מי יעלים את הקוטג' שלי?

הצלוליטיס הוא תופעה מצערת מאוד של הטבע, שתוקפת כ-90 אחוז מהנשים. עולם הרפואה לא ממש יודע למה היא מתרחשת, אבל אפשר לנסות לצאת למלחמה. מחצית ראשונה בפרויקט

דנה יופה | 4/12/2007 7:51 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
"תלכי עכשיו למראה, ואני מתכוון למראת גוף ארוכה שמראה את כל תפארת הגוף, תתפשטי ותסתכלי היטב על כל - ואני מתכוון על כל – הגוף, תעשי סיבוב של 180 מעלות ותבחני את עצמך גם בישבן מאחור. אחרי שעשית את זה תתקשרי אלי ותגידי לי אם את חוזרת בך מההצהרה" - כך פקד עלי אחד מאנשי המקצוע שראיינתי לכתבה, אחרי שטענתי בפניו שנראה לי כי גופי הוא צלוליט-פרי.

או-קיי, שום בעיה, חשבתי לעצמי. עמדתי מול המראה - ואני מתכוונת למראת גוף, בדיוק לפי ההוראות - עירומה לגמרי ובחנתי את הגוף הלבנבן באופן מדוקדק, קילו אחר קילו מדולדל, ומצאתי את נפלאות הצלוליט. זו היתה חוויה שהייתי מוכנה לעבור היפנוזה של כמה שעות כדי למחוק אותה ממוחי המסכן. אכן, היו אלה תמונות קשות. והרופא כמובן צדק. איזה פרי? אולי פרי התפוז, או כך לפחות העור שלי נראה בכמה מקומות אסטרטגיים. 

נכון, המספרים יכולים לעודד: מעל 90 אחוז מאחיותי (כן, גם את אחותי עם הסקיני, אני יודעת מה מסתתר לך על התחת), שותפות לצרת המרקם הגבשושי והלא אחיד המכונה צלוליטיס. יש מי שמשווה את המראה לקוטג', אבל למה להעליב גבינה תמימה ואהובה. אין ספק - מדובר באחד האויבים האסתטיים הגדולים של נשים, שאינו מבחין בין רזות לשמנות, צעירות ומבוגרות. מהרגע שהחל לבצבץ מתחת לעור, הוא שם לתמיד, כמו תאונה מצערת של הטבע. וגרוע מכך - התופעה מתפשטת.

במחצית הנוכחית של פרויקט הצלוליטיס ננסה להסביר את הסיבות לתופעה, המאפיינים שלה והשיטות להיפטר ממנה בחינם. המחצית השניה תוקדש למגוון הטיפולים - ממשחות וקרמים ועד מכשירים חדשניים - הקיימים היום בשוק.
נשים מכילות יותר שומן

הצלוליט הוא תופעה של גדילה והתנפחות תאי שומן בשכבה התת-עורית, שיוצרת שקעים ובליטות על פני העור, לעיתים מחוספסים, בעיקר באזורי הישבן והירכיים. ההסברים להופעתו מגוונים: יש הטוענים שמדובר בתופעה גנטית, אחרים מסבירים זאת בחוסר איזון בין הורמוני המין הנשיים, אסטרוגן ופרוגסטרון. סיבות נוספות: התבגרות, השמנה, תזונה לא נכונה, חוסר פעילות גופנית, נעלי עקב לא נוחות, לידות ומבנה גוף.

"הסיבה העיקרית לכך שהצלוליט נוצר כמעט רק אצל נשים נעוצה בהבדל בין המינים", מסביר ד"ר מיכאל שוחט, רופא בכיר ואחראי על תחום הטיפולים האסתטיים ב"כללית אסתטיקה". "אצל נשים, ריכוז השומן בגוף נע בסביבות 27 אחוז בעוד שלגברים יש בסביבות 15 אחוז שומן.

מזה אנחנו מבינים שיש הרבה יותר שומן יחסית למשקל אצל נשים לעומת גברים. ההבדל השני הוא שאצל

גברים יש הורמון שנקרא טסטוסטרון ואצל נשים אסטרוגן. ההבדל בין שניהם מתבטא בין השאר במטבוליזם (שריפת אנרגיה). לטסטוסטרון יכולת של פי שלושה בשריפת אנרגיה לעומת האסטרוגן. כלומר, אצל נשים יש יותר מצבורי שומן ברקמות התת עוריות מאשר גברים".

אין השלכות על הבריאות

נניח שלנשים יש יותר שומן, למה הוא הופך לצלוליטיס?
"הסיבה המרכזית להיווצרות הצלוליטיס בגוף האישה היא זרימת דם לא תקינה, שגורמת לתפקוד לקוי של המערכת הלימפטית- שאחראית על ניקוז חומרי הפסולת מהתאים בחזרה למחזור הדם".

האם יש מקומות ה"מועדים לפורענות" שבהם מתרכז הצלוליטיס?
ד"ר דין עד-אל, מנהל המחלקה לכירורגיה פלסטית בבית חולים בילינסון: "הצלוליטיס מתרכז בעיקר בירכיים ובעכוזים, וגם נשים רזות ושמנות סובלות מהתופעה, אבל נשים רזות סובלות פחות מריכוזי צלוליטיס".

האם הצלוליטיס הוא רק מפגע אסתטי או שהוא יכול לגרום לפגיעה בעור או באיברים הפנימיים?
ד"ר עד- אל: "מדובר בפגם אסתטי בלבד".

עשי זאת בעצמך

מי שלא רוצה להוציא אלפי שקלים במכונים יקרים יכולה לנסות ולהפחית את התופעה בשיטת "עשי זאת בעצמך" הישנה והטובה, כלומר בהתעמלות ובתרגילי כוח שיעלו את מסת השריר ויפחיתו את מצבורי השומן.

"לצערנו אין פתרון קסם על מנת להפחית את הצלוליט, והדרך היחידה היא הדרך הקשה", מסביר רוני הילל, מדריך ראשי ברשת סייבקס. "הדרך הקשה תתבטא בתרגילי כושר ומשקלים שיעבדו על אזורי הירכיים והישבן. פעילות יעילה לאזורים אלו היא בעיקר תרגילים המשלבים בעיטות. הבעיטות נותנת את האפשרות למתיחה וכיווץ חזק באזורים הללו, ואילו רגל העמידה מייצבת ומתחזקת תוך כדי".

עיקר התרגילים מתבססים על שילוב של כפיפה (בשפה המקצועית – לאנצ') והנפת הרגל והירך. "את התרגילים הללו אשר ניתן לעשות בבית או בחדר הכושר", מסביר הלל. "אפשר להחליף אותם בעליות מדרגה על בסיס יומיומי שמפעילות את השרירים הנכונים ושורפות שומנים. ככלל, פעילות אירובית תסייע בהפחתת השומנים גם באזורים הבעייתיים. מאחר ואזור הצלוליט הוא אזור רווי שומן יחסית, השומן בו יישרף במהירות עם העלייה בפעילות".

הילל מוסיף כי למי שמתאמנת בחדר כושר מומלץ לבקש מהמאמן תוכנית אימונים מכוונת לאזור הבעייתי, ובנוסף, לבצע פעילות של 25 דקות לפחות בכל אימון במכשירי כושר האליפטיים, בסטפר או בהליכון - בזווית קטנה של עלייה".

מה לגבי תזונה?
"חשוב לשמור על תזונה מאוזנת. כדאי להקפיד ולהמעיט באוכל רווי שומן, להעדיף בישול או גריל במקום טיגון, להמעיט במאפים ובדברי מתיקה עתירי שומן ולהקפיד לאכול ארוחות קטנות עם הרבה פירות וירקות".

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים