מי ימריץ את הרופאים?
הרופאים מתריעים: מחסור ברופאים העוסקים בטיפול נמרץ לב בבתי החולים בישראל
"אנחנו עומדים בפני מצוקה ביחידות לטיפול נמרץ לב מכיוון שקשה לנו להכשיר מומחים בתחום" אמר פרופ' זגר, שהסביר כי רופאים לא בוחרים לעסוק בתחום מכיוון שהם לא מתוגמלים כיאות. לדבריו, הרופאים שמתמחים בקרדיולוגיה, מעדיפים לעסוק בתחומים כגון צנתורים או בדיקות אקו, שמאפשרים תגמול נוסף בעקבות משמרות נוספות או עבודה פרטית. "אנחנו מסתכלים מסביב ולא רואים מי יהיה הדור הבא של רופאי טיפול נמרץ לב" מספר פרופ' זגר, שמסביר כי מנהלי היחידות כבר פנו להסתדרות הרפואית,
בתקווה לקדם את הנושא, בגלל החשש שתוך זמן לא רב לא יהיו מספיק מומחים לנהל את המחלקות, מצב שכבר קיים באירופה. לדבריו יש לדאוג לתגמול נוסף עבור הרופאים, על מנת למשוך אותם לעסוק בתחום.
"מעבר למנהל היחידה לטיפול נמרץ לב, במרבית בתי החולים אין רופא נוסף שזה המקצוע העיקרי שלו. מה קורה כאשר רופא נושא לכנס או לחופש?" הוא אמר.
בישראל כיום יש 26 יחידות לטיפול נמרץ לב בבתי החולים, וכ- 35 רופאים שזה עיקר עיסוקם. לדברי פרופ' זגר, גם כיום המספר הזה רחוק מלכסות את הצרכים, ויותר מכך-לא ברור מה יקרה כשאלה יפרשו: "את מי שכרגע עובר מסלול שמכוון אותם לתחום הזה, אני יכול לספור ביד אחת".
ממשרד הבריאות נמסר כי קיים מחסור ברופאים במספר תחומים. "בימים אלה יערך משא ומתן עם ההסתדרות הרפואית ומשרד האוצר ליישם מסקנות ועדת אמוראי וביניהן שיפור שכר הרופאים. במקביל משרד הבריאות פנה למועצה להשכלה גבוהה בבקשה להכפיל את מס' הסטודנטים בביה"ס לרפואה בישראל מ – 300 ל – 600 לשנה. זאת כדי לענות על המחסור ההולך וגובר ברופאים".