משפצים את הכרס הצה"לית

במלחמת לבנון התגלה בצבא משבר כושר חמור. הפקת הלקחים הולידה מהפכה: אימוני ריצה למפקדים

מיכל יעקב יצחקי | 3/3/2008 14:53 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
כסת"ח צה"לי? ובכן, לא הפעם. לא היום. הפעם מדובר דווקא בסיפור של לקיחת אחריות והובלת תהליך ספורטיבי בצבא הישראלי שאולי פעם היה קטן ומאומן, אבל הוא כבר מזמן שמן וכבד. מי שמוביל את השינוי הוא אל"מ ד"ר אבי מויאל, ראש מחלקת כושר קרבי בצה"ל: "במהלך מלחמת לבנון השנייה חיכינו ללוחמים ביציאה מלבנון ותשאלנו אותם בנוגע לרמת הכושר הגופני שלהם. תוצאות התשאול הובילו למסקנה שרמת הכושר לא מספקת".
 
מויאל, שהתחיל את דרכו כלוחם בסיירת גולני והיה מופקד במהלך עשר השנים האחרונות על הכושר הגופני והתזונה ביחידה מובחרת, הציב לעצמו מטרה להביא לשינוי בתרבות הספורט של מפקדי צה"ל ולוחמיו. אחת הדרכים להשגת המטרה היא הקמתה של קבוצת ריצה המיועדת למפקדים. מויאל: "אני מאמין שכדי להשפיע וליצור שינוי יש להתחיל מהמפקדים, שינחילו את השינוי לכלל החיילים".

אז מפקדים עם כרס הם נחלת העבר?
"עדיין מוקדם לקבוע. אנחנו נמצאים רק בתחילת התהליך, וצריך לזכור שדברים כאלו לא קורים ביום אחד. בכל מקרה המהפכה כבר כאן".

קבוצת הריצה הצבאית "כל אחד יכול" הוקמה בחודש מרס 2007, כחלק מאותו שינוי תרבותי. "הקבוצה מיועדת לקצינים וקצינות בדרגת סרן ומעלה, כשהמסר שחשוב לנו להעביר הוא שהקבוצה מיועדת באמת לכולם, גם למי שכושרו הגופני לא מאפשר לו לרוץ אפילו קילומטר אחד", מדגיש מויאל. "היום, כמעט שנה לאחר ההקמה, אני יכול לומר, שההצלחה היא אדירה. בקבוצה רשומים 236 קצינים, 30 מתוכם הם נשים, תשעה בדרגת אל"מ ו-45 בדרגת סא"ל. במרתון טבריה האחרון, למשל, השתתפו 109 קצינים והיעד הבא הוא השתתפות במרתון ברלין, שיתקיים בחודש ספטמבר הקרוב".
גם המשפחות מתאמנות

היכן ומתי מתקיימים האימונים?
"האימונים מתקיימים בכל יום שישי בשעה 6.30 בבוקר בווינגייט. הקצינים מגיעים מרצונם ועל חשבון יומם החופשי. משך האימון הוא כשעתיים וחצי, כשמלבד האימון המעשי, אנו דואגים לשלב הרצאה בה מועברים תכנים המסייעים למשתתפים לפתח מודעות והבנה בתחום הפעילות הגופנית והתזונה. מאחר שלא כל המשתתפים באותה הרמה, חילקנו אותם לשלוש קבוצות: החזקים, החזקים יותר והקבוצה השלישית, הכי חזקים".

מי המאמנים האחראים על הפעילות בקבוצה?
"לקבוצה יש שישה מאמנים. המאמן המוביל האחראי על תוכנית האימונים המקצועית הוא איש המילואים רן שילון, מאמן מוסמך של איגוד הטריאתלון, ומנהלה של חברת 'אינדיור'. איש מילואים נוסף הוא גווין קנינג, מאמן ותזונאי, השייך אף הוא ל'אינדיור'. חשוב לי לזקוף לזכותם, שמעבר לימי המילואים שהם נותנים, כל הפעילות שלהם היא התנדבותית".

האם בעקבות השינוי שעובר המפקד נערכות יותר פעילויות ספורט לחיילים?
"באופן חד-משמעי כן. כשלמפקד הבסיס יש מודעות לחשיבות הפעילות הגופנית, התזונה בחדר האוכל משתנה וריצות ואימונים מתקיימים באופן שוטף ושגרתי. חלק מהמפקדים אף הנהיגו בבסיסם פרויקט לאימוץ אורח חיים בריא. יש לציין שהתוכנית משפיעה גם על המשפחה הקרובה. בימי שבת נפגשת קבוצה אליה מגיעים המפקדים ובנות זוגם כדי לעשות יחד פעילות גופנית".

רס"ן שירלי סובל, ראש מדור כושר קרבי בצה"ל, טריאתלטית ומרתוניסטית, היא הרוח הנשית, האחראית על ניהול הקבוצה. השבוע היא גאה לספר על הפרויקט הזה: "לקבוצה יש אפקט שסוחף אחריו את כולם. אנשים שלא רצו כלל לעסוק בפעילות גופנית, רואים לפתע את השינוי העצום שהם עוברים. מעבר לכך, הקבוצה יוצרת מסגרת, שחבריה גאים להשתייך אליה".

עבור רס"ן דרור הקבוצה מהווה נקודת מפנה בחייו.

דרור הגיע לקבוצה במשקל של 130 ק"ג ועד היום הספיק להשיל 40 ק"ג. "לפחות ארבע פעמים במהלך חיי הפחתתי ממשקלי ועליתי בחזרה. בזכות הקבוצה, בפעם הראשונה בחיי, אני אוהב לעסוק בפעילות גופנית ויש לי את הכוח להתמיד. בעבר לא יכולתי לרוץ 500 מטרים ובתוך חצי שנה של אימונים הצלחתי לרוץ חצי מרתון. זה הישג מדהים בשבילי. אני חושב שכל אחד חייב הישג כזה לעצמו".

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים