נזלת חוזרת

החדשות הרעות: כנראה גם אתם תידבקו באיזשהו שלב במהלך החורף הזה בנזלת אינסופית. החדשות הרעות יותר: לא, עדיין לא מצאו לה תרופה. אבל יש גם חדשות טובות: אם תקפידו על 20 הטיפים הבאים, תוכלו להקל על עצמכם

אלה הר-נוי, המגזין | 26/12/2006 12:22 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
החורף הגיע, ונראה שאי אפשר להימנע ממנוזלי האף והמשתעלים שנמצאים לידינו במקום העבודה, בבתי הספר ובתור לסופר. הטכנולוגיה אמנם מתקדמת וטיפולים רבים נגד מחלות קשות מפותחים בקצב מסחרר, אבל לצינון אין תרופה ואין חיסון. אז איך אפשר להימנע מהידבקות בצינון? ואם כבר נדבקתם, איך אפשר להקל את התסמינים המציקים?

"צינון" הוא ביטוי עממי כללי לכל מה שקשור לדלקות במערכת הנשימה העליונה שגורמת נזלת, צריבה בעיניים, שיעולים והרגשה כללית רעה. "הצינון יכול להיגרם מעשרות וירוסים שונים, ולכן אי אפשר לחסן נגדו", מסביר ד"ר גיורא וורבר, סגן ראש אגף רפואה בשירותי בריאות כללית, "ומכיוון שאין טיפול תרופתי לנגיפים, אין תרופה אמיתית לצינון".

הצינון מופיע בשיעור גבוה יותר בחורף, כיוון שבעונה זו יש ריכוז גבוה יותר של נגיפים הפוגעים במערכת הנשימה. נוסף על כך, אנשים מרוכזים בחדרים צפופים וסגורים, ומסכן אחד שסובל מצינון ומתעטש, עלול להדביק רבים אחרים. אם כבר נדבקתם, אפשר רק להקל את התסמינים.
הימנעו מסוכר לבן

לטענת המומחים, אלה הדברים שיש לעשות כדי להילחם בצינון:

1. הקפידו על אורח חיים נכון: "כדי לשמור על חוסנו של הגוף, יש להקפיד על אורח חיים נכון, במיוחד בתקופת החורף", מסביר ד"ר מוטי לוי, המנהל הרפואי של "כללית רפואה משלימה". חשוב להקפיד על שבע-שמונה שעות שינה למבוגר ולפחות

עשר שעות לילד. נוסף על כך, יש להקפיד על תזונה נכונה, ולאכול בין חמש עד תשע מנות של ירקות ופירות בכל יום שהם ספקים של ויטמינים ומינרלים, כדי לשמור את מערכת החיסונית ברמה טובה.

2. הימנעו מעישון ומאלכוהול: האלכוהול והעישון צורכים לנו בגוף כמות גדולה של נוגדי חמצון. "חומרים מחמצנים גורמים נזקים בתאי הגוף. כשתאים מתחילים להיהרס, התפקוד הכללי של הגוף יורד, ואז אנחנו רגישים יותר למחלות. האלכוהול והעישון שמנטרלים את נוגדי החמצון, מותירים אותנו עם מעט מדי הגנה על התאים", מסביר ד"ר לוי.

3. תאכלו פירות וירקות בעלי צבעים חזקים של צהוב, אדום וכתום: בפירות ובירקות בעלי צבעים אלה, כגון אפרסמון, סלק וכרוב אדום, קיימים נוגדי חמצון שיכולים לעזור לחיזוק הגוף, ובכך להימנע מהידבקות או לעזור להתגבר על הצינון. גם ויטמין סי הוא נוגד חמצון, וריכוזים גבוהים שלו קיימים גם בקיווי ובגמבה.

4. הימנעו מסוכר לבן: "סוכר לבן תעשייתי מקטין את האפקטיביות של המערכת החיסונית, ומגביר את הרגישות למחלות", מסביר ד"ר וורבר. זה הזמן לנסות סוכר חום, לא בטוח שתרגישו בהבדל.

נסו תרופת ABC

5. הקפידו לשטוף ידיים: הנגיפים הגורמים צינון מועברים דרך נוזלי גוף. לחיצת יד עם אדם שלפני זמן מה השתעל והניח יד על פיו, עלולה לגרום הידבקות. כך גם באשר למגע עם כל כלי שהמצונן יכול היה להעביר אליו נוזלי גוף, כמו עט או בקבוק שתייה. לכן יש לדאוג לנטול ידיים, כי עליהן עלולים להימצא הנגיפים שגורמים צינון. כאשר החולה עצמו נוטל ידיים, הוא מקטין את האפשרות של הדבקת אחרים. לאגואיסטים שביניכם חשוב לזכור: אם הדבקתם אדם בסביבתכם, לאחר שתחלימו מהצינון הוא עלול להדביק אתכם חזרה. לכן שטיפת ידיים בכל כמה שעות, תקטין את סיכויי ההידבקות של כולם.

6. הירגעו: קשה להאמין, אבל זו המציאות. לחץ מעלה הפרשה של חומרים שמצמצמים את פעילות מערכת החיסון, לכן אנשים בלחץ חולים יותר.

7. תנוחו: בניגוד לדעתם של הוורקוהולים, ההחלמה מהירה יותר כשהגוף במנוחה. לכן כדאי להישאר בבית, הרי בשביל זה יש לכם ימי מחלה.

8. הימנעו ממעברי חום וקור קיצוניים: "בכל פעם שאנחנו נכנסים למקום חם או קר, הגוף צריך להתאים את עצמו מחדש", מסביר ד"ר וורבר. "זה מעמיד את הגוף בלחץ, ועלול לפגוע בפעילות המערכת החיסונית.

9. השתמשו בתרופות: אמנם תרופות כמו אקמול מקטינות את הכאבים, אך בעת צינון עדיף להשתמש בתרופה המכילה גם אנטי-היסטמינים שמקטינים הפרשות של נזלת וליחה, כמו אקמול סינוס או דקסמול קולד. את הגודש באף אפשר להקל באמצעות טיפות אף, אבל יש לזכור כי שימוש ארוך טווח בטיפות אף עלול לגרום שהריריות יתרגלו להיפתח רק באמצעות הטיפות. לילדים ולנשים הרות מומלץ להשתמש בטיפות מי מלח.

10. נסו תרופת ABC: "מדובר בשלוש תרופות הומאופתיות ששילובן יעיל מאוד במיוחד כשהמחלה מתחילה, בהפחתת תופעות הכאב והאי-נוחות", טוען ד"ר לוי ומסביר כי את השילוב של ה-ACUNITUM ה-BELLADONA ( צמח "האישה יפה") וצמח הקמומיל אפשר להשיג בכל בית מרקחת הומאופתי.

שתו מרק עוף

11. שימו שום: שום ידוע בנטורופתיה כתרופה אנטי-בקטריאלית. "יש בו חומרים שמשנים את סביבת הגדילה של הנגיפים, מה שמקשה עליהם לגדול ולהתפתח, לכן צריכת שום יעילה כדי למנוע הידבקות וגם לטיפול במצוננים", טוען ד"ר לוי.

12. שתו מרק עוף: סבתא ידעה על מה היא מדברת. ד"ר לוי מסביר כי בזמן הצינון אסור להעמיס על הגוף אוכל כבד, כי הגוף יהיה עסוק בעיכול במקום בהחלמה. "יש לצרוך מזון קל, ובמרק עוף יש רכיבים שיכולים לסייע לחזק את הגוף בלי לגרום מעמסה".

13. וגם תה ג'ינג'ר: מכנים אותה גם "תרופת סבתא סינית". לפי הרפואה הסינית, צינון קשור לעודף קור בגוף, והג'ינג'ר הוא בעל איכות מחממת ויכול לעזור להקל את תופעות הצינון.

14. תתחילו לשנן את המילים אחילאה, אכינצאה ואנג' ליקה: אלו שלושה צמחים שהסגולות שלהם עוזרות לקצר את תקופת המחלה. ד"ר לוי ממליץ לצרוך תה מצמחים אלה, גם אם נמצאים בסביבה של מצוננים, כדי להפחית סיכון להידבקות.

קחו שלוק ממיץ בצל

15. הימנעו מחומרים המייצרים ליחה: כרמית אלרואי, מטפלת ברפואה סינית ובעלת חברת פארמה סין, ממליצה להפחית באכילת מזון המייצר ליחה, כגון בוטנים, מוצרי חלב ובננות.

16. קחו שלוק ממיץ בצל: אלרואי ממליצה לסחוט מיץ מבצל ולמרוח על אפרכסת האוזן, כדי להקל כאבי אוזניים. לטענתה, הבצל יכול לשמש גם להקלת שיעול - לשם כך יש לקצוץ בצל ולהשרותו למשך לילה עם שלוש כפות דבש. בבוקר יש לסנן את הנוזל, ולשתות כפית ממנו בכל שעתיים-שלוש.

17. ותרו על המזגן: בזמן מחלה לא כדאי לחמם את החדר במזגן, כיוון שהוא מייבש את האוויר. ד"ר וורבר מסביר כי בזמן מחלה הריריות של האף, הגרון והאוזניים זקוקות לאוויר לח, "לכן כדאי להשתמש במכשיר אדים, לשים מגבות רטובות בחדר או סיר עם מים רותחים, כדי ליצור לחות שתקל את מערכת הנשימה".

18. שתו עוד מים: אדם מבוגר צריך לשתות עשר עד 15 כוסות של שתייה קרה או חמה ביום. "אנחנו מאבדים נוזלים בזמן המחלה וזה מה שגורם חולשה", מסביר ד"ר וורבר.

19. הצטיידו בטישו: ובכל אופן, מומלץ לא להשתמש בממחטה מבד, שכן היא הופכת לבית גידול לחיידקים ושומרת על תחלואה ממושכת.

20. תקנחו, אל תמשכו: ד"ר וורבר מסביר כי חשוב לקנח את האף, ולא למשוך את הנוזלים פנימה, כדי שלא ייווצר סינוסיטיס - דלקת מערות הפנים שעלולה לגרום חום, כאבי ראש קשים ונזלת מוגלתית שדורשת טיפול אנטיביוטי.

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים