ליבה של נטע-לי נדם - הרופאים לא הבחינו

הילדה בת ה-3 נכנסה לפני כשנה לניתוח פזילה פשוט שבמהלכו נדם ליבה, אך הרופאים גילו זאת באיחור גורלי של 12 דקות. כתב אישום על הריגה יוגש נגד המרדימים. התחקיר המלא ביום ד' ב"עובדה"

הילה אלרואי דה-בר | 15/5/2006 8:27 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
בפעם השנייה בתולדות המדינה מתכוונת הפרקליטות להגיש כתב אישום נגד רופא על הריגה: מדובר בכתבי אישום חמורים בפרשת הילדה נטע-לי בורוסקי, שמתה לפני שנה במהלך ניתוח פזילה פשוט בבית החולים אסותא בתל-אביב.

תיק החקירה הוחזר לאחרונה מהפרקליטות למשטרה לביצוע השלמות, אולם בכוונת הפרקליטות להאשים את הרופאה המרדימה ד"ר סווטלנה רוסו בהריגה, ואת מנהל מחלקת ההרדמה באסותא, ד"ר אדריאן מיכאלקה, יאשימו ככל הנראה בגרימת מוות ברשלנות.

מתחקיר מקיף שישודר ביום רביעי הקרוב בתוכנית "עובדה" בערוץ 2 עולה, כי שלל גורמים הביאו למותה הטרגי של הפעוטה. התחקיר הוכן על ידי אילנה דיין, שרית מגן והבמאי גלעד טוקטלי.

תחילת הפרשה לפני כשנה: נטע-לי בורוסקי ז"ל, בת 3 וחצי ממודיעין, הגיעה לניתוח פשוט לתיקון פזילה. הוריה, דבי ומרסלו בורוסקי, עולים חדשים מארגנטינה, בחרו לעבור את הניתוח באופן פרטי אצל מנתח העיניים הידוע ד"ר חיים סטולוביץ'.

כפי שנחשף במעריב, יותר מ-12 דקות חלפו מאז החלה רמת החמצן בדמה של נטע-לי לרדת עד שהחלו פעולות ההחייאה. בנוסף, הצפצוף של המוניטור, שאמור להתריע על בעיות בניתוח לא נשמע, מאחר שהרופאה המרדימה הנמיכה אותו לרמה הנמוכה ביותר. מיד אחרי האירוע עלה החשד שהרופאה המרדימה נרדמה, אז היא הכחישה זאת מכל וכל. תחקיר "עובדה" חוזר ומאשש את החשד הזה.

על פי התחקיר של מערכת "עובדה", כחצי שעה לאחר תחילת הניתוח הבחינה אחות חדר הניתוח, חנה ברטל, כי המוניטור מהבהב באור אדום וכי הגרף שמסמן את הדופק מראה קו ישר. ברטל בעטה למנתח בברך וצעקה למרדימה, ד"ר רוסו, שמשהו לא בסדר. לקח עוד זמן מה עד שד"ר רוסו החליטה כי לא מדובר בתקלה במוניטור אלא בבעיה אמיתית. הניתוח הופסק, ולחדר הוזעקו מנהל מחלקת הרדמה ורופא טיפול נמרץ לצורך ביצוע החייאה.

בשעה 12:35 הועברה נטע-לי לטיפול נמרץ. הדופק שלה אמנם חזר, אך הנזק המוחי שנגרם לה, לאחר ששהתה מעל חמש דקות ללא אספקת חמצן, כבר היה בלתי הפיך. בשעות אחר הצהריים הועברה לבית החולים שניידר לילדים, ושלושה ימים אחר כך נקבע מותה.

עוד התברר כי בתחילת הניתוח הניחה ד"ר רוסו מסיכה על פניה של נטע-לי והזרימה את גז ההרדמה הלוטן, המדכא את פעילות הלב, במינון גבוה של בין ארבעה לחמישה אחוזים. על פי המקובל, לאחר דקה או שתיים, כשהחולה שוקע בהרדמה עמוקה, יש להפחית את המינון עד לאחוז אחד. גרף הניתוח, שהגיע לידי מערכת "עובדה", מראה שהמינון לא הופחת, וכי נטע-לי שאפה במשך יותר מחצי שעה גז במינון גבוה, שככל הנראה גרם ללבה להפסיק לפעום.

עו"ד חדווה לווין, שמייצגת את ד"ר רוסו, מסרה כי אין באפשרותה להגיב מאחר שטרם קיבלה לידיה את כתב האישום. ד"ר מיכאלקה מסר כי הוא מנוע מלהגיב עד שיסתיים ההליך המשפטי. בנוסף, הוריה של נטע-לי כבר הגישו תביעה אזרחית על סך שמונה מיליון שקל נגד אסותא והרופאים המעורבים בפרשה, באמצעות עו"ד אבי אלבינצר.
אסותא: משתפים פעולה

מהנהלת אסותא נמסר: "מדובר במקרה טרגי ומצער, שגרם לזעזוע רב במערכת. עבודתה של הרופאה המרדימה הופסקה באופן מיידי. בית החולים פעל בשקיפות מלאה, שיתף פעולה כנדרש עם הגורמים הבודקים,

וימשיך לשתף פעולה עם כל גורם כפי שיידרש בעתיד. בנושא גז ההלוטן: שיטת ההרדמה, אחוז הגז וניהול ההרדמה נקבעים על ידי המרדים בפועל. אין לנו הסבר להחלטת המרדימה במקרה ".

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים