בטעם של פעם
מה הקשר בין התרוצצות בבית לבצק ואיך מכינים סופגניית תפוח עץ? תחרות בישול לגיל הזהב
מבין המתכונים השונים שהוגשו, ניתן למצוא את מתכוניה של רבקה הלפרין, דיירת "בית בלב" ברמת השרון המוגדרת על ידי בתה, חנה, כ"אלופת הבצקים". הלפרין, מתארת את הפולקלור של הווי הבישול בימי נעוריה "כל בני המשפחה ידעו שמרגע שאמא מכינה את בצק השמרים חל איסור מוחלט 'לרוץ בבית' שחלילה הבצק לא יתפח. מחיר של ריצה בבית היה לעבור את חג החנוכה ללא אכילת סופגניות".
דינה מרקוביץ "בית בלב" - בית אילדן שבקרית מוצקין
חומרים:
2 ביצים
1 גביע לבן
1/2 כוס סוכר
1 כוס קמח תופח
2 תפוחי עץ חמצמצים
יין אדום מתוק
1 כפית רום
אבקת סוכר
אופן ההכנה:
מערבבים היטב את הביצים, הלבן,הסוכר והקמח עד ליצירת הבצק. במקביל, קולפים 2 תפוחי עץ, מוציאים את הליבה ופורסים לפלחים בגודל של כ- 1/2 ס"מ. טובלים את כל פלחי התפוח
שושנה ברט מבית בלב ירושלים מספרת כי מצאה שיטה לשלב בין מסורת החג ובין המודעות לבריאות בקרב בני משפחתה. התוצאה היא: "הבצקניות" שהחליפו את הסופגניות המסורתיות.
חומרים:
1/4 2 כוסות קמח
2 ביצים
2 כפות רום או קוניאק
1 שקית סוכר וניל
1 כף מרגרינה נמסה
1/2כפית מלח
שמן לטיגון עמוק
אבקת סוכר
אופן ההכנה:
מערבבים את כל החומרים יחד עד לקבלת בצק עשיר. מניחים את הבצק בצד למשך שעה לפחות בטמפרטורת החדר. בהמשך, מחממים את השמן במחבת עמוקה. מפזרים קמח על קרש חיתוך ומניחים עליו 1/4 מכמות הבצק בכל פעם. את הבצק מרדדים בעזרת מערוך עד לקבלת שכבה דקה מאוד.חותכים את הבצק לרצועות וקושרים אותם בצורות שונות. מטגנים את הרצועות במשך 1 עד 2 דקות בשמן החם. לפני ההגשה מפזרים אבקת סוכר.