האם נמצא מנגנון ההגנה מפני אלצהיימר?
חוקרים טוענים כי הם מצאו את מה שעוזר לגוף להתגונן מפני מחלות כגון אלצהיימר
סימן ההיכר של מחלת האלצהיימר ומחלות דומות, הוא צרורות של סיבים הנמצאות בתאי העצבים של המוח. הצרורות האלו, ברובם מורכבים מפרוטאין הנקרא "טאו", נחשבים למה שגורם למותם של תאים במוח.
צוות המדענים מצא שהאנזים הקרוי פורומיצין-סנסיטיב אמינופפטידאס, חתך קשרים של פרוטאין "טאו" ברקמות המוח האנושי. המדענים גם גילו, כי כמות גבוהה של האנזים פורומיצין-סנסיטיב אמינופפטידאס, מגינה מפני מותם של תאים במוח, בעוד שכמות קטנה של האנזים מזרזת את הרס המוח. על כן, הסיקו המדענים כי לפורומיצין-סנסיטיב אמינופפטידאס תפקיד מכריע בשמירה על המוח.
רבקה ווד, מקרן המחקר של מחלת האלצהיימר אמרה כי "זהו שלב מרגש בחיפוש אחר מקור המחלות ההרסניות הללו. אנזימים אשר שולטים בתהליך ההרסני
הנגרם על ידי פרוטאין ה"טאו" מהווים מטרה ענקית למדענים אשר מנסים לפתח טיפול למחלת האלצהיימר".
המדענים אמרו כי הממצאים שלהם מהווים "צעד חשוב קדימה", בדרך להבנת המכניזם שקשור למחלות של ניוון נוירולוגי. בעתיד, הם טוענים, תרופות יוכלו להגביר את ייצור האנזים פורומיצין-סנסיטיב אמינופפטידאס, אשר יעזור לחזק את מנגנון ההגנה הטבעי של הגוף מפני מחלות דומות.
ד"ר מרטין ווסטוול, סגנית מנהל המרכז לעתיד המוח באוניברסיטת אוקספורד הביעה אופטימיות זהירה מתוצאות המחקר ואמרה כי "אנחנו עדיין לא יכולים להכריע האם פרוטאין ה"טאו" אכן גורם למחלות כמו אלצהיימר. אבל במידה ויתברר כי הוא אכן הגורם למחלה, אז המחקר שנעשה והמודלים בהם השתמשו, הם בעלי חשיבות עצומה בהבנתנו את מחלת האלצהיימר, ואני מקווה שזה יעזור לנו להתקדם שלב נוסף בדרך לטיפול".