כשהחיתוך הופך למסוכן
במצבים רפואיים מסוימים עדיף לוותר על ברית המילה, או לפחות לדחות אותה. הכה את המומחה
האם יש לדחות את מועד המילה כאשר התינוק חולה בצהבת?
לא. במצב של של צהבת אין הוראה רפואית המחייבת לדחות את ברית המילה. הסיבה לדחייה עשויה להיות טכנית, במקרה בו התינוק נשאר בבית החולים על מנת לטפל בצהבת. בנוסף, מבחינה הלכתית, לעיתים הרב או המוהל מעדיפים לבצע את המילה לאחר שהצהבת חלפה או נחלשה.
באילו מקרים מומלץ שלא למול את התינוק?
מבחינה רפואית, מוטב להימנע מביצוע המילה במצב של מומים מולדים באיברי המין החיצוניים או בשופכה. מומים כאלה עשוים לדרוש תיקון כירורגי, במהלכו נעשה שימוש ברקמת עור העורלה. אחת הדוגמאות למום כזה היא היפוספדיאס המתאפיין בכך שפיית השופכה אינה מגיעה לקצה הפין ונפתחת במיקום נמוך יותר.
במקרים של זיהומים למיניהם או הפרעות בקרישת הדם מומלץ לפחות לדחות את ביצוע הברית עד לפתרון הבעיה, או לקיים אותה במועד, אבל רק לאחר הכנה מתאימה תוך מעקב על מנגנון הקרישה, דבר שניתן לבצע בבית החולים. בניגוד לעבר, כיום כל התינוקות מקבלים ויטמין K לאחר הלידה, על מנת להבטיח מנגנון קרישה תקין. לכן, לרוב ניתן לבצע את הברית גם לפני גיל 8 ימים, אך כמובן שאין בכך כל צורך.
אילו סיבוכים עלולים להופיע בעת המילה?
הסיבוכים המיידיים שעלולים להופיע לאחר המילה הם דימום מפצע הברית, זיהום בפצע הברית ולמזלנו לעיתים נדירות בלבד גם כריתת חלק מהפין או נמק של חלק מהפין.
בשלב מאוחר יותר מזמן ביצוע הטקס עלולות להתגלות תופעות כגון כריתת יתר עד כדי חוסר עור בפין, התפתחות עקמת הפין, עודף עורלה רב המכסה חלקית את העטרה וגורם לילד להיראות
בנוסף, הסכנות כוללות הצטלקות חזרה של איזור הברית כשהפין קבור מתחתיו (פימוזיס), התפתחות של היצרות בפיית השופכה שמתבטאת במתן שתן בזרם צר וחזק למרחק ולעיתים נדירות אף יצירה של נצור (פיסטולה) שופכתית שמתבטאת במתן שתן גם מפתח נוסף נמוך יותר בפין.