינסולין שמכניס את חומצות האמינו לתאי השריר בהיותו הורמון אנאבולי. בנוסף, צריכת פחמימות תעכב את הפרשת הגלוקגון, הורמון הגורם לירידה ברמת הגליקוגן (רב סוכר האגור בשריר) ובכך מאט את שיקום השריר.
אדם אביאל, מנהל מועדון הכושר ,core הרצליה: ננסה להעביר את זה לנוסחה אשר לא תהיה מדויקת במספריה אך תהיה מדויקת ביחסיה. אם אדם בשעה הליכה של 6 קמ"ש צרך 350 קלוריות לערך, ומנגד אדם רץ במהירות של 12 קמ"ש צרך גם הוא 350 קלוריות ועבר את אותו המרחק רק בחצי שעה, יוצא מכך שאין הבדל בצריכה הקלורית בין פעילות של ריצה להליכה. ההבדל היחידי הוא במרחק שבוצע באותו נתח פעילות. אז התשובה היא שעדיף לאלה שיכולים - לרוץ במשך שעה.
גלית אלדרוטי, דיאטנית קלינית ויועצת ל"דיאטה קלאב:" זה נשמע נכון אולם אין עדויות מחקריות לכך שחלים שינויים באותו יום, או מיום ליום, בצריכה הקלורית בעקבות העיסוק בפעילות גופנית מתונה. הדבר שונה כמובן כאשר מתייחסים לספורטאים הנדרשים להוצאה קלורית עצומה בזמן פעילותם הגופנית. פעילות גופנית עצימה מדכאת לעתים את הרעב, במיוחד בקרב אנשים הסובלים מעודף משקל. עדיין לא ברור לגמרי מדוע פעילות גופנית אינה מגבירה את התיאבון. ייתכן והדבר קשור בעליית טמפרטורת הגוף או בירידה בזרימת הדם לאיברי העיכול על חשבון הפניית דם רב לשרירים הפעילים.