הסוף לקמטים?

מסתבר שבנוסף לכל סגולותיו האחרות, הרימון גם מצוין להחלקת קמטים. הוראות שימוש מצורפות

מיכל לזרוביץ | 24/9/2006 9:53 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
הרימון הוא אחד מהסמלים של סעודת ראש השנה, ופופולארי במיוחד בחודש תשרי, אך כדאי לאמצו בכל ימות השנה בגלל ערכיו התזונתיים וסגולות המרפא שבו. מיץ הרימון מכיל את הכמות הגדולה ביותר של נוגדי חמצון ("החברה הטובים" הנלחמים ברדיקלים החופשיים), גם בהשוואה למיצים אחרים כגון יין אדום ותה ירוק. סגולות אלו על פי מחקרים מהשנים האחרונות מעידות כי הוא כלי נשק יעיל במיוחד במניעה ובטיפול במחלות שונות.

ממחקרים מהשנים האחרונות עולה כי הרימון יעיל למצבים הבאים: הורדת לחץ דם, נסיגת טרשת עורקים, מיטיב עם חולי סוכרת, למניעת סרטן הערמונית וסרטן השד, לטיפול הורמונלי בגיל המעבר ולטיפול בבעיות זקפה. ואם זה לא מספיק, הרימון נחשב גם כמאכל מעורר תשוקה מינית.
איפור רימונים. איל מיקיאז'
איפור רימונים. איל מיקיאז' יחצ
חלק כרימון

פן שלא דנים בו מספיק הוא השפעת הרימון על העור. יש הטוענים כי מיץ הרימונים מצוין להחלקת קמטים, בהיותו נוגד חמצון יעיל הנלחם ברדיקלים החופשיים התוקפים את העור. נזקי הרדיקלים החופשיים מתבטאים בעור חסר חיות, יבש וחסר אלסטיות. סימנים אלו יגרמו להזדקנות מוקדמת של העור.

במחקר שהתבצע השנה באוניברסיטת מישיגן נמצא כי להפקת מיצוי מימי המופק מקליפת הרימון יש פוטנציאל לשיקום העור, זאת בשל יכולתו לחדש את הדרמיס (השכבה הפנימית של העור).

מחקר זה גם הצביע על כך כי שמן זרעי הרימון (בניגוד למיצוי המימי) מעודד חידוש האפידרמיס שהיא השכבה העליונה

של העור בגלל ריבוי תאי הקרטינוציטים (תאי העור).

מעבר לכך הרימון הוא חומר גלם בתעשיית הקוסמטיקה מאחר וגורם ללחלוח העור ובעל יכולת להבהיר את העור (כמו הלימון). דרגת החומציות של הרימון גבוהה מזו של עור הגוף ולכן הוא מנטרל את התפתחות החיידקים ויעיל למטרות ניקוי העור.

ניתן להכין פילינג גרגרי רימון בעזרת חצי כוס מיץ רימונים, שלוש כפיות דבש ושתי כפות שקדים טחונים. מערבבים את החומרים, מניחים על עור הפנים ומעסים בעדינות. התהליך עוזר בהסרת שכבת התאים המתים מהשכבה העליונה של העור. הוספה של הדבש לפילינג הופכת אותו לצמיגי יותר.
משקה רימונים
משקה רימונים יחצ

צריכה נכונה

הדרך המקובלת ליהנות מהרימון היא לאוכלו גרגר אחר גרגר, ניתן כמובן לקבל מיץ סחוט ישר מהפרי.
את הרימונים אפשר לקנות בעונה ולשמור בקירור עד לחצי שנה.

איך לפרקו?  מגלגלים את הרימון השלם עם מעט לחץ על משטח העבודה. חוצים אותו לרוחבו בעזרת סכין, מעל לקערה לתת מכות קלות בעזרת כף עץ על גבי אחד החצאים. דרך נפלאה לגרום לגרגרים לנשור בקלילות לקערה.

הכמות המומלצת לצריכה יומית של מיץ רימונים היא כוס ליום. הסובלים מבעיות במערכת העיכול (כגון פוליפים, דלקות, חסימת מעיים) או מעצירות כרונית מומלץ להפחית בצריכת הגרעינים אך אין בעיה עם שתיית המיץ. 

אז שתהיה לכולנו שנה נהדרת, והפעם תקפידו לשתות מיץ רימונים.

הכותבת היא אחות מוסמכת ונטורופתית, "מכבי טבעי"

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים