74 אחוז מהנשים: חיי המין נפגעו לאחר הלידה

הפגיעה העיקרית מתבטאת בירידה בחשק המיני או התעוררות מינית לא מספיקה, שהביטוי העיקרי שלה זה כאבים בעת קיום יחסים

אלה הר-נוי | 25/6/2007 9:40 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
לידה היא התחלה של חיים חדשים, אבל לרבים היא גם מסמנת את סוף החיים המיניים כמו שהכירו אותם, לפחות לתקופה. מסקר חדש שערך המרכז הרפואי שיבא עולה כי חייהן המיניים של 74 אחוז מהנשים נפגעים לאחר לידה.

בסקר שערך המרכז לרפואה מינית בבית החולים, באמצעות האתר לרפואת נשים של בית החולים, נשאלו יולדות האם חיי המין שלהן נפגעו לאחר הלידה. 246 נשים השיבו, מתוכן 74% דיווחו שחיי המין שלהן נפגעו. מתוך היולדות שחיי המין שלהן נפגעו, ל-58 אחוז הפגיעה נמשכה זמן רב, מחצי שנה עד כמה שנים, בהן לא הצליחו לשקם את חיי המין.

"הפגיעה העיקרית בתפקוד מיני מתבטאת בירידה בחשק המיני או התעוררות מינית לא מספיקה, שהביטוי העיקרי שלה זה כאבים בעת קיום יחסים", מסבירה גילה ברונר, מנהלת השירות הסקסולוגי במרכז לרפואה מינית, "שתי הבעיות הללו קשורות אחת בשנייה ויוצרות אחת את השנייה".

ברונר מסבירה כי קיימות מספר סיבות לפגיעה ביחסי המין לאחר לידה. "כשאישה מניקה, רמת ההורמון פרולקטין בגופה גבוהה. ההורמון אחראי על ייצור חלב, אבל הוא גם מוריד את החשק המיני. הטבע בעצם דאג לכך שהאישה לא תביא ילד נוסף, בזמן שהיא דואגת לחיזוקו של הילד הראשון". ברונר מוסיפה כי מאותה הסיבה, לאחר לידה יש גם דיכוי של הפרשת אסטרוגן, הורמון המין הנשי, המתבטאת ביובש ואי נוחות בנרתיק.

"בעיה שנייה קשורה לכך שאישה אחרי לידה מסתגלת למסגרת חדשה. פעמים רבות השילוב של זה עם עייפות, עומס נפשי גדול בדאגה לילד וכדומה, מביאים לירידה בחשק המיני".
התינוק כבר מספק את האישה

סיבה נוספת היא שלנשים יש דימוי גוף שונה בעקבות הלידה, שעלול לפגוע להן בתחושת המיניות, וכמובן שיש גם גורמים פיזיולוגיים כמו החלמה של אזור איבר המין לאחר לידה, או חוסר נוחות בשדיים. בנוסף, בחלק מהמקרים התינוק נמצא בחדר ההורים, או שזקוק לתשומת לב, מה שמפריע לקיום יחסי מין.

אבל מסתבר שסיבה נוספת לירידה בחשק המיני היא שהתינוק כבר מספק את האישה. "אישה אחרי לידה נמצאת בסיפוק כל הצרכים שהמיניות מביאה להם בדרך כלל: מגע, אינטימיות ואהבה. את כל אלה היא מקבלת מהתינוק",

מספרת ברונר. ברונר מסבירה כי לאחר לידה, אם אין שום בעיה רפואית, ולא היה מגע אינטימי בתקופה של 3 חודשים, או אם לא היה ניסיון ליחסי מין תוך חצי שנה, יש ללא ספק הפרעה בתפקוד המיני.

"גם אם לא מקיימים יחסי מין לא לוותר על מגע", ממליצה ברונר, "כך הזוג יתרגל ליהנות בלי הלחץ לקיים יחסי מין. אם הם רוצים לקיים יחסי מין יש ליצור תנאים אידיאליים כמו השארת התינוק בהשגחת הסבים, ושימוש בג'ל לסיכה של הנרתיק. במידה וזה לא מסתדר מומלץ להגיע לפגישה עם סקסולוג".

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים