הטיפה המרה

אין חגיגת סילבסטר בלי אלכוהול, אבל זה לא אומר שצריך לקום מחר בבוקר עם הנג-אובר עצבני. כתבת "את" מספקת חוקים לשתייה אינטיליגנטית, וגם: כמה זה עולה (בקלוריות)

מורן קדוסי, ''את'' | 31/12/2007 7:57 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
יש אור בחוץ. אני מנסה לפתוח את העיניים כדי לראות מה השעה ונחרדת לגלות שכבר 12 בצהריים. אני נחרדת לא בגלל שמאוחר - הודעתי בעבודה שאני מאחרת ביום-יומיים, לא ביג דיל - אלא בגלל שישנתי כבר שש שעות והראש שלי עדיין מסוחרר. איך הגעתי למצב הזה שוב? אני עדיין מריחה אלכוהול.

פלשבקים מהירים מזכירים לי שברירים מפוקפקים מהמסיבה אמש. אין לי מושג איך הגעתי למצב הזה, אבל אני זוכרת שהיה לי כיף. זה כמובן עד שהתחלתי להקיא. את שארית היום אני מבלה מול הטלוויזיה, כשהראש שלי מתפוצץ ובא לי למות.

עם המונולוג הזה כולנו יכולים להזדהות, והכל באשמת הסילבסטר - החג שהוא לא שלנו, אבל מאפשר לנו לשתות כל הלילה עד לא ידע. תתפלאו, אבל אפשר להשתכר בכיף גם מבלי להתעורר בבוקר למחרת לתוך סיוט. הנה כל מה שאתם צריכים לדעת על שתייה נכונה - ומה לעשות אם לא יצא לכם לשתות נכון, ובכל זאת נחת עליכם הנגאובר רצחני.
אמא שהשתכרה ליד שני ילדיה
אמא שהשתכרה ליד שני ילדיה עיבוד מחשב
לפני המסיבה

אכלו שומנים - ציפי רוטשילד, דיאטנית קלינית, ממליצה לאכול לפני שאתם מתכוונים לשתות, מכיוון שאוכל מעכב את ספיגת האלכוהול. "אל דאגה, האלכוהול ישפיע, אבל המטרה היא שהוא ייספג לאט. מבין כל אבות המזון,

השומנים הם אלו שהכי מעכבים את ספיגת האלכוהול". בפאבים כמובן מכירים את העיקרון, ולרוב הם מציעים גם זיתים, בוטנים, גבינות, נקניקים ומאכלים מטוגנים לצד האלכוהול.

במסיבה - כללי הברזל לשתייה נכונה

שתו לאט: "החוק אומר - משקה לשעה. הגוף צריך את הזמן שלו לטפל בפירוק האלכוהול", אומר אילן אביצור, מנהל תחום אלכוהול בחברת "הכרם". ככלל, שתיית משקה בכוס עדיפה על שתיית צ'ייסרים או שוטים, שאותם מורידים בשלוק אחד, אבל ניתן לשתות שני צ'ייסרים בשעה מבלי להאיץ יתר על המידה את תהליך ההשתכרות.

הקפידו לשתות אלכוהול איכותי: ההמלצה הזו נשענת על הכלל - מה שקניתם בזול עלול לעלות לכם ביוקר. אביצור: "במזקקת האלכוהול מתקבלים שני סוגים של נוזלים: אתנול הוא זה שאנחנו שותים. החומר השני, מתנול, הוא חומר רעיל. בייצור לא נכון ולא מבוקר עלולות להיכנס למשקה שלנו גם כמויות של החומר הרעיל. יש גם חברות שמשתמשות בתמציות טעם וריח שאיננו יודעים את מקורן, או משלבות במשקה
כמות גדולה של "אנטי פריז", חומר כימי שהוא נוגד קיפאון, כדי שאפשר יהיה לשים את המשקה בפריזר (משקה קפוא מחליק יותר טוב בגרון). "החומרים האלה לא טובים לגוף ועלולים להזיק מאוד בכמויות גדולות. במהלך הערב סביר שלא תרגישו בהבדל, במיוחד אם המשקה מעורבב עם תוספות ומיצים. את התחושה הרעה תרגישו בבוקר, בגלל הרעלנים שנמצאים בגוף. לכן רצוי ללכת על מותגי אלכוהול ידועים ובעלי ניסיון. ממש כמו באוכל, רצוי שתבטחו במי שהכין את המשקה שלכם".

שתו מים במהלך הערב: אביצור שוב שולף חוק - על כל כוס משקה, שתו כוס מים. אומנם תצטרכו לבקר בשירותים יותר פעמים מהרגיל, אבל כולנו יודעים שאף פעם לא משעמם שם. רוטשילד מסבירה כי שתיית אלכוהול דורשת מהגוף מאגר נוזלים גדול. "כשלא מספקים מים לגוף, הוא מתייבש, וזה מה שגורם, בין היתר, לכאבי הראש החזקים של תחושת ההנגאובר. כדאי כבר מתחילת הערב לשתות מים ברציפות (בצד, לא בתוך המשקה האלכוהולי). אפשר גם לאכול מאכלים מלוחים, שמונעים איבוד של נוזלים. למשל, זיתים, בייגלה מלוח או דג מלוח".

 הקפידו שלא לשתות מעבר ליכולתכם: ככל שמסת הגוף קטנה יותר, האלכוהול משפיע בצורה חזקה יותר ומהירה יותר. אביצור: "יש את השלב הקצר הזה שבו אתה מרגיש שאתה על הסף, שאולי עדיף שתפסיק לשתות. בשלב הזה כדאי להקשיב לעצמך ולגוף שלך. אל תמהרו לשתות עוד דרינק. תנו לאלכוהול את הזמן שלו להשפיע, ותרגישו את השכרות מתפתחת".

אל תערבבו בין משקאות: העצה הזאת שנויה במחלוקת. רוטשילד מציינת כי לא מצאה לה הסבר תזונתי מחקרי: "יש לי הרגשה שמדובר במיתוס שעובר הלאה. אני מניחה שברגע שמערבבים בין משקאות, הנטייה היא לשתות יותר, ומכאן מגיעה תחושת הבחילה".אביצור: "יש כאלה שאומרים שזה שטויות, ויש כאלה שאומרים שיש השפעה שונה לכל משקה מבחינת חומרי הגלם (למשל, ענבים או שעורה), ולכן הערבוב בעייתי. מלבד זאת, סדר הדברים הנכון הוא שקודם אתה שותה הרבה, ולכן המשקאות מתערבבים". למרות הסתייגותם של המומחים ניתן לחלק את המשקאות ל"משפחות" ולנסות להישאר בתחומן: משקאות לבנים (וודקה, טקילה, ג'ין, רום); בירות; יינות (אדומים, לבנים, מבעבעים); משקאות מיושנים (וויסקי, קוניאק, דרמבוי); ליקרים מתוקים (אייריש קרים ועוד); ושנאפסים.

Will ellis
בחורה שיכורה Will ellis
אחרי המסיבה - טיפים מעולים ליציאה מהנגאובר

לא עקבתם אחר הכללים ונתקעתם עם הנגאובר רציני? גם לאנשים חסרי אחריות כמותכם יש פתרונות.

שתו מים: מים היא התרופה הטובה ביותר, שכן הגוף בכלל והכבד בפרט ממשיכים להיאבק כדי להתנקות. אביצור ממליץ לשתות כמה שיותר מים לפני שהולכים לישון.

קחו אקמול או אדוויל:  אם אתם עדיין בהכרה חלקית, קחו אותם לפני שאתם קורסים על המיטה.

שתו אלכוהול: הכלל הכי עתיק הוא פשוט לשתות עוד כוסית ברגע שאתם מתעוררים. אבל אביצור מסביר שמדובר באשליה: "כששותים אלכוהול, הגוף נכנס ל'מיני התמכרות'. בבוקר, כשאין לו כבר אלכוהול, הוא נכנס ל'מיני קריז', ואז הוא מרגיש רע. ברגע ששותים עוד, זה כמו לתת לו עוד מה'סם'. ואז אנחנו אכן מרגיעים את כאב הראש, אבל רק דוחים את ההנגאובר למועד מאוחר יותר. כמה פעמים במצב כזה - ואתה בדרך
להיות אלכוהוליסט".

אל תשתו קפה:  "הקפה יעורר את האלכוהול שוב", אומרת רוטשילד.

אכלו כדי לחזק קצת את הגוף. רוטשילד מציינת כי ישנם מאכלים שנחשבים כמנקי כבד: סלק, בטטות, חליטת תה של צמח שן הארי וגדילן מצוי (את כולם ניתן להשיג בחנויות טבע). "ביום שאחרי לא רצוי לאכול מטוגנים וגם לא פירות, אלא דברים קלים ופשוטים כמו אורז או קרקרים, ובכמויות קטנות, מדי שלוש שעות".

שמפניות
שמפניות יחצ

כמה קלוריות זה עולה לנו?

רוב האנשים לא ממש סופרים את האלכוהול שהם שותים בחישוב הקלוריות היומי, אבל אלכוהול, כמה עצוב, מכיל יותר קלוריות מאשר פחמימות או חלבונים. בגרם אלכוהול יש שבע קלוריות, וחשוב שכל אחד יעשה את השיקולים שלו.

אם אתם לא רוצים לקצץ באלכוהול, הדיאטנית הקלינית ציפי רוטשילד ממליצה לנסות לצמצם את ה"נזק" על ידי הוספת משקאות קלים דיאטטיים לאלכוהול, במקום אלו הרגילים. למשל, דיאט ספרייט, דיאט אשכוליות, דיאט תפוזים וכן הלאה.

אלכוהול - ערכים תזונתיים (למשקה נקי):

בירה (בקבוק או פחית של 330 מ"ל) = 152-112 קלוריות.

יין אדום, לבן או רוזה (גביע של 150 מ"ל) = 125-115 קלוריות.

וודקה, ערק, בקרדי, קוניאק (כוסית של 60 מ"ל) = 170 קלוריות.

וויסקי, ג'ין (כוסית של 60 מ"ל) = 200-180 קלוריות.

ורמוט אדום או יבש (גביע של 150 מ"ל) = 170 קלוריות.

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים