דרושים: עובדים עם שרירים

משתתפי הליגה למקומות עבודה משלבים פעילות גופנית נמרצת עם גיבוש וגאוות יחידה

מיכל יעקב יצחקי | 5/9/2007 12:54 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
יש להם ליגה משלהם, גאוות יחידה וספורטיאדה שהפכה כבר למסורת רבת שנים בה מציינים את פתיחת העונה החדשה של הליגה למקומות עבודה. בספורטיאדה ה-27, שתיפתח ב-16 באוקטובר באילת ותימשך ארבעה ימים, ישתתפו לא פחות מ-3,500 עובדים מכל רחבי הארץ, שינסו לנצח בענפי הספורט השונים ולקטוף את גביע הזהב עבור הקבוצה ומקום העבודה אליהם הם משתייכים.

נתן אקשטיין (אקל'ה), שחקן מכבי ת"א בעבר, יו"ר הוועדה המקצועית של הספורטיאדה ומנכ"ל עמותת הספורט למקומות עבודה של הפועל במחוז ת"א בהווה: "אני מנהל את עמותת הספורט למקומות עבודה כבר 25 שנים ועדיין כל שנה אני נרגש מחדש לנוכח כמות המשתתפים מכל המפעלים והחברות בארץ, שמגיעים כדי לייצג את מקום העבודה אליו הם משתייכים ולהפגין את הכישורים הספורטיביים שלהם".

הליגה למקומות עבודה שבמסגרתה מתקיימת הספורטיאדה הוקמה כבר בשנות השישים במרכז הפועל, אך לפעילות סדירה וממוסדת הגיעה רק בתחילת שנות השמונים, כשח"כ ויו"ר ההסתדרות של ת"א דאז, דב בן מאיר, הקים את הליגה למקומות עבודה במחוז ת"א. אגב, מחצית מקבוצות הליגה משתייכות למחוז ת"א.

דני בן אבו, מנהל בטיחות בתחנת הכוח אשדוד ויו"ר ועדת הספורט של מרחב דרום, היה בין מקימי הליגה המבוססת על מודל דומה אירופי: "במחקרים שנערכו באירופה עלה כי עובדים שעסקו בספורט היו עובדים מרוצים יותר והניבו תפוקה מקצועית גדולה יותר. על פי אותו עיקרון בנינו את הליגה בארץ".
17 ענפים שונים

אקל'ה, למי מיועדת הליגה?

"כל עובד בחברה או מפעל, בין אם הוא פרטי או ציבורי, יכול להשתייך לליגה למקומות עבודה. הליגה מורכבת מ-17 ענפי ספורט שונים: כדורגל, טניס, ברידג', שח-מט, באולינג ועוד, כך שכל עובד או עובדת יכולים להשתייך לענף ספורט התואם את כישוריהם".

את הרישום לליגה מבצעים בצורה מרוכזת במקום העבודה ורק אז פונים אל עמותת הספורט המחולקת לתשעה מחוזות הפזורים בכל רחבי הארץ. כל שחקן שנרשם בעמותה מקבל כרטיס ליגה והוא מחויב לדאוג לאישור רפואי המעיד על כשירותו לביצוע פעילת גופנית.

איך מתנהלת הליגה?

"הליגה מתקיימת בדומה לעונת המשחקים של איגודי הספורט המקצועיים. היא מתחילה אחרי החגים ומסתיימת בסוף מאי. במהלך משחקי הליגה מתחרים ביניהם כל מקומות העבודה מאותו המחוז (בדרך כלל בימי ראשון וחמישי אחה"צ), ורק בספורטיאדה נפגשות כל הקבוצות מכל הארץ ומתמודדות זו נגד זו".

דני, מקומות העבודה מעודדים ותומכים בפעילות הזו?

"למעט מקרים חריגים, כל הפעילות הקשורה בליגה מתקיימת מעבר לשעות העבודה, כך שתפקודו המקצועי של העובד לא נפגע. מעבר לזאת, בחלק גדול ממקומות העבודה המנהלים עצמם משתתפים בליגה ומשחקים יחד עם העובדים. התרומה לעובד, למעביד ולחברה עצומה".

אבי שיש, מנהל נפת ב"ש בחברת חשמל, היה עד לפני שנה שחקן פעיל בליגת הקט-רגל, והיום

דואג להגיע למשחקים ולעודד את עובדיו: "מבחינה ניהולית פעילות גופנית מכניסה ערך מוסף למקום העבודה ויוצרת גיבוש וגאוות יחידה חזקים מאוד. כמנהל אני רואה בזה פלוס גדול מאוד. עצם הפעילות המשותפת עוזרת לי להכיר טוב יותר את העובדים שלי. עובד שמרגיש טוב במקום העבודה שלו, יעשה הרבה למענו, וכך גם ההנהלה וגם העובד נשכרים".

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים