לפצפץ למען הבריאות
כל ביס שתיתנו בסלט הקינואה או בקינוח הפיצפוצים ימחיש איך בריא זה גם טעים. הנה המתכונים
מעדן המזכיר טבולה אך עשוי מקינואה - עשיר בחלבון, ויטמינים ומינרלים. ניתן להגיש כליווי לכל ארוחה או אפילו כארוחה שלמה קלה ליום קיץ חם. כמות ל- 6 סועדים
החומרים:
5 כוסות קינואה מבושלת (כמות זו תתקבל מבישול של 1/2 1 כוסות קינואה לא מבושלת)
1 כוס גזר קצוץ
3/4 כוס פטרוזיליה
1 כוס חמניות קלויות
4 שיני שום כתושות
1/4 כוס שמן זית כתית
1/4 כוס רוטב סויה
1/2 כוס מיץ לימון
2 עגבניות, חתוכות לרבעים
חופן זיתים שחורים
ההכנה:
בשלו את הקינואה וצננו. הוסיפו את הגזר, הפטרוזיליה, החמניות והשום.
קערה ערבבו שמן זית, רוטב סויה ומיץ לימון. תבלו במלח ופלפל וצקו על הקינואה. ערבבו היטב.
הגישו מקושט עם רבעי עגבניות וזיתים.
החומרים:
200 גרם טופו קשה
4 כפות אבקת צ'ילי
2 כפות כמון טחון
2 כפות כוסברה טחונה
2 כפיות פפריקה
חצי כפית פלפלת
קאיין
כפית מלח
לירקות בגבינה:
רבע כוס מרק צח מירקות
2 כפות חומץ משובח
בצל גדול פרוס דק
שן שום כתושה
קישוא בהיר פרוס
קישוא ירוק כהה פרוס
2 עגבניות בשלות מאוד פרוסות
2 פלפלים ירוקים כבושים קצוצים
2 כפות גבינה צפתית 0% שומן מפוררת
מלח ופלפל
ההכנה:
מסננים את הטופו ופורסים ל"אומצות" בעובי 1 ס"מ. מערבבים את התבלינים עם המלח, ומצפים את פרוסות הטופו משני צדדיו . מניחים בצד. מכינים את הירקות: מחממים מחבת גדולה עם ציפוי אל-דבק, ושמים בה מרק, חומץ, שום ומלח ופלפל לפי הטעם. מבשלים מעל להבה נמוכה במשך 8 דקות, או עד שהבצל מתרכך. מחממים תנור לחום בינוני- נמוך (150 מעלות). מחלקים את תערובת הבצל בין 4
כלים אישיים חסיני- חום. מסדרים על הבצל את הקישואים, העגבניות והפלפלונים. אופים במשך 10 דקות. מפזרים למעלה את הגבינה, ואופים במשך 5 דקות נוספות, או עד שהגבינה נמסה. בינתיים, מסדרים את אומצות הטופו בתבנית עם ציפוי אל-דבק, וקולים תחת אסכלה, או אופים בתנור במשך 15 דקות, יחד עם הירקות. מגישים את אומצות הטופו עם הירקות.
היתרון הבריאותי בקינוח פיצפוצי האורז הוא בהימנעות משילוב של סוכר וקמח לבן.
החומרים (לשתי תבניות בגודל 30 על 40 ס'מ):
500 גר' תמרים ללא חרצנים (ניתן לקנותם בגוש במשקל זה באריזת ואקום)
200 גר' חמאה (אפשר להחליפה בשמן זית, להתחיל מכוס אחת ולהמשיך בהתאם לנדרש)
כמה כפות רכז מיץ תפוחים/ או מולסה/או סטיביה (כ-10 טיפות) /או סירופ דבש חרובים, בהתאם לטעם (להתחיל מכמות קטנה ).
500 גר' (או פחות) פצפוצי אורז - רצוי מאורז מלא
קליפה מגוררת מלימון
4 כפות קוקוס טחון (או יותר).
ההכנה:
מחממים ומערבבים בסיר גדול את התמרים והחמאה, עד שמתקבלת עיסה אחידה. מורידים מהאש ומערבבים פנימה את פצפוצי האורז, הממתיק וקליפת הלימון המגוררת. מרפדים את תחתית התבנית בחצי מכמות הקוקוס, משטחים מעליו את התערובת, מהדקים היטב, חזק ככל האפשר, כדי למנוע התפוררות. מפזרים את יתרת הקוקוס מעל העוגה ומקררים.
ההגשה:
חותכים לריבועים או למעויינים ומניחים בגביעי נייר. מתקבלות פרוסות פריכות. אפשר לאכול את הקינוח היישר מהמקפיא.