תורת הנגיעה

ציטוט ידוע מפיו של המאסטר נמיקושי אומר: ליבו של השיאצו הוא לב של אם. הכוונה היא שבליבו של השיאצו ישנה אהבה ללא תנאי, אהבה שנותנת חופש ומרחב, המהווים מפתח לשינויים בחיים

מירון בן ארי | 4/1/2007 9:51 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
השיאצו הוא טיפול הפותח פתח למקומות עמוקים ביותר בגופנו ובנפשנו שהודחקו ונשכחו. לכן הוא גם כלי טיפולי חשוב כאפשרות ליצירת שינוי עבור המטופל. כמטפל שיאצו, ראיתי מטופלים שתוך כדי תהליך טיפולי – מעבר לכך שטיפלו בתלונתם העיקרית (אותה סיבה שלשמה הגיעו לטיפול) – הם גם בחרו ליצור שינוי מהותי בחייהם, גם אם כאשר לא זו הייתה סיבת הגעתם לטיפול מלכתחילה.

להשקפתי, על מנת לראות למה כלי טיפולי זה נותן קרקע ליצירת שינויים, יש להבין את צורת העבודה בשיאצו. שיאצו הוא טיפול במגע. המטפל משתמש בגפיים שלו כאמצעי/מתווך על מנת לגעת בגופו של המטופל, אך עבודת המטפל מגיעה במקורה מן ה"הארה" או ה- TAN DIEN, שם המשויך לאזור שמתחת לטבור, בבטן התחתונה, אשר מהווה מאגר גדול של אנרגיה.

עבודת המטפל מה"הארה" מאפשרת קשר עם אנרגיית האדמה והשמיים – כך נמנעת התרוקנות האנרגיה של המטפל, והמטפל אינו מתעייף. ניתן לומר על עבודה זו שהיא "עשייה בתוך אי עשייה".
כאשר העבודה אינה מגיעה מן ה"הארה" אלא מהגפיים – כלומר, הם מאבדים את תפקידם כמתווך בין ה"הארה" למטופל – נוצר מתח בגוף המטפל, הוא מתעייף, העבודה אינה הרמונית ולכן התהליך הטיפולי לא מתבצע למעשה.
זהירות! לא לטפל בכוח

ישנו ציטוט ידוע מפיו של המאסטר נמיקושי – "שיאצו קוקורו אהה קוקורו" – ובתרגום לעברית: ליבו של השיאצו הוא לב של אם. הכוונה כמו שאני רואה אותה, היא שבליבו של השיאצו ישנה אהבה ללא תנאי, אהבה שנותנת חופש ומרחב, שרק בתוכם יכול להתבצע השינוי.

בשיאצו התחושה הזו מתקבלת כי כאשר המטפל הוא מתווך, המגע מגיע מן ההארה, והמטופל מתחבר לאנרגיית היקום, מתקבלת אותה תחושה של אהבה חופש ומרחב אינסופיים, ולכן גם נוצר אמון בין המטופל למטפל. בתוך תנאים אלו המטופל מתחבר לליבו שלו, ולרצונותיו האמיתיים, ושם, אם ירצה, יוכל לבצע את השינוי.

כאשר העבודה מגיעה מן הגפיים, המטופל מקבל את התחושה שמישהו חודר אליו ומנסה לשנותו בכוח, ואז הוא נסגר, והנגיעה במקומות העמוקים בגופו ובנפשו אינה מתאפשרת. חשוב מאוד לציין כי המטפל איננו מכוון לשינוי ואינו רוצה

שום שינוי אצל המטופל, הוא נמצא שם רק כאמצעי להשגת המטרה אם יש בה צורך. מכאן נגזר כמובן שהמטפל אינו מחליט עבור המטופל איזה שינוי הוא צריך לעבור.

המטפל יכול להעלות רעיונות לפי ניסיונו והשקפתו, אך הבחירה והאחריות – על המטופל בלבד. שינוים יכולים להיות בכל תחום בחיים – אם הם רצויים – אורח חיים, מקום עבודה, יחסים בין אישיים, מקום מגורים – כל דבר שמתגלה כבעל השפעה על חיינו. המטופל יכול לדעת מראש איזה שינוי הוא רוצה לעבור, והוא יכול גם לגלות זאת, כאשר הוא מגלה את רצונותיו העמוקים תוך כדי התהליך.

לסיום, ראוי לא לשכוח כי באותה מידה השיאצו חשוב כטיפול מאזן ומונע מחלות וגם מטפל במגוון רחב של בעיות כמו: כאבי גב וצוואר, כאבי ראש, עצירויות ושלשולים, כאבי בטן, אסטמה, עייפות, מתח ודיכאון; וכמובן – השיאצו הוא טיפול מענג ביותר.

הכותב הוא מטפל בדיקור סיני, שיאצו וצמחי מרפא

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים