6 טיפים לסופגניות (פחות) רעות

אין דיאט סופגניה, אבל בהכנה ביתית אפשר להקטין את הנזק. רמז: יין, סוכרזית והרבה שמן

nrg מעריב | 5/12/2007 7:52 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
מאיפה שלא תנגסו בה, הסופגניה תישאר מאכל לא בריא בעליל. עם 350 קלוריות ורמות גבוהות של שומן וסוכר, פשוט אין מצב שיוצאים מזה בזול. מאותגרי המשקל שבינינו יכולים להימנע (אבל חנוכה בלי סופגניה זה לא חג), לאכול במתינות (נניח, רק את החלק שמסביב לריבה, כולל), או להכין בעצמם ולשלוט בתוצאות (נסו לעמוד בפיתוי של סופגניות מהבילות).
 
אם אתם הולכים על השיטה השלישית, ללימור טל פוני וצחי כנען, דיאטנים ב"מכבי שירותי בריאות" יש כמה עצות שיעזרו לכם על העומס הקלורי והעודפים המצטברים.
  
1. הוסיפו 2 כפות יין לבן לבלילה: האלכוהול ביין יעזור להקטין את חדירת השמן לסופגניה ויתאדה תוך כדי הטיגון, כך שהוא לא יוסיף עוד קלוריות.
2. במקום להשתמש רק בסוכר, נסו לשלב בבלילה גם סוכרזית.
3. את הסופגניות מומלץ לטגן בשמן
קנולה בטמפרטורה גבוהה
4. לאחר כל סבב טיגון כדאי מאוד להוסיף שמן טרי, ולהמתין עד שיתחמם מחדש ויגיע לטמפרטורה גבוהה. בכך תקטינו את קצב תהליך החמצון של השמן.
5. בתום הטיגון הוציאו את הסופגניות באמצעות כף מחוררת וספגו היטב בנייר ספיגה.
6. אפשר לחסוך קצת בכמות הריבה שמזריקים לסופגניה, ולהפחית את כמות אבקת הסוכר.
כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים