6 טיפים לסופגניות (פחות) רעות
אין דיאט סופגניה, אבל בהכנה ביתית אפשר להקטין את הנזק. רמז: יין, סוכרזית והרבה שמן
אם אתם הולכים על השיטה השלישית, ללימור טל פוני וצחי כנען, דיאטנים ב"מכבי שירותי בריאות" יש כמה עצות שיעזרו לכם על העומס הקלורי והעודפים המצטברים.
1. הוסיפו 2 כפות יין לבן לבלילה: האלכוהול ביין יעזור להקטין את חדירת השמן לסופגניה ויתאדה תוך כדי הטיגון, כך שהוא לא יוסיף עוד קלוריות.
2. במקום להשתמש רק בסוכר, נסו לשלב בבלילה גם סוכרזית.
3. את הסופגניות מומלץ לטגן בשמן
קנולה בטמפרטורה גבוהה
4. לאחר כל סבב טיגון כדאי מאוד להוסיף שמן טרי, ולהמתין עד שיתחמם מחדש ויגיע לטמפרטורה גבוהה. בכך תקטינו את קצב תהליך החמצון של השמן.
5. בתום הטיגון הוציאו את הסופגניות באמצעות כף מחוררת וספגו היטב בנייר ספיגה.
6. אפשר לחסוך קצת בכמות הריבה שמזריקים לסופגניה, ולהפחית את כמות אבקת הסוכר.