כמה שווה סופגנייה אחת?
בכל ביס שאנחנו לוקחים מסופגניה יש 75 קלוריות ריקות. הדיאטנית שרית עטיה מציעה ארוחה שלמה במקום סופגניה אחת. ואם בכל זאת אכלתם? תצטרכו לרוץ לפחות חצי שעה
שרית עטיה, דיאטנית מועצת החלב וארגון מגדלי בקר לבשר, ערכה השוואה מעניינת בין הסופגניה לבין ארוחה בשרית עשירה. באופן זה ניתן לאמוד את ערכה האמיתי של הסופגניה, בריאותית וקלורית.
ארוחה בשרית גדולה טעימה ומשביעה
+ מנה של 150 גר' בשר בקר סינטה צלוי או 2 שיפודים של קוביות סינטה
+ תוספת של חצי כוס אורז מבושל /פסטה /תפוח אדמה בינוניים
+ ירקות מבושלים או מאודים - שעועית ירוקה/ ברוקולי/כרוב
+ סלט ירקות טרי גדול בתוספת כפית שמן זית
+ פרוסת עוגה שמרים
הארוחה המלאה מכילה כ-480 קלוריות, והיא פחותת שומן - פחות מחצי כמות השומן שבסופגניה. הארוחה מכילה חלבון איכותי- החלבון בבשר בקר טרי מכיל את כל תשע החומצות החיוניות לגדילה. חלבונים מושלמים מסייעים לבנות, לתחזק ולתקן רקמות גוף ושרירים, לייצר הורמונים ואנזימים ולהגביר עמידות למחלות ולזיהומים.
כמו כן, הארוחה הבשרית, להבדיל מן הסופגניה, מכילה ברזל. בשר בקר טרי הוא מקור חשוב ביותר לברזל הנקרא heme, ברזל זה נספג בגוף טוב יותר מברזל ממקורות צמחיים. הברזל ממלא תפקידים רבים בגוף האדם כמו נשיאת חמצן לתאי הגוף, חיוני לצמיחה והתפתחות, ליצור אנרגיה ולתמיכה במערכת החיסון.
בשר בקר טרי הוא מקור מצוין גם לוויטמינים B1,
האבץ הוא יסוד חיוני המצוי בשפע בבשר בקר טרי. בשר בקר מהווה מקור מצוין לאבץ. אבץ חיוני לצמיחה ותיקון של רקמות והוא מעורב בתפקוד של 70 סוגים שונים של אנזימים בגוף. בנוסף לכך, הוא ממלא תפקיד בריפוי פצעים, התפתחות איברי המין, העצמות, אחסון והפרשת אינסולין.
מנת האורז או הפסטה מספקת את מנת הפחמימות הדרושה לגוף, סלט הירקות הטרי והירקות המבושלים מספקים ויטמינים נוספים וסיבים תזונתיים. אפשר לקנח בפרוסת עוגת שמרים קטנה ולסיים ארוחה עשירה ומשביעה בטעם מתוק.
בכל זאת אכלתם סופגניה? מה אפשר לעשות כדי לשרוף את הקלוריות המיותרות? רופאים מן המרפאה להשמנת יתר במרכז הרפואי זיו בצפת ממליצים:
20-30 דקות ריצה בקצב בינוני
40 דקות של רכיבה על אופניים
60 דקות של משחק כדורסל
90 דקות של עבודת בית מאמצת
השתתפות בפעילויות לכל המשפחה מחוץ לבית, הן דרך טובה לחוש את אווירת החג ולשרוף קלוריות. יש להתחשב בכמות המזון עתיר השומן שאוכלים בחג ולמצוא דרכים למזער בעזרת את כמות השומן שמכניסים לגוף.
כ- 25% מהאוכלוסייה הבוגרת בישראל סובלת מצרבת. בחג החנוכה, שעל פי המסורת היהודית מאופיין במאכלים מטוגנים בשמן לזכר נס פך השמן, כגון לביבות וסופגניות, אנשים בעלי נטייה לסבול מצרבת בכל ימות השנה, סובלים יותר עם אכילת מאכלי חג החנוכה המטוגנים בשמן. השנה, ניתן למנוע את הצרבת מראש וליהנות ממאכלי החג.
סקר עדכני שערכה גיאוקרטוגרפיה בקרב מדגם רחב של האוכלוסייה (1500) עבור חברת דקסון יצרנית ומשווקת אומפרדקס Z מעלה כי :
· 65% מן הישראלים הצהירו כי יאכלו או חושבים לאכול סופגנית בחג החנוכה הקרוב.
· 11% מהישראלים טוענים כי מבין מאכלי החגים, הסופגנייה היא המאכל שגורם יותר מכל לתחושה של צרבת, אחריה נמצאת הלביבה עם 8% מהאוכלוסייה.
· 75% מהישראלים הסובלים מצרבת, מתכוונים לאכול בחג סופגנייה, כאשר מתוכם 38% שוקלים להשתמש בתרופות למניעת צרבת על מנת שיוכלו ליהנות ממאכל החג מבלי לסבול מתחושת הצרבת.
· 76% מהנשים מתכוונות לאכול סופגניות בחג חנוכה הקרוב, לעומת 73% מהגברים שמתכוונים לאכול סופגניות.
· 55% מהאוכלוסייה אכלו בחג חנוכה שעבר 5.9 סופגניות בממוצע.