כאב ונקודות לחיצה

מה עושים כשכואב? באופן אינטואטיבי אנחנו ממהרים לאחוז במקום שכואב לנו, ואכן, מגע ועיסוי משחררים את החסימה המקומית. מדריך מצולם להקלה בכאבים

דקלה קפקא | הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
אימרה ידועה ברפואה הסינית אומרת שאין חסימה ללא כאב ואין כאב ללא חסימה. נקודת ההנחה היא שבגוף זורמת אנרגיה - צִ'י - המהווה את נשמת אפו של האדם. ללא צ'י אין חיים. כל התפקוד הגופני והמנטאלי שלנו תלוי בקיומו השוטף של הצ'י, ובריאות מהווה עדות לזרימה תקינה שלו. כל עוד הצ'י זורם אנחנו בריאים וטוב לנו בכל הרבדים: תפקוד, רגשות, חיות. מחלה או הפרעה, מצד שני, משקפות פגיעה במאזן האנרגטי: חוסר צ'י, פיזור לא מאוזן של צ'י, וחסימה של צ'י. בכל פעם שנחבלתם וחשתם כאב – חיבלה הפגיעה בזרימת הצ'י.

החוויה הסובייקטיבית של צ'י תקוע היא כאב. כאב גופני בא להודיע לנו שאנרגיית החיים לא זורמת בצורה תקינה. מה עושים כשכואב? באופן אינטואטיבי אנחנו ממהרים לאחוז במקום שכואב לנו, ואכן, מגע או עיסוי מנרמלים את החסימה המקומית. אגב, גם כאב נפשי נגרם כתוצאה מחסימת צ'י ולרגשות יש השפעה מכרעת על תנועת הצ'י בגוף.

החכמים הסינים הקדמונים גילו כי אותה אנרגיה זורמת בגופנו בתוך מערכת מוגדרת של תעלות – המרידיאנים. כאשר לכל איבר פנימי יש את התדר האנרגטי שלו, ולכן המרידיאן שלו. ללב יש את צ'י הלב, לטחול את צ'י הטחול. אותם חכמים גילו כי גירוי של מרידיאן ספציפי משפיע על התפקוד של האבר הפנימי אליו הוא שייך: יש הדהוד בין המרידיאן לאיבר. הגירוי יכול להיות על-ידי לחיצה, דיקור או כוסות רוח.
גם אומני לחימה

"אדם שלומד רפואה סינית לומד להתחקות אחר המסלול המדויק של המרידיאנים. המרידיאן מהווה ביטוי חיצוני של האיבר הפנימי, ובאמצעותו המטפל "מהרמן" את תפקוד האיבר. נקודות הלחיצה או הדיקור הן נקודות לאורך המרידיאן שגירוי שלהם יוצר תגובה אפקטיבית וספציפית", אומר אורי אלישר, מנהל מגמת שיאצו במכללת מדיסין.

מה קורה כשאנחנו לוחצים? "באזור שבו לוחצים לשם מגיעה האנרגיה, לשם מגיע הדם. לחץ יציב גורם לאנרגיה ולדם להגיע למקום ולחץ סיבובי גורם לדם באזור להתפזר מן המקום. וכך,

מטפלים בהתאם למצב: אזור חם מסמן עודף (כמו במצבים של דלקת) – אז יש צורך לשחרר. אזור קר מציין חוסר".

השימוש בנקודות הלחיצה התפתח במקביל אצל אומני ריפוי ואצל אומני לחימה. ההבנה כי גירוי נקודות משפיע על שטף האנרגיה בגוף ניתנת לניצול גם למטרות "הילינג" וגם למטרות "קילינג". קיימת שיטה שלמה שנקראת דים-מאק (מגע המוות), שאומני נינג'ה, לדוגמא, ידעו להשתמש בה. מדובר למעשה בנקודות דיקור מסוימות שניתן להשתמש בהן כנקודות תורפה: גרון, מפשעה, מפתח הלב, בית השחי.

אי-סדר בארמון

דוגמא למסלול מרידיאן: "בשני צדי עמוד השדרה יש מערכת נקודות שלמה הנקראות "נקודות השפעה אחוריות של הגב" (back shu points). מדובר בקבוצת נקודות השייכת למרידיאן של שלפוחית השתן – המרידיאן הארוך ביותר בגוף: בן 67 נקודות. נקודות אלו משפיעות באופן ישיר על האיברים הפנימיים. לדוגמא: נקודה 13 משפיעה על הריאות, נקודה 18 משפיעה על הכבד ונקודה 23 על הכליות. אפשר "להשתמש" בנקודות במספר טכניקות: לחיצה, דיקור, חימום באמצעות מוקסה, הנחת כוסות רוח, הנחת מגנטים", מסביר אלישר.

"הרפואה האוריינטלית גורסת שכל בעיה נובעת מדיס-הרמוניה של האיברים הפנימיים – תפיסה סינית מסורתית-פוליטית בה הלב מומשל לקיסר, הכבד לשר הצבא וכו'. אם יש אי-סדר בארמון – כל המדינה תסבול".

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים