הרופאים לאולמרט: אל תאשר את הסל
ועדת הסל דחתה את המלצתם של האונקולוגים הבכירים בארץ לכלול תרופות לחולי סרטן, כמו ארביטוקס • עכשיו הם פותחים במאבק נגד ההחלטה • יפנו לראש הממשלה ושוקלים גם לבג"ץ
- לרשימה המלאה של תרופות חדשות בסל
להערכת האונקולוגים, בעקבות הרשימה החדשה נותרו כ-1,160 חולים ללא תרופות חיוניות. בעקבות זאת, חברי ועד איגוד האונקולוגים הודיעו על התפטרותם מהמועצה הלאומית המייעצת להנהלת משרד הבריאות בתחום הטיפול בסרטן. בנוסף, החליטו האונקולוגים כי מעתה לא יעבירו למשרד הבריאות המלצות בנוגע לתרופות החיוניות לחולי סרטן.
מעבר לניתוק ממשרד הבריאות החליטו האונקולוגים לפנות לראש הממשלה אהוד אולמרט כדי שימנע את אישור רשימת התרופות. האונקולוגים בוחנים גם צעד יוצא דופן של עתירה לבג"ץ נגד ועדת סל הבריאות בהאשמה להטעיית הציבור.
"סל התרופות השנה הוא אחיזת עיניים של קופות החולים", אומרת ד"ר בלה קאופמן, מנהלת היחידה לסרטן השד במרכז הרפואי שיבא. "ייתכן שמניעים זרים הובילו להשארת תרופות חיוניות מחוץ לסל". פרופ' משה ענבר, מנהל המערך האונקולוגי בבית החולים איכילוב מוסיף: "אי אפשר להבין איך 18 חברי ועדה שיבצו את התרופות לטיפול בסרטן והתעלמו מהרופאים הבכירים בישראל שמתמצאים בתחום".
בוועדה לעדכון סל התרופות דוחים את הטענות. "הוועדה פועלת מתוקף חוק בריאות ממלכתי, ועליה לתת מענה ראוי לבריאות כלל הציבור בישראל במסגרת התקציב שהוקצה לה על ידי הממשלה", נאמר בתגובה. "הוועדה קיימה תהליך מעמיק, בחנה כל תרופה וטכנולוגיה
יסודית, ומתוך הרשימה המליצה להכליל בסל הבריאות את אלו שתועלתן לכלל הציבור בישראל היא הגבוהה ביותר".
גורם המקורב לוועדת הסל הוסיף: "הרופאים האונקולוגים רואים מולם ובצדק את חולי הסרטן, אך הוועדה רואה את כל התרופות והחולים לנגד עיניה. האונקולוגים הופיעו במשך שש שעות מול חברי הוועדה, והציגו את הדירוג שלהם, ולא הצליחו לשכנע את הוועדה בכל הטיעונים שהעלו בפניה".
מלשכת שר הבריאות יעקב בן-יזרי נמסר בתגובה: "השר מצר על המתקפה של איגוד האונקולוגים וממשיך לברך על העבודה המקצועית של ועדת הסל, בתקווה שתמשיך שנה נוספת. עם זאת, השר לא יעצור אף גורם המבקש לעזוב את הוועדה ".